Bringóhintó csigaházzal

Másfél négyzetméteres lakóbringa

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.06.02. 10.30

Kerékpárnak számít, mégis teljes értékű lakófunkciókat kínál a brit műkedvelő által épített Pedal Bedzz – legalábbis egy főre.

Előtérben a büszke alkotó

Előtérben a büszke alkotó

Hézagos az időjárás elleni védelem

Hézagos az időjárás elleni védelem

Ülésfűtés is van

Ülésfűtés is van


Az egyedi autó-átépítéseiről ismert Andy Saunders a Kampers and Kars lakóautó-kereskedés kérte fel a pöttöm járgány megtervezésére és megalkotására. 

Eredetileg viccnek szánták, de a hatalmas érdeklődést látva a mérnök hajlandó akár kisüzemben gyártani a mobil agglegénylakást. 
A Pedal Bedzz elkészítéséhez a lakóautós körökben legendásnak számító, pirinyó Bedford Bambiból indultak ki, és ebből további közel két métert vágtak le. 
Az így kapott, 120 x 120 centis térben szorítottak helyet konyhának és étkezőnek – pontosabban konyhának vagy étkezőnek, hiszen a mosogató és a tűzhely az egyik ülőpad alatt rejlik. 
Az ágy a sofőrállás fölötti részben kapott helyet; alaphelyzetben ugyan itt legfeljebb egy tacskó férne el, de széltében 76 centivel megtoldható, így már alhat itt egy felnőtt, ha nagyon akar. 
A szerkezet legfurcsább eleme mégis a hajtáslánc: a lakómobil mozgatásáról két pár felnőtt láb gondoskodik. 
“Egy ember is képes hajtani, ha schwarzeneggeri combjai vannak.” – mondta alkotásáról Andy Saunders, aki elmondása szerint nem tervezte meg különösebben a lakóbringát. 
“Az egyik ötlet követte a másikat. Az egyik percben még sehol nem tartottunk, negyed óra múlva már be is szereztük a szükséges nyersanyagokat.” 
Saunders két hét alatt, nagyjából ezer font (350 000 Ft) anyagköltségből hozta ki a minimalista túraegységet, ami lakóautós körökben aprópénz, tréfának viszont elég drága.

Kommentek

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.