Ideje volt: jönnek a grafikus rendszámtáblák!

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.04.01. 10.00

Az okostelefonos kultúrából merített, újszerű ötlettel igyekszik visszacsábítani az autózáshoz a fiatalokat a Honda.

Ideje volt: jönnek a grafikus rendszámtáblák!

Míg napjaink autóvezetői már attól is elájulnak, ha némi pluszpénzért saját nevük, esetleg valami frappáns üzenet olvasható a rendszámtáblán, a következő generációnak ennél többre lesz szüksége: ezt ismerte fel a Honda angliai importőre, amikor a jogszabályokkal is dacolva bevezette az emoji-rendszámtáblát. Az emoji olyan apró grafikai elem, amely érzelmeket, hangulatokat, vagy aktuális, személyes gondolatokat képes kifejezni, és amely mára a fiatalok közötti elektronikus társalgás elengedhetetlen elemévé vált. Bár a különleges rendszám használata jelenleg nem engedélyezett, a Honda már felvette a kapcsolatot a brit hatóságokkal, és várhatóan 2017 elejére megvalósul a szigetországban a legális emoji-rendszámozás.

Az egyik legnépszerűbb emoji, a kaka. Rendszámon aligha jelenhet meg.

Az egyik legnépszerűbb emoji, a kaka. Rendszámon aligha jelenhet meg

Ennek persze számos feltétele van. El kell készíteni a közerkölcsöt és a jó ízlést sértő emojik tiltólistáját, valamint a rendőrséget is fel kell készíteni a változásra, nemcsak Angliában, hanem Európa-szerte. Hiszen amíg le nem választják a kontinentális talapzatról az országot (erre vonatkozóan már készítik a terveket az EU ellenzői, egyelőre a bányászati eljárásokon alapuló, fúrásos-robbantásos szeparáció tűnik nyerő technológiának), a brit állampolgárok szabadon átjárhatnak autójukkal a kontinensre, ami eleve rossz ötlet, de ha már így alakult, legalább hozzuk ki belőle a legjobbat.

Kommentek

F1: A Mercedes fizette Massa visszatérését

A Mercedes főnöke elismerte, hogy komolyabb összeggel kompenzálták a Williams-csapatot Valtteri Bottas átigazolásáért.

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

80 verda alatt a Föld körül

Mindig is érdekelt, hogy milyen autókat gyártanak a világ túlsó felén, de nem volt hol utánanézned? Az internet korában ez nem kifogás, de mi most segítünk.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

F1: Ilyen lehet a narancsszínű McLaren

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ron Dennis eltávolítása után a McLaren régi-új színt ad az autójának, visszatér a narancs. Egy grafikus már meg is álmodta, milyen lehet Alonso új autója.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy-két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.