Trabantot gyaláztak a tolvajok Győr mellett

A polgármester kiakadt!

Szerző: Vezess levél küldés 
Forrás: http://www.kisalfold.hu/
Dátum: 2016.04.09. 09.04

Lopott Trabant feküdt az oldalán a Bakony-érben Győrszemerénél – még csütörtökre virradóra tűnt el egy ottani autószerelő műhely elől.

Egy másik autót is elkötöttek ugyanonnan, az még egyelőre nem került elő. A Trabi nyugdíjas tulajdonosa érzelmi okokból kötődik az autóhoz. Igazi Kusturica-filmbe illő történet szemtanúja lehetett az, aki péntek délután Győrszemerén a Bakony-ér (más néven Bornát-ér) partjára vetődött. Egy Trabant kombi feküdt oldalára fordulva a vízben, ezt szúrta ki egy helyi lakos, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A kocsit már keresték, azt ugyanis egy Daewooval egyetemben csütörtök hajnalra virradóra lopták el egy szemerei autószerelő műhely elől.

L3088984

Fotók: H. Baranyai Edina

A másik kocsi még nem került elő. Ami a történet legérdekesebb része, hogy a Trabant mellett egy Audi és egy másik értékes autó is állt a műhely előtt, azokat nem bántották, a Trabant ajtaját viszont felfeszítették, s úgy vitték el. Állítólag benzin is alig volt benne.
L3088985

Fotók: H. Baranyai Edina

“Valószínűleg rodeózni vitték ide a szántóföldre, aztán amikor kifogyott az üzemanyag, belelökték a vízbe. Aznap éjjel a faluban még két autót törtek fel, de ami miatt iszonyú mérges vagyok, az, hogy letörték és elvitték az egyik térfigyelő kamerát is” – nyilatkozta Horváth Gyula polgármester. A településvezetőt egyébként tegnap délutáni ottjártunkkor hívta fel a Trabant tulajdonosa, egy nyugdíjas asszony. Elmondta, hogy elsősorban érzelmi okokból kötődik az autóhoz, s ha lehet, valamiképp mentsék meg. Ez nem egyszerű feladat, de a kíméletesebb kiemelés érdekében darut kértek a helyszínre.

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.