A Ford már a tájszólást is megérti

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.09.24. 17.30

A Ford hangvezérlésű technológiája felismeri a különböző nyelvjárásokat, a vezető természetes beszédstílusban kimondott parancsokkal irányíthatja az autó funkcióit.

A Ford SYNC rendszer 17 nyelven “ért” – sajnos a magyar egyelőre nincs köztük -, és a bajor németet ugyanúgy képes értelmezni, mint a liverpooli angolt; a vezetőnek elég néhány szót mondania, és a berendezés máris felismeri és megjegyzi a nyelvjárást.
Az akusztikus modellek megalkotása és a hangutasítások szótárának kifejlesztése során a mérnökök több ezer autóst kértek meg arra, hogy olvassanak fel néhány bekezdésnyi szöveget, mondjanak néhány üdvözlő kifejezést, és soroljanak számokat


Volt idő, amikor a hangvezérlésű technológiák arra kényszerítették felhasználóikat, hogy ugyanolyan kimérten és mesterkélten beszéljenek, mint a My Fair Lady hősnője. A Ford és partnere, a Nuance Communications ezért úgy fejlesztette ki a SYNC rendszert, hogy az autósok természetes beszédstílusban kimondott parancsokkal kezdeményezhessenek telefonhívásokat, játszhassanak le zenéket, vagy kezelhessék a navigációt. A rendszer a bajorországi némettől kezdve a liverpooli angolig számos nyelvjárást megért, és néhány szó után felismeri – és megjegyzi – az autós sajátos beszédmódját.
“Az emberek teljes joggal vélik úgy, hogy akcentusuk meghatározza az egyéniségüket. Praktikus ötlet tehát biztosítanunk, hogy ugyanolyan egyszerűen kommunikálhassanak autójukkal, mint a környékükön élő emberekkel, hiszen ez is hozzájárul a kellemes utazás élményéhez” – nyilatkozta Christof Kellerwessel, a Ford Európa elektronikus és elektromos rendszereit tervező részlegének globális főmérnöke.
A világszerte 12 millió Fordban működő SYNC rendszerekben egy szótár található, amely az egyes szavak különböző kiejtési módjait tárolja; ezt az adatbázist a világ különböző tájain élő autósok segítségével sikerült létrehozni. A különböző nyelvek SYNC-szótárainak fejlesztése során a kutatók számos ország legtávolabbi szegleteibe is elutaztak, és felvételeket készítettek a legjelentősebb nyelvjárásokról, folyamatosan gyarapítva ezzel a hangadatbázist.


Az Egyesült Királyságban a kutatók Londonban, Liverpoolban és Newcastle-ben különböző korú autósokat kértek meg arra, hogy olvassanak fel néhány bekezdésnyi szöveget, mondjanak néhány üdvözlő kifejezést, és soroljanak számokat. Ugyanígy jártak el Németországban is, amelynek 16 államában rengeteg nyelvjárás él – a torokhangú, reszelős ?kh? hangot használó erőteljes, pörgős északnémettől kezdve a dallamosabb déli bajorig. A keleti parttól a nyugati partig bejárták az Amerikai Egyesült Államokat, Kínában pedig több mint 2000 különböző társadalmi osztályú és kiejtésű emberrel készítettek felvételeket.
“A nemzeti nyelvek, például az angol, a francia vagy a német meghonosítása láthatóan csökkentette a nyelvjárások számát,” mondta el Dominic Watt, a York Egyetem nyelvtudományi tanszékének adjunktusa. “Pedig sok olyan vidék akad, ahol az emberek kifejezetten büszkék az akcentusukra. Ezért is fontos dolog egy olyan hangvezérlés-technológia, ami arra biztat minket, hogy a magunk módján beszéljünk, ahelyett hogy sablonos kiejtést erőltetne ránk.”
A SYNC rendszert úgy tervezték, hogy gyorsan alkalmazkodjon a vezető nyelvjárásához és beszédritmusához. Az autó gyújtásának lekapcsolása után a rendszer elmenti a fájlt a memóriájába. Ha ezután egy másik vezető használja a járművet, a berendezés frissíti a fájlt, hogy az ő beszédét is felismerje.

Kommentek

  • vaLacky

    Ez itt a lényeg, nem érti a Magyar nyelvet. Ezért nem szabadna Magyarországon engedni a forgalmazását egyetlen fordnak sem.

Jövőre minden eddiginél nagyobb Seat jön

A Škoda kölcsönadja a Kodiaqot a Seatnak, így nekik is lesz középkategóriás szabadidőjárművük. Első részletek a leendő óriásról.

Speciális mentőjárművet épített a Kamaz

Szinte bárhol bevethető mentőjárművet épített a Kamaz, mely kiválóan alkalmas tűzoltók és a mentők munkájának támogatására.

Így gyorsul 350-re a Bugatti Chiron

Nem sokan vezethették a Bugatti Chiront, de Jeremy Clarkson köztük volt. Az autós újságírás fekete báránya ízelítőnek az autó gyorsulási képességeit demonstrálta.

F1: A Ferrarinak hálás Grosjean

Romain Grosjean csupán két másodperccel maradt le az első helyet megszerző Hamiltontól, így igazán lelkesen vág neki az Ausztrál Nagydíjnak.

Alonso: A McLaren nem jó a pontszerzésre, szomorú a helyzet

Fernando Alonso ugyan problémamentes időmérő végén a vártnál talán jobb 13. helyet szerezte meg Melbourne-ben, de egyáltalán nem elégedett.

F1: Perezt beidézték a versenybírók

A Force Indiá-s Sergio Perezt az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja után vizsgálat alá vonták, büntetés miatt elúszhat a 11. rajthely.

Hihetetlen módon úszta meg a balesetet ez a motoros

Lendületből ült fel az autó tetejére a motoros, amin valószínűleg ő is meglepődött az ütközés után.

Világrekordra készül a Jaguar

Idén 25 éves a Jaguar XJ220, és ebből az alkalomból monstre felvonulást terveznek, méghozzá Guinness-esélyes részvétellel.

Hamilton: Bottas nagyon jól teljesített

Lewis Hamilton indul az élről Melbourne-ben, Sebastian Vettel a második, Valtteri Bottas a harmadik rajthelyet fogta meg az időmérőn. Az első három nyilatkozatai.

Videó: Így vágta falnak a Red Bullt a helyi hős

A Red Bull-os Daniel Ricciardo nem lehet elégedett, hiszen hazai közönsége előtt szúrta el az időmérőt, a Q3-ban a falban végezte.

F1: Hamiltoné az év első pole-ja

A szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén a mercedeses Lewis Hamilton magabiztos pole-t hozott, mögötte a ferraris Sebastian Vettel, Valtteri Bottas csak a 3. A hazai sztár a falban végezte.

Unimog a tyúkolból

Óriási szerencsével máig lehet megkímélt, milliókat érő autókat találni elhagyott pajtákban, raktárakban. Na, ez az Unimog nem ilyen.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.