Megkésve bár, de törve nem

Ingyen letölthető az iGo

Szerző: Földes Attila levél küldés 
Dátum: 2015.04.21. 17.00

Évekkel az Androidos telefonokon futó, tört iGo megjelenése után végre megjött a hivatalos kiadás is. Méghozzá teljesen ingyen.

Évekkel az Androidos telefonokon futó, tört iGo megjelenése után végre megjött a hivatalos kiadás is. Méghozzá teljesen ingyen.
Az NNG a tizedik születésnapja alkalmából ingyenessé tette az iGO-t, teljes Magyarország térképpel. Az ingyenes navigációs program teljes értékű, nincsenek benne reklámok, ilyen-olyan pénzköltésre sarkalló sunyiságok, de csak hazai térképadatbázissal használható, több országot, még ha akarunk, se tudunk hozzá vásárolni. Ez a szülinapi ajándék Magyarországnak szól, mi magyarok kapjuk, érjük be ennyivel.

Jó ez nekünk? 

Ha évekkel ezelőtt lett volna bármilyen, legálisan megvehető iGO, akkor szerintem a legtöbb Androidos telefontulaj – többek között én is – megőrült volna a gyönyörtől. De 2015-ben, amikor szerencsére már több alternatíva közül is választhatunk, már nem akkora durranás, annak ellenére sem, hogy az iGO talán az egyik legjobb a témában. És dagadhat tőle a népnemzeti kebel is, hiszen magyarok készítik, az egész világnak

Miért éri meg ingyen adni?

Az iGO-t jegyző NNG már régóta nem abból él, hogy közvetlenül a felhasználónak ad el navigációs szoftvereket. Évekkel ezelőtt nagyot léptek előre, megkeresték az autógyárakat és már beszállítóként nekik adnak el személyre szabott megoldásokat. A legtöbb márka rájött, hogy a saját, költségesen fejlesztett és a legtöbb esetben szerencsétlenül működő fedélzeti navigációs rendszer helyett kifizetődőbb profikra bízni ezt a feladatot.
Így tucatnyi autómárkában futhatunk bele iGO-ba, de mivel erre a legtöbb esetben semmi nem utal –  kivétel a Volvo, vagy a Mazda, akik nem érzik cikinek, hogy külsőst bíztak meg a fejlesztéssel – csak a rutinosak szúrják ki, mivel is navigálnak. Szóval az iGO készítőjének nem okoz különösebb veszteséget az ingyen adott program, pláne, hogy a net sötétebb felén évek óta megtalálható az iGO tört, androidos verziója. Akinek nagyon kellett, az már régen megszerezte valahonnan. Teljes Európa térképpel.
Viszont a nagyvonalú ajánlat, miszerint ingyen, legális változathoz juthat a határon belül mozgó magyar autós, egész jól hangzik. Biztosan megírja mindenki, töltik is az emberek, hiszen ingyen még az ecet is édes. De nem a hazai fejlesztésű iGO az egyetlen, ingyenesen letölthető, telefonra való navigációs megoldás. 
Amióta az országhatáron belül a mobilnet árak sem annyira vészesek, azóta aki a magyar utakon telefonnal navigál, az jó eséllyel netes háttértámogatással is meg tudja ezt tenni. Így nemcsak a legrövidebb utat tudja megtervezni a telefon, hanem a legfrissebb forgalmi adatok felhasználásával már a dugókat is ügyesen el lehet velük kerülni.

Waze

Ilyen például a Waze nevű ingyenes program, amely a navigáció mellett több tízezer autós közlekedési adatai alapján arra is képes, hogy elkerüljük vele dugókat, fix, vagy mobil traffipaxokat jelezzen előre, stb. Ezen felül a hosszabb távú lezárások, forgalomváltozások a bejelentés után pár nappal már bekerülnek az adatbázisba, nem kell sokáig várni a központi térképfrissítésre. 
Megkésve bár, de törve nem 1
Ha megtetszett, itt tölthető el a Waze.

Nokia Here

Míg a Nokia szekere úgy szaladt, mint senki másé az iparágban, nekik is volt a telefonra előre telepített, egész jól használható navigációs programjuk. Az okostelefonok elterjedésével a Nokia neve alaposan megkopott, de szerencsére a márka navija megmenekült, sőt, egy ideje a Google applikációs boltjából ingyen letölthető ez is. A Here fantázianevű szoftver óriási előnye, hogy a világ bármely része letölthető hozzá, a kezelőfelülete  csinos, és navigáció közben – ez főleg külföldön klassz – nem igényel netkapcsolatot, offline módban is kíválóan működik. 
Megkésve bár, de törve nem 2
Innen tölthető le ingyen a Nokia Here.

Google Maps

Országhatáron belül, netkapcsolattal a Google térképe is prímán használható navigációra. Külföldön járva azonban már nem mindenki kíván egy halom pénzért netre csatlakozni, ezért ott nem teljes értékű a Google térképe. Egy ideig megvolt a lehetősége annak, hogy offline navigációhoz lementsük a kívánt térképrészletet, de a jelenlegi verzióban ez az opció nincs benne. Legalábbis Magyarországon, trükkök nélkül biztos nem működik.
A Google terméke is képes megjeleníteni a forgalmat, és a műholdas nézet is nagy segítséget jelenthet bizonyos esetekben. Emellett képes kerékpáros, gyalogos és tömegközlekedési eszközökkel is útvonalat tervezni.
Mindezek ellenére, akit érdekel, mindenképpen töltse le az ingyenes iGO-t, ha másért nem legalább azért, hogy ne lopott, tört alkalmazás fusson a telefonján.
Az ingyenesen letölthető iGO Magyarország itt található. Érdemes vele sietni, mert április 20  és 29 között lehet csak hozzájutni a SzülinApp fantázianevű alkalmazáshoz. 

Szavazás

Neked ki mondja, hogy jobb forduló következik?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Kommentek

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.