Tűzőnapon, autóban hagyták a gyereket Budapesten

Szerző: Vezess levél küldés 
Forrás: A fotó illusztráció, MTI
Dátum: 2016.05.10. 17.33

Felfüggesztett börtönt kaptak a szülők, akik az autóban hagyták csecsemőjüket, amíg vásároltak. A szülök nem tartják felelősnek magukat.

Tűzőnapon, autóban hagyták a gyereket Budapesten

Másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a bíróság azokra a szülőkre, akik a tűző napon álló autójukban hagyták csecsemőjüket tavaly – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t. A vádlottak 2015 nyarán egy III. kerületi bevásárlóközpont parkolójában, a tűző napon álló kocsijukban – az autó ablakait pár centiméterre lehúzva – bezárva hagyták másfél hónapos gyermeküket, amíg vásárolni mentek. A 28-31 fokos déli hőségben háromnegyed órára felügyelet nélkül hagyott csecsemő folyamatosan sírt, és bár az egyik vádlott járműben hagyott mobiltelefonja – egy bébiőr-applikáción keresztül – nyolcszor is jelzett a másik vádlott telefonjára, a szülők nem hallották meg a figyelmeztetést, és nem mentek vissza gyermekükhöz. Két járókelő hallotta meg a csecsemő sírását, akik értesítették az áruház biztonsági szolgálatát, majd a mentőket és a rendőrséget. A szülők a tényeket elismerték, de bűnösségüket nem. Azt mondták, azért hagyták magára a csecsemőt, hogy kialudhassa magát, mert egy korábbi oltástól nagyon nyűgös volt, és az anya szerint nagyobb veszéllyel járt volna, ha magukkal viszik. Azt állították, hogy nem akarták ilyen hosszú időre őrizet nélkül hagyni a csecsemőt, ám a vásárlás elhúzódott, ezért az apa egyszer kiment ellenőrizni a gyermeket, de amikor mindent rendben talált, visszament a bevásárló központba. A bébiőr-applikáció figyelmeztetését pedig azért nem hallották meg, mert az túl halkan jelzett – mondták. Az ítélet szóbeli indokolása szerint a bűncselekmény már önmagában a veszélyeztetéssel megvalósul, anélkül, hogy tényleges egészségkárosodás következne be. A bíró hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy egy szülő felügyelet nélkül magára hagyja csecsemőkorú gyermekét, és osztotta az ügyészség álláspontját abban, hogy önmagában a bébiőr-applikáció használata nem minősül megfelelő óvintézkedésnek. Az ítélet nem jogerős, a védelem felmentésért fellebbezett – áll a közleményben. Embert, állatott még percekre sem szabad az autóban hagyni nyáron. A Vezess újságírói kipróbálták milyen főni a forró autóban. Kattints ide és nézd meg az emberkísérletet!

Így indul egy Ikarus kemény 20 év állás után

Egy villanásnyi jelenet a polgári csirketelep életéből, ahol régi magyar csodák születnek újjá.

F1: Rosberg elmondta a véleményét Ecclestone-ról

Hosszú évtizedek után Bernie Ecclestone-t eltávolították az F1 éléről, Nico Rosberg így reagált rá.

F1: Pokolian nehéz lesz előzni az új autókkal

A Force India pilótája, Esteban Ocon is azt mondja, hogy a 2017-es autók nagyon jól fognak kinézni, de az előzésekkel gond lehet.

F1: Valentino Rossi nem bánja, hogy nem váltott

A MotoGP-legenda Valentino Rossi nem bánkódik amiatt, hogy egy évtizeddel ezelőtt nemet mondott a Forma-1-re.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.