Újabb utcák váltak fizetőssé Budapesten

Szerző: Vezess levél küldés 
Forrás: Napi.hu
Dátum: 2016.10.03. 15.36

A IX. kerületben októbertől fizetni kell a József Attila-lakótelepen és a Vágóhíd utca környékén. Hétfőtől dolgoznak a parkolóőrök.

Újabb utcák váltak fizetőssé Budapesten

A változtatásra azért volt szükség, mert az autósok P+R parkolónak használták a környéket, ami miatt a helyiek panaszkodtak – írta a Napi.hu.

A díjköteles parkolás munkanapokon 8-18 óra között tart. A Vágóhíd utca és környékén maximum 3 órán át lehet várakozni, míg a József Attila-lakótelepen nincs időkorlát. A várakozási díj mértéke mind a két terület esetében 175 forint óránként, amelyet a szokásos módon az automatánál, vagy valamilyen kényelmi szolgáltatással, például mobilon lehet kiegyenlíteni.

Az új fizetős utcák

József Attila-lakótelep: Ecseri út – Epreserdő utca – Ifjúmunkás utca – Pöttyös utca – Dési Huber utca – Toronyház utca – Csárdás köz – Egyetértés utca – Távíró utca – Üllői út szervizútja által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint a Ferde utcát, a Távíró utcának az Egyetértés utca és Dési Huber utca közötti szakaszát és az Üllői út szervizútjának a Távíró utca és Ferde utca közötti szakaszát is.

A Vágóhíd utca környéke: Nagyvárad tér – Vágóhíd utca – Soroksári út – Haller utca által határolt terület kivéve a Haller utcát, amely korábban már várakozási övezet része volt, valamint az Albert Flórián utca – Vágóhíd utca és Könyves Kálmán körút közötti szakasza, a Lenkei János utca – Vágóhíd utca és a Szent László Kórház közötti szakasza, továbbá a Fehér Holló utca – Vágóhíd utca és a Szent László kórház közötti szakasza.

Az érintett területeken 34 darab, billentyűzettel ellátott automatát helyeztek el. Ennek az a célja, hogy a rendszámmal ellátott jegyekkel könnyebben ellenőrizhető az úgynevezett “5 perces szabály”, vagyis ha valakit azért büntetnek meg, mert éppen az automatánál van.

Ráadásul a József Attila-lakótelepen egy kísérleti övezetet vezetnek be: az automaták az előírt távolság kétszeresére helyezkednek el, de az autósoknak 10 percük van megvenni a jegyeket. Az automaták közötti nagyobb távolság miatt a mobilparkolást segítő, zónakódokkal ellátott tájékoztató táblákat helyeznek ki.

Kommentek

Több millió veszélyes autót hív vissza a Toyota

Közel hárommillió autót hív vissza a Toyota a Takata légzsákok meghibásodásának kockázata miatt.

Tarlós tovább üti a köztereseket, újabb fejlemény

Tarlós István szerint az autósok bírságolását érintően nem működhetnek úgy a kerületi közterület-felügyelők, mint “a legrosszabb időkre emlékeztető önkéntes rendőrök”.

A legkomolyabb játék, amit idén látsz

A Toyota Hilux tavaly történelmi eredményt ért el: Ausztrália legnagyobb számban eladott gépkocsijaként zárta az évet.  Ennek örömére készült el az életnagyságú gyerekjáték.

Ha nincs meg a sofőr, nincs büntetés – Nyilatkozott a rendőrség

Az ORFK közlése szerint a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni.

F1: Ecclestone-t meghívták a Bahreini Nagydíjra

Az F1 januárban letett urát, Bernie Ecclestone-t az arab királyság koronahercege hívta meg a két hét múlva következő futamra.

A Wankel motorral röfögő Ladáknál nincs érdekesebb orosz vas

Különc gépek életben tartói, áldás rátok. Nélkületek, elkötelezett őrültek nélkül, mi sem csodálhatnánk ezeket a gazdasági zsákutcának bizonyuló, korántsem hibátlan, de annál különlegesebb szerkezeteket.

F1: Nem tudni, mikor lesz versenyképes Honda-motor

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megerősítette a téli tesztek tapasztalatait, miszerint továbbra is a Hondái a legrosszabb F1-es motor, de egyelőre nem tudni, mikor kaphat jobban a McLaren a japánoktól.

Szomorú látvány: itt tárolja a VW a dízelbotrány miatt visszavett autókat

A 2015-ben kirobbant VW-dízelbotrány szinte az egész világot érintette, a német gyártó pedig kénytelen volt néhány helyen visszavásárolni a “csaló” autókat.

Félelmetes hajsza az autópályán

Ez a videó olyan, mintha a Need for Speedet néznénk, abban vannak hasonló csapatos száguldások.

Jól rejti árát az óriás-Toyota

Rangrejtve járni nincs jobb egy valójában sokba kerülő, de árát ügyesen palástoló kisbusznál. A Toyota Proace az igényes Verso-kivitelben járt nálunk, tesztünkön hibái is kiderültek.

Targoncás oktatófilm, csak erős idegzetűeknek

Nagyon kel vigyázni, nehogy egy lehulló tapétavágó beleálljon a fejedbe, mikor épp leveszed a kobakot.

F1: Rajzfilm készült Vettel futamgyőzelméről

Elindult az új szezon, megérkezett a MiniDrivers első rajzfilmes összefoglalója is.

Különös autót fotóztak a Ferihegyi reptérnél

Olvasók küldte a fotókat, ilyet nem látni túl sűrűn itthon. Persze előfordul.

Nézd meg, hogy kell helyesen használni a körforgalmat

Remek kis animáció demonstrálja, hogyan is kell használni a többsávos körforgalmat.

F1: Dokumentumfilm-sorozatban égeti magát a McLaren

Rosszabbkor nem is készülhetne film a csapat és a versenyzők színfalak mögötti munkájáról, de a McLaren és az Amazon idén mégis erre készül.

Titkok az új Suzukiról

Stratégiát váltott a Suzuki: míg a kifutó Swift formaterve alig tér el elődjétől, az új jóval kevésbé hasonlít rájuk. A design részleteiről a főtervezőt kérdeztük.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.