Több helyen jöhetnek szembe a bringások

Egyszerűsítik a kerékpárosok közlekedését

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.04.18. 11.30

Új utcákban teszi lehetővé a Budapesti Közlekedési Központ a biciklisek forgalommal szemben való haladását.

Szeretné a jelenleginél is vonzóbbá tenni a kerékpáros közlekedést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezért ahol van rá lehetőség, az egyirányú utcákban is lehetővé teszi a kerékpárosok kétirányú közlekedését.

A magyar KRESZ  2010 óta  teszi lehetővé az ellenirányú kerékpározás kijelölését önálló kerékpársáv nélkül. Azóta egyre több helyen jelenik meg Budapesten a Behajtani tilos! tábla mellett a “kivéve kerékpárral” kiegészítő jelzés, így ma már a járművezetők számára sem szokatlan ez a helyzet. A kerékpárok számára engedélyezett kétirányú behajtásra minden esetben jelzőtábla, illetve útburkolati jel is figyelmeztet.
 
A város belső területének könnyebb átjárhatósága érdekében a Bubi közbringa rendszer teljes működési területén egységesen, egyszerre  vezetik be az egyirányú utcák kétirányú kerékpározhatóságát. Az erre vonatkozó tervezés és szakmai egyeztetés jelenleg zajlik. Most a külső kerületekben a kerületi önkormányzatok, vagy helyi kerékpáros szervezetek kezdeményezésére olyan egyirányú utcákban jelölik ki a kétirányú kerékpározás lehetőségét, ahol a megnyitás révén egy jól járható kerékpáros útvonal jön létre. A forgalmi rend változásáról az útszélesség, a forgalomnagyság, a parkolási rend és a csomópontok kialakításának figyelembe vételével, külön-külön döntenek.
 
Áprilisban az alábbi egyirányú utcákban válik lehetővé a kétirányú kerékpározás:
 
– IV. Bőröndös utca (Szabolcsi Bence tér – Járműtelep utca között)
– IV. Káposztásmegyeri út (Vadgesztenye utca – Vetés utca között)
– IV. Tungsram utca (Eperjes utca – Erdősor út között)
– IV. Langlet Waldemár utca
– IV. Mády Lajos utca
– IV. Lórántffy Zsuzsanna utca
– IV. Munkásotthon utca (Mártírok útja – Aradi utca között)
– IV. Kunhalom utca (Vadgesztenye utca – Fóti út között)
– XI. Ménesi út (Szüret utca – Balogh lejtő között)
– XIII. Babér utca (Madarász utca – Tomori utca között)
– XXI. Martinász utca
 
A kivitelezés határideje várhatóan április 30. A nyár folyamán a VI. és VII. kerületi egyirányú utcákban vizsgálják meg a kétirányú kerékpározás biztosításának lehetőségét.

Kommentek

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.