75 milliárdot bukik a Toyota

Földrengés akadályozza a gyártást

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.04.18. 14.00

Akár 76 milliárd forintnak megfelelő összeggel romolhat a Toyota második negyedéves eredménye, miután földrengések zavarták meg az ipari tevékenységeket.

75 milliárdot bukik a Toyota

A beszállítói rendben bekövetkezett zavar következtében akár 30 milliárd jent (76 milliárd Ft) veszíthet a Toyota Motor Corporation, írta ma reggel az Automotive News Europe. Elemzők szerint a Japán déli részét sújtó földrengések következtében több beszállító képtelen teljesíteni a Toyota felé, aminek következtében akár 56 ezer darabbal csökkenhet a Toyota és Lexus márkák negyedéves személygépkocsi-gyártása. A Toyota kjúsúi üzemében a múlt hét óta áll a termelés, és ezen a héten más gyártósorokat is le fog állítani a Toyota. A Kjúsú szigetét sújtó, igen súlyos földrengések nem csak a Toyota munkáját hátráltatják: a Mitsubishi elektronikai ágazata, a Honda motorkerékpár üzletága, valamint egy számítástechnikai chipeket gyártó vállalat, az Aisin Seiki is érintett. A Toyota globális termelésének 40 százalékát állítja elő Japánban, ami különösen magasnak számít: a Honda és a Nissan gyártásából 16, illetve 17 százalékban veszi ki a részét a hazai ipar. A leállás híre nem tett jót a Toyota részvényeinek, amelyek ma reggel 6,8 százalékot estek; a vállalat tőzsdei értéke az év eleje óta 27 százalékkal csökkent. Ugyanakkor elemzők szerint a földrengés utóhatásai legfeljebb néhány hétre hátráltathatják a termelést.

Kommentek

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

F1: Évi 100 millió dollártól búcsúzhat a Ferrari

A Forma-1 új tulajdonosa eltörölné a Ferrarinak évről évre elképesztő összegeket hozó bónuszrendszert, a bevételek elosztásának egyenlősítését tervezik.

F1: Vettel egyedül leverte a világot – videó

A Race of Champions gálaversenyen Sebastian Vettel csapattárs nélkül küzdötte végig a nemzetek kupáját, amelyen hetedszerre is Németországot tette győztessé.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

F1: Durva baleset a gálaversenyen – videó

Miamiban a hétvégén zajlik a Bajnokok tornája, a motorsport sztárjai szombaton a megküzdöttek a Bajnokok bajnoka címért. Meglepetésember nyert. Nagy balesetet is hozott a verseny.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.