Titokban BMW-t vett a tini, rossz vége lett

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.10.20. 05.00

Halálos balesetet szenvedett az a 16 éves brit fiú, akinek a családja azt sem tudta, hogy vezetni tud a gyerek, nem hogy autója is van, méghozzá kettő.

Titokban BMW-t vett a tini, rossz vége lett

A 16 éves fiúk között nem kirívó, ha valaki szenvedélyesen rajong a gyors autókért. A brit Mohammed Toheed esetében azonban ez a szerelem nem maradt meg plátói síkon: a középiskolás fiú részidős munkát vállalt (stílusosan egy autómosóban), és összekuporgatott pénzén autót vett magának, méghozzá egy 318-as BMW-t.

A történet innen akár gyönyörű is lehetne, ám Mohammed nem szólt szüleinek a kocsiról (sem arról a Nissanról, amit szintén megvásárolt), sőt, abba a tervébe sem avatta be őket, hogy szeretne megtanulni vezetni. Így aztán formális oktatás helyett csak úgy magától megtanult ezt-azt, és úgy érezte, ezzel már ő lett az utak királya.

Minden autót imádott, ami gyors volt és erős.

Minden autót imádott, ami gyors volt és erős.

Nem tudni, pontosan hányszor vezette autóját, mennyi rutinra tett szert – az biztos, hogy nem elégre. Azon a végzetes estén éppen egy lassan cammogó Peugeot-t próbált megelőzni – az más kérdés, hogy a kisautó az útszakaszon megengedett 45-tel haladt, a fiú pedig annak több mint kétszeresével, valószínűleg 100 km/óra feletti sebességgel.

A kikerülési manőver közben a gyakorlatlan sofőr elveszítette uralmát a BMW felett. A kocsi megpördült, és oldalával egy fának csapódott. A helyszínre érkező tűzoltók másfél órán át próbálták kivágni a roncsból a fiút, ám mire kiszabadították, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.