Miért bízza szakemberre a gumicserét?

Szerző: hirdetés levél küldés 
Dátum: 2016.10.24. 00.00

A választ kezdhetnénk a régi reklámszlogennel, mert „Cipőt a cipőboltból”, de ne ez legyen a kezdés. Egyrészt mert ez a mondat talán nem is valódi reklámból származik, hanem csak a szájhagyomány tette azzá (ám ez egy másik írás témája), másrészt mert a kérdést érdemes komolyan venni.

Miért bízza szakemberre a gumicserét?

Járművünk és az úttest között a gumiabroncs biztosítja a kapcsolatot. Autónk nagyban kiszolgáltatottja ennek a kapcsolatnak. Utazásaink során a lehető legnagyobb biztonság és az optimális működés érdekében autóabroncsainknak a legjobb állapotban kell lenniük. Azt, hogy mely típusú járműhöz milyen paraméterekkel (méret, konstrukció, terhelés-kategória stb.) kell rendelkeznie a megfelelő autóguminak, az autógyártók és az abroncsgyártók együtt határozzák meg, ajánlásukat minden esetben írásban is rögzítik. A gyártók által javasolt termékeket a gumis szakemberek jól ismerik, tapasztalataik pedig megengedik, hogy adott esetben a hivatalosan ajánlott termékek helyett más, megfelelő gumiabroncs felszerelését tanácsolják önnek.

Minden autótulajdonos tudja, hogy az abroncsokat rendszeresen ellenőrizni kell: nyomás, kopás, sérülések stb. Az is unásig ismert, hogy a szezonváltások gumicserét is követelnek. Ha ezeket a munkálatokat nem szakemberre bízza, sok rejtett hiba maradhat észrevétlen, okozva ezzel kárt, balesetet. A gumin látható elváltozás, vágás vagy perforáció mindenképpen kerüljön gumis szakember elé! Nagy zaj a kerekek felől, erős vibráció vagy oldalirányba való húzás szintén olyan rendellenességek, melyek a szakember és szakműhely tapasztalatát, felszereltségét igénylik.

profigumicsere_masodik_kor_2

Új abroncsgarnitúra felszerelésénél elengedhetetlen a futómű ellenőrzése is, melynek fontosságára a szakember figyelmeztetni fogja, és a megfelelő műhelybe vagy kollégához irányítja. Ha ön egyetlen gumi javításának vagy cseréjének igényével érkezik is a szakemberhez, biztos lehet benne, hogy egy megbízható műhelyben valamennyi abroncsára vetnek majd egy pillantást, és az ön számára költségkímélő módon, egy időben más ellenőrzéseket is elvégeznek, nem kell minden kicsiséggel újra megoldásokat keresnie.

A gumis szakemberek abban is a segítségére vannak, hogy éppen nem használt abroncsgarnitúráit a megfelelő körülmények között, tisztán, gumihotelben, az ön számára is kedvező áron tárolhassa; saját garázsában, padlásán ne ezek az autógumik foglalják a legnagyobb helyet. A gumicsere ráadásul kosszal jár, megfelelő szerszámokat igényel…

Tapasztalat, tudás, felszereltség, hely, tanácsadás szól a profik mellett az ön biztonsága és kényelme érdekében. A fentiek alapján a gumicserével nem érdemes egyedül bíbelődni…

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.