Újabb utcák váltak fizetőssé Budapesten

Szerző: Vezess levél küldés 
Forrás: Napi.hu
Dátum: 2016.10.03. 15.36

A IX. kerületben októbertől fizetni kell a József Attila-lakótelepen és a Vágóhíd utca környékén. Hétfőtől dolgoznak a parkolóőrök.

Újabb utcák váltak fizetőssé Budapesten

A változtatásra azért volt szükség, mert az autósok P+R parkolónak használták a környéket, ami miatt a helyiek panaszkodtak – írta a Napi.hu.

A díjköteles parkolás munkanapokon 8-18 óra között tart. A Vágóhíd utca és környékén maximum 3 órán át lehet várakozni, míg a József Attila-lakótelepen nincs időkorlát. A várakozási díj mértéke mind a két terület esetében 175 forint óránként, amelyet a szokásos módon az automatánál, vagy valamilyen kényelmi szolgáltatással, például mobilon lehet kiegyenlíteni.

Az új fizetős utcák

József Attila-lakótelep: Ecseri út – Epreserdő utca – Ifjúmunkás utca – Pöttyös utca – Dési Huber utca – Toronyház utca – Csárdás köz – Egyetértés utca – Távíró utca – Üllői út szervizútja által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint a Ferde utcát, a Távíró utcának az Egyetértés utca és Dési Huber utca közötti szakaszát és az Üllői út szervizútjának a Távíró utca és Ferde utca közötti szakaszát is.

A Vágóhíd utca környéke: Nagyvárad tér – Vágóhíd utca – Soroksári út – Haller utca által határolt terület kivéve a Haller utcát, amely korábban már várakozási övezet része volt, valamint az Albert Flórián utca – Vágóhíd utca és Könyves Kálmán körút közötti szakasza, a Lenkei János utca – Vágóhíd utca és a Szent László Kórház közötti szakasza, továbbá a Fehér Holló utca – Vágóhíd utca és a Szent László kórház közötti szakasza.

Az érintett területeken 34 darab, billentyűzettel ellátott automatát helyeztek el. Ennek az a célja, hogy a rendszámmal ellátott jegyekkel könnyebben ellenőrizhető az úgynevezett “5 perces szabály”, vagyis ha valakit azért büntetnek meg, mert éppen az automatánál van.

Ráadásul a József Attila-lakótelepen egy kísérleti övezetet vezetnek be: az automaták az előírt távolság kétszeresére helyezkednek el, de az autósoknak 10 percük van megvenni a jegyeket. Az automaták közötti nagyobb távolság miatt a mobilparkolást segítő, zónakódokkal ellátott tájékoztató táblákat helyeznek ki.

Kommentek

Így indul egy Ikarus kemény 20 év állás után

Egy villanásnyi jelenet a polgári csirketelep életéből, ahol régi magyar csodák születnek újjá.

F1: Rosberg elmondta a véleményét Ecclestone-ról

Hosszú évtizedek után Bernie Ecclestone-t eltávolították az F1 éléről, Nico Rosberg így reagált rá.

F1: Pokolian nehéz lesz előzni az új autókkal

A Force India pilótája, Esteban Ocon is azt mondja, hogy a 2017-es autók nagyon jól fognak kinézni, de az előzésekkel gond lehet.

F1: Valentino Rossi nem bánja, hogy nem váltott

A MotoGP-legenda Valentino Rossi nem bánkódik amiatt, hogy egy évtizeddel ezelőtt nemet mondott a Forma-1-re.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.