Felhővel védené a gyerekeket a Volkswagen

Schutzranzen projekt

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.04.23. 09.00

Gurulsz az utcán, amikor egyszer csak eléd lép egy gyerek – erre a rémálomra kíván hathatós megoldást nyújtani a Volkswagen és a Coodriver GmbH közös projektje.

Felhővel védené a gyerekeket a Volkswagen

A közlekedés jövőképének szerves része a többi autóval, illetve környezetükkel kommunikálni képes gépkocsi. Ezt a létező, folyamatos fejlesztés alatt  álló technológiát kívánja arra felhasználni a Volkswagen, hogy megmentse a gyerekek életét. A Schutzranzen (védőtáska) okostelefonos alkalmazás folyamatos helyazonosítást küld egy felhő alapú adatbázisba – ha a gyerek zsebében ott a telefon, és fut a program, a rendszer látja, hol tartózkodik a felhasználó. Ezután már csak az autókban kell elhelyezni egy modult, amely észleli és értelmezi ezeket a jeleket, és figyelmezteti a vezetőt, ha egy gyermek a biztonságos távolságnál közelebb kerül autójához. A VW és partnere, a Coodriver GmbH arra is gondoltak, hogy nem minden szülő ad okostelefont a gyermekének: ilyenkor egy táskába integrált GPS-es jeladó tölti be az alkalmazás szerepét – a hardvert ingyen biztosítaná a projekt a gyerekeknek. A Volkswagen tervei szerint a jövőben minden autójának műszerfalába, illetve fedélzeti vezérlő szoftverébe integrálja a Schutzranzen funkcionalitást.

Kommentek

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

F1: Évi 100 millió dollártól búcsúzhat a Ferrari

A Forma-1 új tulajdonosa eltörölné a Ferrarinak évről évre elképesztő összegeket hozó bónuszrendszert, a bevételek elosztásának egyenlősítését tervezik.

F1: Vettel egyedül leverte a világot – videó

A Race of Champions gálaversenyen Sebastian Vettel csapattárs nélkül küzdötte végig a nemzetek kupáját, amelyen hetedszerre is Németországot tette győztessé.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

F1: Durva baleset a gálaversenyen – videó

Miamiban a hétvégén zajlik a Bajnokok tornája, a motorsport sztárjai szombaton a megküzdöttek a Bajnokok bajnoka címért. Meglepetésember nyert. Nagy balesetet is hozott a verseny.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.