Meglepő jármű a Suzukitól

Szerző: Vezess levél küldés 
Forrás: MTI
Dátum: 2016.04.30. 02.04

Már nemcsak autók készülnek Magyarországon Suzuki motorral, de egy friss megállapodás alapján hajók is.

Meglepő jármű a Suzukitól

A Suzukival kötött megállapodás után a Flaar hajóihoz a japánok által gyártott benzinüzemű motorokat használja, így ezentúl a hajótesteket és a motorokat együtt, menetkész hajóként vehetik majd át az ügyfelek. A Magyar Suzuki nyilatkozata szerint az együttműködés fő eleme a közös termékfejlesztés és a kész termékek értékesítésének támogatása mindkét fél részéről, így a továbbiakban a Flaar és a Suzuki márka közös kommunikációval és képzési programmal erősíti az együttműködést a siker érdekében. Mezey Zoltán igazgató szerint a leginkább sport- és munkacélra felhasznált hajóikat főként Magyarországra adják el, de németországi kereskedőjükön keresztül több termékük került már Németország tavaira, ezen kívül Svájcban és Olaszországban is találkozhatunk magyar gyártású vitorlásokkal.  A cég az elmúlt évben összesen 17 hajót gyártott, a Suzukival kötött megállapodás után azonban ennek majdnem a dupláját szeretnék eladni 2016-ban. SuzukiFlaar_rs_k Jelenleg egy 5,3 méter hosszú motoros hajón dolgoznak, ami méreténél fogva alkalmas lehet balatoni munkahajónak vagy folyókon hobbi szintű felhasználásra is. A tervezésnél már teljes mértékben a Suzuki által szállított motorok paramétereit tartják szem előtt. Ígéretük szerint a készülő hajtó  egy jövőbeni bővebb termékpaletta első darabja lesz, amit elérhető áron kínálnak majd. Ez a filozófia illeszkedik a Suzuki jelenlegi arculatához is. A Flaar igazgatója hozzátette, hogy a kedvtelési célú hajók piacán világszerte és hazánkban is a motoros hajók eladása van túlsúlyban, a jelenleg 80 százalékos arány folyamatosan növekszik, így az új termékpalettával és a Suzukival kötött együttműködéssel a kezdetben csak vitorlásokkal, majd 2013-tól motoros hajókkal is foglalkozó cég jelenleg alacsony piaci részesedése is növekedésnek indulhat majd.

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.