A részletekben a lényeg

A riasztás funkció segít a fedélzeti eszköz helyes használatában és a sorozatos bírságok elkerülésében

Szerző: hirdetés levél küldés 
Dátum: 2016.11.14. 00.00

Tudjuk, hogy létezik, költséget nem jelent, mégsem használjuk. A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer riasztás szolgáltatását a fuvarozók által használt gépjárművek mindössze 60 százalékában aktiválták eddig. Pedig ez a funkció azonnal figyelmeztet, ha a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ellenőrző kamerái téves felhasználói beállítást érzékelnek az OBU-nál. A megadott adatok ellenőrzésével és pontosításával, szükség esetén egyenlegfeltöltéssel a fuvarozók elkerülhetnék a sorozatos bírságokat.

 

fekvo_kep_szoveghez

A 2015 júliusa óta elérhető ingyenes szolgáltatás a jóhiszeműen tévesztő fuvarozókat védi: azonnal e-mail értesítést küld a regisztráció során megadott e-mail-címre, ha a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ellenőrzési rendszere jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez.

Ha a fuvarozó jogosulatlanul használt egy díjköteles útszakaszt, ez a szolgáltatás nem változtatja meg a bírságolás rendjét. Hozzájárul azonban ahhoz, hogy ugyanazért a hibáért ne kelljen több bírságot is kifizetnie.

kamion

A szolgáltatás a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználók számára elérhető, akár viszonylati jegy váltásával, akár fedélzeti eszköz segítségével tesznek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek. A szolgáltatás alapbeállításként inaktív, azt a felhasználónak kell aktiválnia a HU-GO-profiljában.

A riasztás figyelmeztethet többek között hibásan megadott felségjelre/rendszámra, esetleg arra, hogy OBU használata esetén az észleléstől számított 30 percen belül nem érkeztek be adatok a NÚSZ rendszerébe az úthasználati jogosultságról.

_Y9K8961

A jogosultság megállapítása mindig a gépjármű forgalmi rendszáma alapján, szinte valós időben történik. Jogosulatlan úthasználat esetén az adatok zárt rendszerben átadásra kerülnek a bírságot kiszabó hatóság, a rendőrség részére.

A jogszabály alapján sem a NÚSZ-nak, sem a rendőrségnek nincs mérlegelési lehetősége: minden mulasztást kötelezően bírság követ. Annak összegét a jármű kategóriája és a szabályszegés mértéke befolyásolja. Elérheti a 165.000 forintot is.

LMA_4268 - obu

Ezt azonban elkerülhetjük, ha mindig figyelünk arra, hogy helyesen és pontos beállításokkal használjuk fedélzeti eszközünket. Ha mégis tévesztünk, a riasztás funkció segít elkerülni a sorozatos bírságokat, csak aktiválni kell a szolgáltatást a HU-GO-profilunkban!

Bővebb információ a témában ITT olvasható.

Kommentek

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.