Megszólalt a BMW-re ülő bringás

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2014.03.13. 13.00

Lassan lecseng az ügy keltette első hullám, de az autósok és kerékpárosok közti viszony olyan téma, mint Prométheusz mája. Marcangolhatjuk óriás sasként naponta, mindig újraterem.

Valószínűleg hallottatok róla, láttátok a képet a Facebookon, hogy pár napja egy kerékpáros lány érdekes akcióval hívta fel magára a figyelmet. Az Andrássyn bringasávban hagyta szlovák rendszámos BMW-jét egy autós. Megesik az ilyesmi, tahóság városszerte előfordul. Egy arra tekerő bringás mégsem hagyta annyiban a dolgot, és akcióba lépett.

Azaz inkább ült, egyenesen az ötös BMW motorháztetejére. Meg akarta várni a tulajdonost, de végül két rendőrjárőr tett pontot a történet végére, akik rávették, hogy fejezze be a rendhagyó demonstrációt.

Lassan lecseng az ügy keltette első hullám, de az autósok és kerékpárosok közti viszony olyan téma, mint Prométheusz mája. Marcangolhatjuk óriás sasként naponta, mindig újraterem. Ezt a ciklust pedig nem tisztem megszakítani, sőt inkább segítek, hogy görögjön tovább, ebben az esetben pár kiemelt mondattal a Criticalmass.hu-n megjelenő blogbejegyzésből.

Ezek a gondolatok a motorháztetőn fészkelő kerékpárostól származnak, a teljes írás ezen a linken érhető el.

“Nagyon kíváncsi voltam már évek óta, hogy mi történne, ha egyszer végrehajtanám ezt a társadalomra rendkívül veszélyes tettet. És egyszer csak ott volt a pillanat, a visszautasíthatatlan helyzet: jó idő, szabadidő, vészvillogós kerékpársávon parkolás, ráadásul még szlovákrendszámos is, tényleg igazi különlegesség. :) Heves szívdobogás következett, valami földöntúli erő visszatartott, és megállított a lerobbant autó előtt. Egyszerűen nem bírtam ki, muszáj volt elkövetnem ezt a borzalmas bűnt: felültem egy kerékpársávon parkoló, szlovákrendszámos fehér autó motorháztetejére.

Jött sok-sok bringás, akiknek mind a külső sávba kellett áttérnie, és még utána sem tudtak visszatérni a kerékpársávba a furgon miatt. Jöttek dudáló autósok. Jöttek járdázó bringások, kérdezték, hogy miért csinálom, lázadok? Jah, “lázadtam” és tovább figyeltem az emberek reakcióját.

Aztán egyszer csak igazi csoda történt, a rendőrautó megfordult, beállt a biciklim elé, és kiszálltak a rendőrök, én pedig mosolyogva felkiáltottam, hogy végre. Kérdezték, hogy enyém-e a BMW (addig fogalmam sem volt, hogy milyen autón ülök, mert baromira nem érdekelt, felőlem trabant is lehetett volna). Mondtam nekik, hogy nem. Erre mondták, hogy ennek nem ez a módja, hanem, hogy be kell telefonálni stb. Mondtam, hogy tudom.

Kérdezték még a rendőrök, hogy és mi van, ha lekever egy pofont, erre mondtam, hogy nem érdekel, nem félek tőle. Mellesleg jobban örültem volna, ha valóban találkozok is a rejtélyes szlovákkal, mert ha felpofoz, akkor még egy becsületsértést is a nyakába lehetett volna varrni, szemtanú volt elég, valaki még videózott is közben a járdáról.

Aztán még megkérdezték, hogy nem félek-e, hogy sokba fog kerülni a károkozásom, mondtam, hogy nem, mert vállalom, ha kárt okoztam. (Természetesen semmi baja nem lett a motorháztetőnek.) Igazoltatás után mondták, hogy menjek tovább, majd ők intézkednek. Aztán elindultam, de ezt már bánom egy kicsit, ott kellett volna maradnom még egy pár percet, hátha történik valami, mert így félő, hogy sosem tudjuk meg, mi történt.”

Szomorú tömegkarambol történt, sajnos két embert megölt a részeg autós.

Megszólalt a BMW-re ülő bringás 1

Kommentek

 • Hawaii-

  Addig nem lehet teljes az életem, amíg meg nem tudom mit intézkedtek utána a rendőrök.

 • husky

  Női logika. kerkeket kiszúr vagy szélvédőre egy kavics, de erőből! Vagy egy diszkrét festétk csík és tovább húz, meg sem kell hozzá állni!
  Szlovák+BMW = iQ -200!

 • Guevara

  Itt ebben az esetben a kerékpáros – autós ellentét csak másodlagos dolog. Az elsődleges az az üzenet, amit a magyar államigazgatás (és úgy általában az emberek) felé küldenek az ilyen szlovákrendszámosbéemvések, vagyis az hogy “bek**hatja mindenki, akkor is csak a saját szabályaimat tartom tiszteletben”. Mert nem kell komoly retorzióra számítaniuk az ilyen beállítottságúaknak.

 • Guevara

  Hawaii: Nagyjából lehet sejteni is. Megbírságolták, kezébe nyomták a csekket amit meg jól nem fizetett be, mert nem tudják behajtani rajta az autó szlovák regisztrációja miatt. “Egyszerű” járőrnél nemigen van bankkártya leolvasó terminál, azt inkább csak razziákra viszik ki.

 • Guillotinee

  Guevara!

  Kivételesen és kfiejezetten egyetértek veled!

  Ilyen eset csak azért történik mert már az átlag magyar polgár mindennapi gondjai között is feltűnik ez a fajta szlovák rendszámos ellentét.
  Amit magyar teljesítmény és regisztráció adózó rendszámos autóval tilos azt szlovák rendszámos mindentle..arok rendszámmal szabad és semmilyen komolyabb szankcióval nincs rend se egyensúly.

  Ez mindenkineél kivágja a biztosítékot előbb vagy utóbb..

 • Gólya

  Pedig biztos voltam benne, hogy a kiérkező rendőrök a lányt bűntetik meg vagy beviszik

 • Ambrus Gergely

  Szerintem csak megtetszett neki a gyönyörű szép fehér vadi új BMW, és gondolta felül rá a ribi hátha kiviszi a tulaj Dubajozni vagy lezavarhat egy gyors menetet a hátsó ülésen, úgy se ült még BMW-be egy bringás csaj.
  Ezért mérges a rendőrökre is, meghiúsították a tervét, amit mond csak álca, mert lebukott.
  Üdv,
  egy BMW X5 tulaj

 • Ambrus Gergely

  Egyébként a bringáját is rossz helyen parkolta le, a BMW elé, tehát ugyanolyan szabálysértést követ el, és még fotó, videó is van róla!

 • Guevara

  Guillotinee: Megtisztelsz! :)

 • Ambrus Gergely

  a legveszélyesebb állatok a gyalogosok de csak a biciklisek után.

 • Guillotinee

  Ambrus!

  Olyan hülye vagy mint az asztal!

  Biztis azért nem tudta, hogy mi a bánats szaron ül mikor rákérdeztek….

  Üdv

  Egy Range Rover tulaj

 • Ambrus Gergely

  hülye vagy ha elhiszed ezt a mesét, amúgy meg nem tudod értelemzni amit írtam, addig ne okoskodj az angol ócskavasaddal ,ami beázik, tc-n is volt róla egy cikk, beázik a 30 milliós csoda range rover

 • Ambrus Gergely

  a Range Roveredre biztos nem ült volna rá egy csaj se

 • chicoye

  @Ambrus Gergely: Honnan tudod, hogy vadi új a fehér autó? Te ültél rajta, vagy én? Te láttad a szar fényezését közelről vagy én?

  A biciklit kizárólag azért parkíroztam oda, mert szerettem volna ha szépen sikerül a kompozíció, másrészt, hogy ne legyen olyan könnyű elhajtania, ha azt tervezné, hogy megszökik.

  A fehér autó, amin üldögéltem az X5 volt?

 • chicoye

  “Szerintem csak megtetszett neki a gyönyörű szép fehér vadi új BMW, és gondolta felül rá a ribi hátha kiviszi a tulaj Dubajozni vagy lezavarhat egy gyors menetet a hátsó ülésen, úgy se ült még BMW-be egy bringás csaj.
  Ezért mérges a rendőrökre is, meghiúsították a tervét, amit mond csak álca, mert lebukott.
  Üdv,
  egy BMW X5 tulaj”

  Azt hiszem, már kezdem érteni, miért rühelli mindenki a fehér béemwéseket szinte minden fórumon.
  De hogy ne halj meg ennyire tudatlanul, megsúgom neked, hogy (bár a fényképeken ez nem látszik szerencsére), de én annyira gusztustalanul undorítóan csúnya vagyok, hogy hozzám nemhogy dubajban, de még egy harmadik világbeli putriban sem nyúlnának még bottal sem.

 • Ambrus Gergely

  Nem is volt olyan nehéz.. :D

  chicoye
  Áh szóval azért érsz rá ennyire.. :)
  nekem kék az X5 nem fehér, ami a képen van az pedig egy fehér M sportcsomagos 5-ös BMW (F10), aminek nem hinném hogy olyan szar lenne a fényezése, ha csak a csaj össze nem karistolta.

 • Guillotinee

  Ambrus

  De az angol szaromat nem ismerik kívül belül az autómentősök mert minden második alkalommal vmi bmwt kell trélerezni!

  A tudatlanságodnak köszönhető a nagyképűséged!

  Mondhatnám hülyéknek áll a világ.

 • Guillotinee

  Ambrus

  A TC-n az is volt hogy az M6-os szétesik 90e km után

  Akkor minden M6-os szar???

  Gyökér vagy

 • Ambrus Gergely

  A BMW-nél a tulajdonosok hozzá nem értése miatt következett be a baj, míg a te esetedben a gyártó igénytelensége miatt.
  És lássuk be sokkal több BMW van az utakon mint Range Rover, így érthető a statisztika, ám én arra se hagyatkoznék, lásd ADAC.

 • Ambrus Gergely

  Megveszik a tulajok a 10 éves rommá hajtott 320d-t a legolcsóbb német kereskedésből, aztán csodálkoznak ha lerohad alattuk, én még nem láttam normálisan karbantartott új BMW-t lerohadni.

 • Guillotinee

  A TC-s M6-os új volt minden karbantartási előírást betartottak rajta 90e km-nél mégis szétesett konkrétan beállt!
  Az nem ugyanaz mint hogy itt ott nem passzol a gumitömítés!
  olvasd el!

  És az nem az én esetem te nyomi!
  Az én esetemben nagyon hasonló RR gond nélkül működik minden terepen anélkül h milliókst kéne rákölteni évente mint ahogy te szoktad írni a tiédre!

  Ez a különbség!

 • Guillotinee

  Ja és nem a statisztikára adok hanem a magán autómentős szavára az itt olvasható cikkben például!
  Ő csk tudja milyen autót visz a leggyakrabban.
  De ha így vesszük akkor Suzukit vagy Opelt kéne vinnie a leggyakrabban mert abból ugye sokkal fut mint BMW-ből!

  Lássuk be!;)

 • chicoye

  Nem értem, hogyan tudsz ilyen szar képből olyan következtetéseket levonni, hogy én jól nézek ki. Felháborító, hogy ezt feltételezed rólam, kikérem magamnak.

  Láttad a fényezést ott voltál? Akkor légy szíves írd le nekem, hogy mi található a motorháztető bal szélén. Ha pontosan le tudod írni, akkor vagy te is ott voltál a helyszínen és megnézted, vagy pedig te vagy a képen látható bmw tulaja.

 • Guillotinee

  Szted honnan tudná??!!!
  Csak jár a keze mert BMW-s van a cikkben és akkor azokat muszáj védeni bármilyen parasztok is.

 • chicoye

  “ami a képen van az pedig egy fehér M sportcsomagos 5-ös BMW (F10)”

  Köszönöm, most már tudom pontosan, hogy mire is ültem fel, bár nem mintha érteném, hogy mit jelentenek ezek a betűk, számok meg sportcsomagok, de annyira sem érdekel, hogy beírjam a keresőbe és megnézzem, mert nekem a kedvenc autómárkám a Gepida Amsterdam.

Bicikli 11 millióért, nooormális?!

A jacht után most itt a Bugatti-kétkerekű: a PG bringája műszakilag is odateszi magát, de 39 ezer dolláros ára azért így is magas.

Önjáró autók üzembe helyezését tervezik

Bő két év múlva már vezető nélküli autók közlekedhetnek a London és Oxford közti 100 kilométeres úton, ha valóra válnak egy frissen létrehozott brit konzorcium tervei.

F1: A Mercedes segíti ki a Hondát?

Brit sajtóértesülés szerint a Mercedes beszáll a Honda motorfejlesztésébe. A Red Bull nem örül a rivális felzárkóztatásának.

F1: Kínszenvedés lesz megegyezni az új motorokról

A Forma-1 új motorformulára vált 2021-től, sokan előre látják, hogy nem lesz könnyű megegyezni erről.

F1: Komoly veszélyben volt Wehrlein pályafutása

A Sauber versenyzője, Pascal Wehrlein szerint a Bajnokok Tornáján szerzett hátsérülésére a karrierje is rámehetett volna, ha nem adott volna magának elég időt a felépülésre.

Porsche: három visszahívás egy héten belül!

A német sportautógyár típusait különböző problémák sújtják, de mások sem immúnisak a péntekinadrág-szindrómára.

Figyelem, újra bírságolnak az óbudai kamerák

A III. kerület a polgármesteri iroda honlapján tette közzé, hogy mostantól megint küldik a csekkeket a szabálytalankodóknak, mert továbbra sem bizonyított, hogy jogtalanul bírságolnának kameráik felvételei alapján.

F1: Egyenlítésre készül a Mercedes

A hétvégi Orosz Nagydíjon a Mercedes szeretné 2-2-re felhozni az idei győzelmi arányt, Toto Wolff szerint az egész csapatnak fáj, amikor kikapnak a Ferraritól.

Barbár Mad Max-autó a Mitsubishitől

A Top Gear felkérésére félelmetes sivatagi versenyautót épített a Mitsubishi, majd elkészítették annak civil, megvásárolható kiadását is.

Visszatért a lépcsőshátú Swift!

Bemutatkozott és három hét múlva már meg is vásárolható a Suzuki Swift szedán – igaz, nem Suzuki, nem Swift, és nem is kapható Európában.

F1: Alonso rátette a kezét az Indy-trófeára

Hétfőn az Andretti Motorsport főhadiszállásán járt Fernando Alonso.

A lakótelep közepén sikerült elakadni egy szabadidő-autóval

Újabb eset bizonyítja, hogy a szabadidő-autó nem terepjáró, főleg utcai abroncsokkal nem.

F1: Buttonnak elég lesz 10 kör!

A McLarennél nagyon bíznak a Monacóban Fernando Alonso helyére beugró Jenson Buttonban, úgy gondolják, a pályás tesztelésnek nem lett volna haszna számára.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.