Ha beszélsz az autódhoz, veszélyben vagy

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2015.10.23. 07.45

Az autók hangvezérlésű szórakoztató rendszere lehetővé teszi ugyan, hogy a sofőr két kézzel tartsa a kormányt, de a figyelmet elvonja a vezetéstől, ami baj.

A telefonhívásra, a rádió bekapcsolására vagy egyebekre vonatkozó hangutasítás kiadása után akár 27 másodperc is eltelik, mire a sofőr teljes figyelme ismét a vezetés felé fordul. Ha az autó óránként 40 kilométeres sebességgel halad, ezalatt három futballpálya hosszúságát teszi meg – állapította meg két csütörtökön megjelent tanulmány, amelyeket az AAA amerikai közlekedésbiztonsági alapítvány hozott nyilvánosságra. 
A tanulmányokat az Utahi Egyetem készítette. A kutatók idei autómodellek különböző hangvezérelt rendszereit vizsgálták és hasonlították össze. Az információs szórakoztató (infotainment) rendszerek a Chevrolet Equinox, a Buick Lacrosse és a Toyota 4Runner modellekben bizonyultak a legkevésbé zavaróknak, mert ezek intuitívabbak voltak, és jobban megértették a hangos utasításokat. A Ford Taurus, Chevrolet Malibu, Volkswagen Passat, Nissan Altima, Chrysler 200 és Hyundai Sonata modellekben található rendszerek kevésbé jól szerepeltek a teszten.
    
A Mazda 6-os modellben található infotainment-rendszer bizonyult a legzavaróbbnak: a működtetés több lépcsőből áll, kevésbé jó a hangfelismerése, és hosszabb ideig tart, amíg végrehajt egy feladatot. Például egy rádióállomás kiválasztásához előbb ki kell mondani, hogy “frekvencia”, majd a csatorna számát.
    
A kutatók megállapítása szerint a gyakorlat nem tette könnyebbé a rendszerek használatát. A tesztekben résztvevő 257 személy öt napra vihette haza a kocsikat, de azok a funkciók, amelyek elsőre nehéznek bizonyultak számukra, nem lettek könnyebbek pár nappal később sem. 
    
A legkevésbé figyelemelvonó rendszer is legalább 15 másodpercre gyengítette a sofőr összpontosítását a vezetésre. Az idősebb sofőröknek tovább tartott, amíg ismét teljesen koncentrálni tudtak, mint a fiatalabbaknak. A hangvezérlésű mobilozás esetében úgy találták a kutatók, hogy a Google Now könnyebben reagált és hajszálnyival kevésbé zavaró volt, mint az Apple Sirije vagy a Microsoft Cortanája. 
Joel Cooper, az egyetem kutató pszichológusa elmondta: a hangvezérlésű rendszerek elég merevek, arra kényszerítik a felhasználót, hogy nagyon speciális utasításokat adjon a különböző feladatok végrehajtására. A megfelelő parancs kiadása esetén is előfordul, hogy a rendszer nem érti meg, és ha a rendszer nem működik, a vezető figyelmét az vonja el, hogy megpróbálja kideríteni, miért.
    
Egyszerűen nem elég jók; biztonságosabb alternatívát ígérnek, de nem mindig ennek megfelelően működnek – foglalta össze Cooper.
    
A Mazda gyártója azt ígérte, hogy a 2016-os Mazda 6-os, és más új modellekben már fejlettebb rendszert alkalmaznak, amely minimalizálja a figyelem elvonását. Cooper arról is beszélt, hogy következő kutatások során a hangvezérelt és a hagyományos, kézzel irányított infotainment-rendszereket is összehasonlítják majd. 
    
Az AAA a törvényhozókkal és a kormányhivatalokkal is megosztja a kutatások eredményeit. A szervezet felhívta az autósok figyelmét arra, hogy kellő körültekintéssel használják a hangvezérelt rendszereket, akkor is, ha az autó rövid időre megáll.

Kommentek

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

Töröljék el a kék zászlókat az F1-ben!

A felügyelőként dolgozó expilóta, Derek Warwick szerint egy az egyben el kellene törölni a kék zászlókat a Forma-1-ben.

Ki nem találnád, mivel jár mától Schwarzenegger

Egy osztrák autóipari vállalkozás megépítette azt az autót, ami egyszerre felel meg a bennünk élő ösztönlénynek, és környezettudatos öko-egónknak. Arnold kapott is belőle egy példányt.

F1: Rosberg ijesztő hobbit választott

A Forma-1-ből tavaly év végén világbajnokként visszavonult Nico Rosberg örül, hogy végre szabadon síelhet. Nem tanult Michael Schumacher esetéből?

Már szupersportkocsikat is érint a légzsákbotrány

Ferrarikat és McLareneket is találunk a hibás Takata légzsákok miatt indított visszahívás-sorozat legújabb ütemében.

F1: Körmenetekkel riogat a Pirelli

A Pirelli motorsportfőnöke nem biztos abban, hogy az új szabályok feldobják majd a Forma-1-es versenyzést.

Mindig is imádtad a 007-est? Akkor ez tetszeni fog.

Ez a patent kis infografika összeszedte James Bond kedvenc autóit, és néhány tudnivalót róluk.

Ezek a legjobb használt dízelek

A brit Diesel Car magazin kielemezte a piacot, és összeállította kedvenc használt autóinak listáját. Szerintük ma ezeket érdemes megvenni Európában másodkézből.

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

Vidéken is tiltják az autóhasználatot

A levegő minőségének romlása miatt hétfő reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.