Fegyelmit kapott a gyerekeket veszélyeztető zsaru

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.07.28. 03.07

Lám, van, amit még egy megkülönböztető jelzéseit használó rendőrautóval sem szabad megtenni.

A megállóhelyen várakozó buszok kikerülését, megelőzését általában külön szabályozzák a világ közlekedési szabályzatai, Észak-Amerikában azonban mindennél szigorúbb tilalmak vonatkoznak az iskolabuszok előzésére: amennyiben egy iskolabusz piros lámpáit villogtatva áll az út szélén, a forgalomnak mindkét irányból (!) meg kell állnia a busz magasságában, mert számítani lehet arra, hogy a járműről leugráló gyerekek figyelmetlenül átszaladnak az úttesten. Ezt a szabályt a busz vezetője, kísérője vagy egy forgalomirányító rendőr felfüggesztheti, ám ennek hiányában érvényesnek kell tekinteni.

Egy rendőrségi teherautó vezetője valahol New Yorkban a jelek szerint úgy gondolta, a kék villogó erősebb, mint a piros: miután megkülönböztető jelzését használva megfordult a záróvonalon keresztül, néhány száz méterrel odébb, ugyanazon az előzést tiltó jelzésen át, lassítás nélkül előzte meg az út szélén gyermekeket felvevő buszt.

A jelenetet felvette, majd az interneten közzétette egy felháborodott autós. A videó a jelek szerint eljutott a rendőrséghez is, mert a május végén történt incidenssel kapcsolatban közleményt adott ki a testület: a gépjárművezetőt, aki egyébként forgalomszabályozó bójákat és terelőtáblákat szállított autóján, elmarasztalták – nevét viszont nem hozták nyilvánosságra.

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.