Sorállás van a BMW M2-ért

Szerző: Szörényi András levél küldés 
Dátum: 2016.05.05. 04.05

Nemrég a régióért felelős BMW-s vezetővel arról beszélgettünk, miben különbözik a magyar piac más környékbeli országokétól.

A BMW M2 közelgő magyarországi bevezetése adott apropót beszélgetni a sportmodellek és a kevésbé potens BMW-k hazai és környékbeli piacáról a BMW régiós vezetőjével. Interjúpartnerünk Christoph von Tschirschnitz, a BMW csoport kelet- és délkelet-európai elnök-vezérigazgatója. Vezess: Összesen 12 kelet-közép-európai, kelet- és délkelet-európai ország tartozik az irányítása alá. Milyen gyakran jut el ezekbe az államokba? Christoph von Tschirschnitz: Évente legalább háromszor meglátogatom az összes országot, ami rögtön 36 út. De szükség van rájuk, mert ezekből a beszélgetésekből derül ki, mit várnak az ügyfeleink, mire van igénye a márkakereskedőknek, a leányvállalatoknak, mit mondanak az újságírók, mit üzen a politika.

Gigi Hadi szupermodell lett a BMW M2 online reklámkampányának arca. Az értékesítések nélküle is jól alakultak, de sose tudni

És mit mondanak az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban lévő márkakereskedők? Milyen modell hiányzik a BMW portfóliójából? Elégedettek a kínálattal, de M2-ből többet szeretnének kapni. Nagyon nagy az igény rá, mert egy kompakt és erős BMW-nek megvannak a rajongói. Mennyi most a várakozási idő? Nem tudom pontosan megmondani, de több autót tudnánk eladni, mint amennyi rendelkezésünkre áll. Itt az M2 a CLA 45 AMG-vel harcol Hockenheimben, az Autó Magazin testvérlapjának tesztjében. Cikk a témáról itt. https://www.youtube.com/watch?v=ZARcOWEgsn0 Látszik a dízelbotrány nyomán átrendeződés a benzinesek felé Magyarországon, illetve a régióban? Nem tapasztalunk változást, az ügyfelek preferenciája nem módosult érezhető mértékben. Európában a dízelmotor nagyon preferált hajtásmód, mind Kelet-, mind Nyugat-Európában. Önöknél kevésbé jelentős, de Csehországban és Lengyelországban élénk a kereslet a nagy teljesítményű, 381 lóerős dízelmodellekre is. Számos plug in hibrid debütál idén a márkánál. Van értelme bevezetni az i Performance nevű, konnektorról tölthető hibrideket Európa keleti felén? Ausztriában a szén-dioxid alapú adózás miatt nagyon fontosak ezek az újdonságok, más régiós országokban kevésbé. Ám ha csekélyebb mértékben is, de van rájuk igény.
A rövid 2-es egyterű, a 3-as, az X5 és a 7-es kínálata is konnektorról tölthető akkumulátoros hibriddel egészül ki idén

A rövid 2-es egyterű, a 3-as, az X5 és a 7-es kínálata is konnektorról tölthető akkumulátoros hibriddel egészül ki idén

Mifelénk, akinek van pénze, annak sok pénze van: a Mercedes-Benznél igen magas az összértékesítéseken belül az S-osztály aránya. Hasonló a helyzet a 7-essel is? Tavaly novemberben lépett piacra az új 7-es, és nagyon jól indul az értékesítés. Rekordszinten vannak az eladások, mert azokat az embereket is megfogja a termék, akik eddig más márkát használtak. Az első két hónapban 23 ügyfélrendelés érkezett, április végéig 37. És ebben nincs benne a konnektoros hibrid és az összkerékhajtású 760Li, amelyek új ügyfélcsoportokat nyerhetnek meg. Beszerzési-beszállítói szempontból a BMW-nek is fontos Magyarország, de az Audi és a Mercedes-Benz teljes autógyárat létesített itthon. Éreznek ellenszelet állami tendereken, például rendőrségi közbeszerzéseknél? Nem tudok ilyesmiről, fair módon kezelnek bennünket az állami szervek. Inkább arról van szó, hogy ezek a márkák sok autót helyeznek fogalomba saját munkatársaiknak, amik aztán elárasztják a helyi használtautó-piacot. A BMW-kre nem nehezedik effajta nyomás a frissen leadott gyári autók tömegétől, ezért autóinknak jobb az értéktartása. A magasabb maradványérték miatt az autó finanszírozása kevesebbe kerül az ügyfelek számára.
Mind a 12 országát évente háromszor meglátogatja Christoph von Tschirschnitz, a BMW csoport kelet- és délkelet-európai elnök-vezérigazgatója. Balra a szerző

Mind a 12 országát évente háromszor meglátogatja Christoph von Tschirschnitz, a BMW csoport kelet- és délkelet-európai elnök-vezérigazgatója. Balra a szerző

Temérdek BMW érkezik használtan az országba. Tervezik a Premium Selection használtautó-program kiterjesztését korosabb, alacsonyabb árú autókra? Nem. Ezekkel az autókkal szemben magasak a minőségi elvárások és márkakereskedőink garanciával értékesítik ezeket az autókat. 10-15 éves autókra, amelyek most magánimportban érkeznek be, ezt nem tudnánk biztosítani. Más ügyfélréteget szólít meg a kettő. Von Tschirschnitz úr, köszönjük a beszélgetést!

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.