Így védekezik a dízelbotrányba keveredett Opel

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.05.20. 15.06

A pénteken kiadott állásfoglalásban az Opel megerősítette, hogy nem használ illegális szoftvert az emissziós értékek megváltoztatására.

Így védekezik a dízelbotrányba keveredett Opel

A pénteken kiadott állásfoglalásban az Opel megerősítette, hogy nem használ illegális szoftvert az emissziós értékek megváltoztatására, és a motorokat nem szerelték fel illegális szerkezeti elemmel, amely a kipufogógáz-tisztítás leállítására szolgálna. A Deutsche Umwelthilfe környezetvédő szervezet és a Monitor tévémagazin, valamint a Spiegel magazin állításai a modern dízelmotorok kipufogógáz-tisztítási technológiája komplex összefüggéseinek félrevezető leegyszerűsítésén és félreértelmezésén alapulnak az Opel szerint. Egy modern motorvezérlő berendezésnek több mint 17 ezer különböző paramétert és azok kölcsönhatásait kell figyelembe vennie – mutat rá a közlemény, hangsúlyozva, hogy egyes paraméterek kiemelt vizsgálatával nem lehet az egész berendezés funkcióját értelmezni. Az Opel egyúttal kételyeit fejezte ki az ellene felhozott állítások alátámasztására bemutatott mérési eredmények helyességéről is. Az Umwelthilfe állítása például, miszerint a kipufogógáz-tisztítás az üzemidő 80 százalékában nem is működik, egész egyszerűen nem igaz – szögezi le az Opel közleménye. Nem felel meg a valóságnak az az állítás sem, hogy percenkénti 2400-as fordulatszám felett már ne működne a kipufogógáz-visszavezetés. A motorvezérlés ilyenkor egész egyszerűen egy másik üzemmódra vált át – írja az Opel pénteken kiadott állásfoglalása. A viszonylag alacsony széndioxid-kibocsátás és az ügyfelek számára is előnyös alacsony fogyasztás miatt az Opel kitart a dízeltechnológia alkalmazása mellett. Az első negyedévben eladott Opel autóknak 37 százaléka volt dízel, ami az európai autógyártók körében a legalacsonyabb arány.

Kommentek

F1: A Mercedes fizette Massa visszatérését

A Mercedes főnöke elismerte, hogy komolyabb összeggel kompenzálták a Williams-csapatot Valtteri Bottas átigazolásáért.

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

80 verda alatt a Föld körül

Mindig is érdekelt, hogy milyen autókat gyártanak a világ túlsó felén, de nem volt hol utánanézned? Az internet korában ez nem kifogás, de mi most segítünk.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

F1: Ilyen lehet a narancsszínű McLaren

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ron Dennis eltávolítása után a McLaren régi-új színt ad az autójának, visszatér a narancs. Egy grafikus már meg is álmodta, milyen lehet Alonso új autója.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy-két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.