Egymásnak adják majd a parkolóhelyeket a Mercik

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.09.03. 13.32

A stuttgartiak új fejlesztésének köszönhetően a jövőben kevesebb időt töltenek az ideális parkolóhely keresésével a Mercedes tulajdonosok.

Egymásnak adják majd a parkolóhelyeket a Mercik

Már több gyártó is kísérletezik az autók közötti kommunikáció egyes formáival például a forgalmi dugók vagy a veszélyes kereszteződések miatt, a Mercedes-Benz és a Bosch közösen olyan rendszert fejleszt, ami megkönnyíti az ideális parkolóhely megtalálását.

Sajjad Khan szerint minden adott ehhez, hiszen az autók navigációs rendszerrel és internetkapcsolattal felszereltek, a parkolóasszisztenseknek köszönhetően a szenzorok és kamerák segítségével önállóan parkolnak be az ideális méretű helyekre. Csupán annyit kell majd megosztaniuk egymás között, hogy a felszabaduló hely hol van és mekkora méretű. A helyek naplózására akár 55 km/órás sebességig is képes lehet a rendszer, ezáltal különböző járművek számára is szolgálhat információval. Az E-osztályból kialakított kísérleti járműveket jelenleg is tesztelik Stuttgart utcáin.

A BMW is hasonló rendszeren dolgozik, ők mobilos applikációt fejlesztenek, amivel előre lefoglalható egy megüresedett hely a mélygarázsban vagy éppen az út mellett. Az ilyen típusú rendszerek ma már könnyen csatlakoztathatóak az autók fedélzeti rendszeréhez és a zsúfolt nagyvárosokban időt és pénzt takaríthatnak meg a tulajdonosaiknak.

Kommentek

F1: Valentino Rossi nem bánja, hogy nem váltott

A MotoGP-legenda Valentino Rossi nem bánkódik amiatt, hogy egy évtizeddel ezelőtt nemet mondott a Forma-1-re.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz versus autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.