Képeken az egri világító bringaút

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2015.12.10. 06.12

A megoldást egy egri vállalkozó fejlesztette ki, és itthon alkalmazta először.

Az egész országban egyedülálló eljárásnak köszönhetően sötétben világít az egri bringaút egy szakasza. A megoldást egy egri vállalkozó, Farkas Tibor fejlesztette ki, és itthon alkalmazta először, és ezt annyira jó leírni. Hála az égnek, nem vitte rögtön külföldre a találmányt.
Tudjátok, melyik bringaúton található ez a szakasz? Azon, amelyen nemrég pofátlan autósok is közlekedtek, miután átadták a 700 millióból épült kerékpárutat. Azóta állítólag a kivitelező cég munkatársai kihelyezték azokat az elemeket, amelyek megakadályozzák az autók behajtását.
Farkas úr egyik nyilatkozatában elárulta, hogy az ötlet azt követően fogalmazódott meg benne, hogy egyszer külterületen biciklizve a sötétben elnézett egy kanyart, és felborult a kerékpárral. Tisztában volt vele, hogy a közvilágítás telepítése aránytalanul drága megoldás az ilyen helyekre, ezért kísérletezett a felfestésekkel. És milyen jól tette.

A Living Road fejlesztése akár 12 órán át tartó utánvilágítással biztosítja a biztonságosabb közlekedést. A világító útburkolati jelek már meglévő és új építésű kerékpárutakra egyaránt telepíthetők.

Farkas Tibor 2011-ben védette le az ötletét, tíz év használati mintaoltalmat kapott rá, ennyi ideig kizárólag ő és vállalata kereskedhet a technológiával. A tízből négy év már eltelt, és arra az egy kilométeres egri szakaszra is csak Farkas Tibor nyomására, cége önköltségén került világító felfestés nemrég, de mint mondja, muszáj volt már lépni, máskülönben sosem lesz híre – Írta az Index.hu.

Kommentek

 • PROVOCATOR

  Ennél igénytelenebbül nem lehetett volna felfesteni? Ez csak össze van pacsmagolva.

 • brueni

  Erre én már gyerekként is gondoltam és nagyon örülök, hogy ezek szerint más is gondolt rá. Bár én annó a közútra gondoltam volna a felfestést, hogy milyen jó is lenne, sötét éjszakákon ha hosszan előre derengene, hogy merre is ível az út…
  (a kivitelezés mondjuk tényleg lehetne igényesebb…ha már reklám célja is van…)

 • Yamakawa25

  Ahol hullámos, vagy házak szélét belógató kerékpárutak épülnek, remény sincs arra, hogy elterjed ez a remek technológia.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hamilton: Nem Rosberg javult, a megbízhatóság romlott

A címvédő Lewis Hamilton szerint Nico Rosberg nem azért vezet a bajnokságban, mert a német változtatott a hozzáállásán, egyszerűen a saját autója hagyta cserben többször.

F1: Verstappen bedurcázott, nem akar rádiózni

Max Verstappen nagyon lelkére vette az austini rádiós beszólása miatt kapott kritikákat, ezután inkább hallgat.

Elárulták a sokszoros bajnok titkait

Önmagában nem lehet bajnok egy ralipilóta, a hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth János navigátora, Szőke Tamás mesélt az itinerkészítésről. Érdekességek kanyarokról, fokozatokról, gumikról.

Nem igaz, miféle gumikkal járnak a magyarok

A Pest megyei Göd határában tartott akciót a rendőrség, amelynek során a 2-es főút mentén három óra leforgása alatt több mint félszáz járművet állítottak meg.

11 fotó a házi tuningok mocsarából

Vigyázz, koszos leszel, készíts be szappant és törölközőt.

F1: Rosberg tojik Ecclestone beszólására

Nico Rosberg sem Bernie Ecclestone beszólásával, sem a világbajnoki címmel nem akar foglalkozni, most is csak a vasárnapi verseny megnyerésére koncentrál.

Divatbolond porkergető Franciaországból

A Citroën keblein nevelkedett DS új különkiadással rajtol. A DS 4 Crossback Terre Rouge Limited Edition többet tud, mint első ránézésre gondolnánk.

Jókat röhögve előztek járdán a bukaresti dugóban

Úgy tűnik, járdán dugót kerülni már nemzetközi jelenség. Most a szomszédban esett meg, a soha véget nem érő bukaresti dugót a járdára hajtva kerülték a magukra büszke autósok.

Új hétszemélyes terepjárót mutatott be a Volkswagen

Amerikában, Amerikának készül az Atlas, a Volkswagen 5 méter fölötti szabadidőjárműve. Később exportálják is, de nem hozzánk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.