Ezek a világ legértékesebb autómárkái

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.05.12. 07.05

Idén is összeállította a világ száz legértékesebb márkanevének listáját a Forbes magazin. Az autóiparban nincs érdemi változás.

Ezek a világ legértékesebb autómárkái

Az emberiség mást sem csinál, mint az interneten lóg, kütyüket nyomkod, és üdítőitalt szürcsöl, legalábbis ha fogyasztói jelentőséget tulajdonítunk a világ legértékesebb márkaneveit felsoroló listának. Az első három cég ugyanis az Apple, a Google és a Microsoft, őket a Coca-Cola és a Facebook követi.

A táblázatban az első szám a márka összesített listán elfoglalt helyét mutatja. A második a márka értékét fejezi ki, milliárd dollárban, majd az előző évihez viszonyított százalékos változás, utána pedig az éves bevétel, végül az éves hirdetési büdzsé (mindkettő mrd USD) következik.

A listán a legjobb autóipari márka idén is a Toyota, a 42,1 milliárd dollárt érő cég összesítésben a hatodik helyen áll. A tavalyi évhez képest 11 százalékot erősödött a japán márka, aminek egyrészt a világelsőség megőrzéséhez, másrészt a korábbi visszahívási botrányok elcsitulásához is köze lehet. A második helyen újfent a BMW végzett; az összesítésben a 14. legnagyobb márka 4 százaléknyit nőtt egy év alatt. Forbes 2016 legértékesebb márkák   A bajorok ősi riválisa, a Mercedes a harmadik; őt a Honda, majd fej-fej mellett a Ford és az Audi követi. Kis szünet után jön a Chevrolet, a Lexus, a Porsche, a Nissan és a Hyundai. A Volkswagen veszített ugyan tavalyi erejéből, ám így is fenn maradt a listán. Forbes 2016 legértékesebb márkák   Nyitóképünkön a Genfi Autószalon

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.