A részletekben a lényeg

A riasztás funkció segít a fedélzeti eszköz helyes használatában és a sorozatos bírságok elkerülésében

Szerző: hirdetés levél küldés 
Dátum: 2016.11.14. 00.00

Tudjuk, hogy létezik, költséget nem jelent, mégsem használjuk. A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer riasztás szolgáltatását a fuvarozók által használt gépjárművek mindössze 60 százalékában aktiválták eddig. Pedig ez a funkció azonnal figyelmeztet, ha a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ellenőrző kamerái téves felhasználói beállítást érzékelnek az OBU-nál. A megadott adatok ellenőrzésével és pontosításával, szükség esetén egyenlegfeltöltéssel a fuvarozók elkerülhetnék a sorozatos bírságokat.

 

fekvo_kep_szoveghez

A 2015 júliusa óta elérhető ingyenes szolgáltatás a jóhiszeműen tévesztő fuvarozókat védi: azonnal e-mail értesítést küld a regisztráció során megadott e-mail-címre, ha a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ellenőrzési rendszere jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez.

Ha a fuvarozó jogosulatlanul használt egy díjköteles útszakaszt, ez a szolgáltatás nem változtatja meg a bírságolás rendjét. Hozzájárul azonban ahhoz, hogy ugyanazért a hibáért ne kelljen több bírságot is kifizetnie.

kamion

A szolgáltatás a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználók számára elérhető, akár viszonylati jegy váltásával, akár fedélzeti eszköz segítségével tesznek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek. A szolgáltatás alapbeállításként inaktív, azt a felhasználónak kell aktiválnia a HU-GO-profiljában.

A riasztás figyelmeztethet többek között hibásan megadott felségjelre/rendszámra, esetleg arra, hogy OBU használata esetén az észleléstől számított 30 percen belül nem érkeztek be adatok a NÚSZ rendszerébe az úthasználati jogosultságról.

_Y9K8961

A jogosultság megállapítása mindig a gépjármű forgalmi rendszáma alapján, szinte valós időben történik. Jogosulatlan úthasználat esetén az adatok zárt rendszerben átadásra kerülnek a bírságot kiszabó hatóság, a rendőrség részére.

A jogszabály alapján sem a NÚSZ-nak, sem a rendőrségnek nincs mérlegelési lehetősége: minden mulasztást kötelezően bírság követ. Annak összegét a jármű kategóriája és a szabályszegés mértéke befolyásolja. Elérheti a 165.000 forintot is.

LMA_4268 - obu

Ezt azonban elkerülhetjük, ha mindig figyelünk arra, hogy helyesen és pontos beállításokkal használjuk fedélzeti eszközünket. Ha mégis tévesztünk, a riasztás funkció segít elkerülni a sorozatos bírságokat, csak aktiválni kell a szolgáltatást a HU-GO-profilunkban!

Bővebb információ a témában ITT olvasható.

Kommentek

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak kár, hogy ez nem egy filmben történt.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.