Borzalmas, földbe ásott bringacsapdák, kifeszített szögesdrótok

A világ megérett a pusztulásra

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2015.09.30. 06.09

Komolyan mondom, ennél már tényleg nincs lejjebb.

Először csak a képekre bukkantam rá, de már az is sokkolt, pedig nem is bringázok. Aztán rákerestem, és kiderült, hogy főleg Spanyolországban futhatnak bele ilyen, és ehhez hasonló kellemetlenségekbe a terepen tekerők.
A csapdákat állítólag a földtulajdonosok helyezik ki, akik megunták, hogy pont az ő területükön keresztül vezet egy-egy népszerű bringás vagy terepmotoros útvonal. 
Ezt annyira nehéz megemészteni, de ha ez igaz, akkor világunk tényleg megértett a pusztulásra. Tudjátok hol látni ilyet? Maximum a Mad Max-ben, a mozivásznon…
Olyan is rendszeresen elfordul, hogy szögesdrótot feszítettek ki két fa közzé, amibe aztán a gyanútlan áldozatok szépen megakadnak. Mint például a képen látható Manuel Fernandez, aki március környékén szaladt bele egy ilyenbe.
Borzalmas, földbe ásott bringacsapdák, kifeszített szögesdrótok 1
Ezen a felvételen például pont egy motorost kap le a járműről egy drótközél, vagy valami hasonló:

Kommentek

 • v_gabe

  A megoldás nem ez kellene, hogy legyen. Viszont az az állapot sem tartható, hogy több, jól leírható csoport magasról tojik a magántulajdon szentségére és a jogszabályokra.

 • hova

  Ez így embertelen, törvénytelen és életveszélyes- a rendreutasításnak nem így kell helyt adni, mert meg is halhat valaki! A magántulajdon szentsége sok országban nagyon védett, de így nem kellene.
  De:két-három éve kb. 15 fős kiránduló csoportunknak félre kellett állni egy 5 fős krosszos csapat elöl, ennek ellenére egy felcsapódo kő sajnos egy gyerek orrát betörte. Megállás, elnézés kérés nem történt-talán nem is tudta a motoros, hogy a háta mögött mi történt. MO-i történet, nem Spanyol v Olasz.

 • hova

  Bocsánat, még valami: a Világ nem érett meg a pusztulásra!-ezt kikérem magamnak minden embertársam nevében , de arra megérett, hogy sokmindenben lépni kel/lene.

 • szaboata

  A magánterület határát kerítés jelzi.Aki oda bemegy,az számoljon bizonyos “veszélyekkel”.Nem értek egyet a megélhetési bűnözés Kuncze Gábor által bevezetett fogalmával,lettlégyen az tyúklopás vagy bringás,motoros garázdaság.Nagybani példa: migráns ügy.
  A világ akkor halad a pusztulás útján,ha mindenki megsérthet minden tulajdonjogot.

 • epetike

  Többieknek:
  A magántulajdon Nyugat Európában nem azt jelenti mint itthon. Tőlünk nyugatabbra pl.: Spanyol vagy Francia területeken, kötelező útvonalakat biztosítani a terület átjárhatóságára. Ez azért van így mert az aszfaltozott utakon kívül szinte minden más magán tulajdonban van. Az erdők, hegyek, stb… nagyrészt magán tulajdon és nem zárhatják el a nép elől az utakat.

 • nemkalapos

  A magán tulajdon,MAGÁN TULAJDON !!!S ezt nem kellene a humánussággal elkenni !!A bringás,motoros,mit szólna hozzá,ha kedvtelésből, a leállított járgányán keresztül gyalogolnák,miközben ez-az letörik róla ??!!!Mert épp arra volt kedven menni???Mivel védené,hogy ne menjek arra ???

 • Fogash73

  okosok, egy magántulajdonú ERDÓ, SZÁNTÓFÖLD nagyjából annyit jelent, hogy nem az állami gazdaságé, meg nem a téeszé…

  Ettől függetlenül emelje fel a kezét az az aszfaltparaszt, aki SOHA ÉLETÉBEN nem közlekedett még gyalog, bicajjal, vagy bármmivel két szántás, erdő, mező között földúton! Na? Senki? Akkor mi a f@szt pofáztok itt magántulajdonról? Nem fát lopni mennek, nincs kapu, többnyire tábla/felirat SINCS, hogy valakinek a földjei közt jársz.

  Halkan mondom, hogy az egész Bakony, a Vértes, meg az Északi-Középhegység is MAGÁNTULAJDON, tehát elvileg ti is elhúzhattok a náthás francba, ha véletlenül rátok jön a turistálkodhatnék…

 • hova

  Kedves Fogash73.
  Picit helyesbítenék, mert a Bakonyban a Vértesben és minden hegyvidéken az Erdészeti RT-nek komoly területi tulajdona van és azokat az utakat rendben is tartja! 2012-ben pontosan ezeket a típusú utakat mérték fel, szóval rengeteg útfajta van:anyaga,használhatósága, alkalmazása szerint min. 15 típusú út van, ami erdők-merők között kanyarog és különböző célt szolgál. Nagyon “lápos talaj” a jogi értelmezés szempontjából, felháborodásod megértem, de a magántulajdon előre törésével ennél sokkal komolyabb dolgok is történtek és történnek ma is.

 • keeperbk

  “A magántulajdon szentsége”???
  Soha sem lett volna szabad a szent, meg a tulajdon szót egy mondatba helyezni. Viszont az is biztosan igaz, hogy egyetlen “földesúr” sem vette volna a fáradtságot, hogy kalapáljon, deszkázzon, szögeljen, álcázzon, ha nem zavarta volna őt az ott folyó tevékenység. Pl. a juhait legeltetik, és szétszalad a nyáj a motorzajtól, megrongálnak valamit… stb. Pont a motorosok azok, akikkel szemben szinte lehetetlen jogi úton eljárni. Ha egyáltalán van is rendszám, olvashatatlanul felgörbítve, elkapni meg nem is tudja és nem is igen próbálja a rendőr. Ráadásul, ha “közkedvelt” útról van szó, akkor minden héten más és más fogja zavarni, a tulaj nyugalmát. A megoldáshoz pont az visz közelebb, ami itt történik. Megvan a baleset, közzéteszik, és a motorosok, ha van eszük, olyan ellenőrzött terepet választanak, ahol nem zavarnak senkit. Az más kérdés, hogy a sok mutyizás miatt, hazánkban már lassan minden négyzetméter valami “szerencsés” káder kezében van.

Repülő autóval lobbantanák az olimpiai lángot

Elég hülye ötlet, és a tesztekből ítélve elég kilátástalan a dolog.

Láttad már az új Star Wars videót?

A Zsivány egyes világba repít minket a Nissan, a film egyik főszponzora. Pofás kis videót raktak össze.

F1: Arrivabene egyedül nem bír a Ferrarival?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maurizio Arrivabene mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításához, egyedül nem bír a feladattal.

Aki Fordot vezet, zöldhullámot kap

A Ford autóiban jelenleg is folyik annak a berendezésnek a tesztje, amellyel kihasználhatók a zöldhullámok.

F1: A pilóták nem kérnek Ecclestone falaiból

A Forma-1-es pilóták körében nem aratott nagy tetszést Bernie Eccestone ötlete, miszerint a kanyarokba telepített falakkal kellene feldobni a versenyeket.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hamilton: Nem Rosberg javult, a megbízhatóság romlott

A címvédő Lewis Hamilton szerint Nico Rosberg nem azért vezet a bajnokságban, mert a német változtatott a hozzáállásán, egyszerűen a saját autója hagyta cserben többször.

F1: Verstappen bedurcázott, nem akar rádiózni

Max Verstappen nagyon lelkére vette az austini rádiós beszólása miatt kapott kritikákat, ezután inkább hallgat.

Elárulták a sokszoros bajnok titkait

Önmagában nem lehet bajnok egy ralipilóta, a hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth János navigátora, Szőke Tamás mesélt az itinerkészítésről. Érdekességek kanyarokról, fokozatokról, gumikról.

Nem igaz, miféle gumikkal járnak a magyarok

A Pest megyei Göd határában tartott akciót a rendőrség, amelynek során a 2-es főút mentén három óra leforgása alatt több mint félszáz járművet állítottak meg.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.