Miért bízza szakemberre a gumicserét?

Szerző: hirdetés levél küldés 
Dátum: 2016.10.24. 00.00

A választ kezdhetnénk a régi reklámszlogennel, mert „Cipőt a cipőboltból”, de ne ez legyen a kezdés. Egyrészt mert ez a mondat talán nem is valódi reklámból származik, hanem csak a szájhagyomány tette azzá (ám ez egy másik írás témája), másrészt mert a kérdést érdemes komolyan venni.

Miért bízza szakemberre a gumicserét?

Járművünk és az úttest között a gumiabroncs biztosítja a kapcsolatot. Autónk nagyban kiszolgáltatottja ennek a kapcsolatnak. Utazásaink során a lehető legnagyobb biztonság és az optimális működés érdekében autóabroncsainknak a legjobb állapotban kell lenniük. Azt, hogy mely típusú járműhöz milyen paraméterekkel (méret, konstrukció, terhelés-kategória stb.) kell rendelkeznie a megfelelő autóguminak, az autógyártók és az abroncsgyártók együtt határozzák meg, ajánlásukat minden esetben írásban is rögzítik. A gyártók által javasolt termékeket a gumis szakemberek jól ismerik, tapasztalataik pedig megengedik, hogy adott esetben a hivatalosan ajánlott termékek helyett más, megfelelő gumiabroncs felszerelését tanácsolják önnek.

Minden autótulajdonos tudja, hogy az abroncsokat rendszeresen ellenőrizni kell: nyomás, kopás, sérülések stb. Az is unásig ismert, hogy a szezonváltások gumicserét is követelnek. Ha ezeket a munkálatokat nem szakemberre bízza, sok rejtett hiba maradhat észrevétlen, okozva ezzel kárt, balesetet. A gumin látható elváltozás, vágás vagy perforáció mindenképpen kerüljön gumis szakember elé! Nagy zaj a kerekek felől, erős vibráció vagy oldalirányba való húzás szintén olyan rendellenességek, melyek a szakember és szakműhely tapasztalatát, felszereltségét igénylik.

profigumicsere_masodik_kor_2

Új abroncsgarnitúra felszerelésénél elengedhetetlen a futómű ellenőrzése is, melynek fontosságára a szakember figyelmeztetni fogja, és a megfelelő műhelybe vagy kollégához irányítja. Ha ön egyetlen gumi javításának vagy cseréjének igényével érkezik is a szakemberhez, biztos lehet benne, hogy egy megbízható műhelyben valamennyi abroncsára vetnek majd egy pillantást, és az ön számára költségkímélő módon, egy időben más ellenőrzéseket is elvégeznek, nem kell minden kicsiséggel újra megoldásokat keresnie.

A gumis szakemberek abban is a segítségére vannak, hogy éppen nem használt abroncsgarnitúráit a megfelelő körülmények között, tisztán, gumihotelben, az ön számára is kedvező áron tárolhassa; saját garázsában, padlásán ne ezek az autógumik foglalják a legnagyobb helyet. A gumicsere ráadásul kosszal jár, megfelelő szerszámokat igényel…

Tapasztalat, tudás, felszereltség, hely, tanácsadás szól a profik mellett az ön biztonsága és kényelme érdekében. A fentiek alapján a gumicserével nem érdemes egyedül bíbelődni…

Kommentek

F1: Pilótaszavazást a fejvédőről?

A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat szerint az őszi tesztek után a versenyzőknek kellene szavazniuk arról, bevezessék-e a Forma-1-ben 2018-ben a fejvédő gyűrűt.

Autópályadíj-botrány: nem a korrupt hivatalnok veszített, hanem mi

Lefokozták az osztályvezetőt, aki elengedte a tesójának a későn vett matrica miatt kapott pótdíjat. Pedig ez volt a leghelyesebb döntése, amióta dolgozik!

F1: Bátor döntést fontolgat a Mercedes

A Mercedes-főnök szerint Pascal Wehrleinnak jót tenne még egy-két szezon egy középcsapatnál, de előfordulhat, hogy Rosberghez hasonlóan a csapat is “bátor döntést hoz” és az ifjoncot ültetik az autóba.

F1: Újsághirdetésben keresik Rosberg utódját

A Mercedes-csapat próbálja vicces oldaláról megfogni Nico Rosberg váratlan távozását: a világbajnok megüresedett pozíciójának betöltésére újsághirdetést adtak fel.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

Napelemmel ilyen magasra még nem repültek

Napelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel.

F1: Nem semmi, kitől kapott levelet Rosberg

Nico Rosbergnek mindenki gratulált már első (és utolsó) világbajnoki címéhez.

Ennyien vezetnek ittasan itthon

Több mint tízezren csatlakoztak a felelős járművezetés fontosságát hangsúlyozó, “Soha ne igyál, ha vezetsz!” elnevezésű kampányhoz, amelyet húsvétkor hirdetett meg az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága és a Diageo Kft.

F1: Doktori címet kapott Jenson Button

A Forma-1 2009-es világbajnoka a mai naptól doktori címmel is rendelkezik.

F1: Rosberg még visszatérhet

Gerhard Berger el tudja képzelni, hogy a meglepetésre visszavonult Nico Rosberg még visszatér a Forma-1-be a jövőben.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.