Bringóhintó csigaházzal

Másfél négyzetméteres lakóbringa

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.06.02. 10.30

Kerékpárnak számít, mégis teljes értékű lakófunkciókat kínál a brit műkedvelő által épített Pedal Bedzz – legalábbis egy főre.

Előtérben a büszke alkotó

Előtérben a büszke alkotó

Hézagos az időjárás elleni védelem

Hézagos az időjárás elleni védelem

Ülésfűtés is van

Ülésfűtés is van


Az egyedi autó-átépítéseiről ismert Andy Saunders a Kampers and Kars lakóautó-kereskedés kérte fel a pöttöm járgány megtervezésére és megalkotására. 

Eredetileg viccnek szánták, de a hatalmas érdeklődést látva a mérnök hajlandó akár kisüzemben gyártani a mobil agglegénylakást. 
A Pedal Bedzz elkészítéséhez a lakóautós körökben legendásnak számító, pirinyó Bedford Bambiból indultak ki, és ebből további közel két métert vágtak le. 
Az így kapott, 120 x 120 centis térben szorítottak helyet konyhának és étkezőnek – pontosabban konyhának vagy étkezőnek, hiszen a mosogató és a tűzhely az egyik ülőpad alatt rejlik. 
Az ágy a sofőrállás fölötti részben kapott helyet; alaphelyzetben ugyan itt legfeljebb egy tacskó férne el, de széltében 76 centivel megtoldható, így már alhat itt egy felnőtt, ha nagyon akar. 
A szerkezet legfurcsább eleme mégis a hajtáslánc: a lakómobil mozgatásáról két pár felnőtt láb gondoskodik. 
“Egy ember is képes hajtani, ha schwarzeneggeri combjai vannak.” – mondta alkotásáról Andy Saunders, aki elmondása szerint nem tervezte meg különösebben a lakóbringát. 
“Az egyik ötlet követte a másikat. Az egyik percben még sehol nem tartottunk, negyed óra múlva már be is szereztük a szükséges nyersanyagokat.” 
Saunders két hét alatt, nagyjából ezer font (350 000 Ft) anyagköltségből hozta ki a minimalista túraegységet, ami lakóautós körökben aprópénz, tréfának viszont elég drága.

Kommentek

Bicikli 11 millióért, nooormális?!

A jacht után most itt a Bugatti-kétkerekű: a PG bringája műszakilag is odateszi magát, de 39 ezer dolláros ára azért így is magas.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.