6 KRESZ-szabály, amit nagyon sokan rosszul ismernek

Szerző: Erdős Norti levél küldés  Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2016.03.11. 12.03

Tudod mit kell csinálni a stoptáblánál? És hogy részegen lehet-e bringával kutyát sétáltatni? Most választ adunk pár kérdésre.

1. Stoptábla. Rengetegen vannak kis hazánkban, akinek ez a tábla annyit jelent, hogy lassítsunk le, majd óvatosan, mint a prédát becserkésző csörgőkígyó, araszoljunk addig, míg megszűnik a keresztirányú forgalom, akkor aztán nagy gáz, és át a kereszteződésen. Vagy jól belátható, stoptáblás kereszteződésnél olyan is előfordul, hogy szinte gázelvétel nélkül hajtanak át egyesek. Na, őket el kell hogy szomorítsuk, ez a tábla azt jelenti, hogy meg kell állni! És az “elsőbbségadás kötelező” sem mackósajt…

sáv

2. Kanyarodó főútvonal kiegészítő tábla. Értelmezése nem egyszerű, ki kell találni, mi éppen hol haladunk, és ha a vastagabbra szavazunk, legyőzni a kényszeres indexelés ösztönét. Persze a biztonság kedvéért általában mindenki megáll, és mindenki indexel, de jobb is, mint magabiztosan berobbanni a mellékútról abban a hitben, hogy nekünk van elsőbbségünk.

14_17

3. Kapaszkodósáv. Nem, ez a sáv nem azért van, hogy innen előzzük meg a nálunk lassabban haladó járműveket, és nem is dísznek húzták ki ezt az aszfaltcsíkot. Ha tényleg nem bírsz felmenni megfelelő sebességgel az emelkedőn, akkor addig válts sávot jobbra, amíg már nincs tovább.

kék

4. Nem, ez nem vicc, tényleg van ilyen. Lakó-pihenő övezetben nem mehetünk gyorsabban 20 km/óránál. Hólánccal 50 a limit. Nem fúvott gumis kerekekkel 20 km/h a max., de lánctalpas járművel csak 15-tel csapathatunk. “Vigyázat, átkelő gyerekek az úttesten”-tábla után, ha van kiegészítő távolságtartam-tábla alatta, 30 km/h az engedélyezett legnagyobb sebesség. Vasúti átjáróban a MINIMUM megengedett sebesség 5 km/h.

maxresdefault

5. Bringával jársz? Jobb, ha tudod, hogy elég sok sebességkorlátozás vonatkozik rád is. Lakott területen: 40 km/óra. Lakott területen kívül, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot visel és utast nem szállít: 50 km/óra. Lakott területen kívül, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot nem visel: 40 km/óra. A kerékpárúton: 30 km/óra. Gyalog- és kerékpárúton: 20 km/óra. Járdán (ha az úttest nem alkalmas biciklizésre): 10 km/óra

reszeg_biciklis

6. És azt tudtad, hogy kerékpárral tilos kutyát sétáltatni? Igen, akkor is, ha részeg vagy és a kutya azt a célt szolgálná, hogy segítsen az előrehaladásban. Ja, és alkoholtól befolyásolt állapotban inkább gyalog se sétáltass kutyát.

Ez a klasszikus pedig ide kívánkozik:

   

Kommentek

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Hamilton: Nem Rosberg javult, a megbízhatóság romlott

A címvédő Lewis Hamilton szerint Nico Rosberg nem azért vezet a bajnokságban, mert a német változtatott a hozzáállásán, egyszerűen a saját autója hagyta cserben többször.

F1: Verstappen bedurcázott, nem akar rádiózni

Max Verstappen nagyon lelkére vette az austini rádiós beszólása miatt kapott kritikákat, ezután inkább hallgat.

11 fotó a házi tuningok mocsarából

Vigyázz, koszos leszel, készíts be szappant és törölközőt.

F1: Rosberg tojik Ecclestone beszólására

Nico Rosberg sem Bernie Ecclestone beszólásával, sem a világbajnoki címmel nem akar foglalkozni, most is csak a vasárnapi verseny megnyerésére koncentrál.

Jókat röhögve előztek járdán a bukaresti dugóban

Úgy tűnik, járdán dugót kerülni már nemzetközi jelenség. Most a szomszédban esett meg, a soha véget nem érő bukaresti dugót a járdára hajtva kerülték a magukra büszke autósok.

Új hétszemélyes terepjárót mutatott be a Volkswagen

Amerikában, Amerikának készül az Atlas, a Volkswagen 5 méter fölötti szabadidőjárműve. Később exportálják is, de nem hozzánk.

Itt büntetnek hosszú hétvégén!

Nyakunkon a mindenszentek, vele együtt pedig a négynapos hosszú hétvége. Sokan indulunk útnak ebben az időszakban, ezért most mutatjuk, hol fognak mérni a rendőrök.

Mennyit keres egy rendőr?

Mit dolgozik ezért a pénzért? Mikor és miért traffipaxozik? Hol van hiány közlekedési rendőrből? Érdekes infók.

Életveszélyes abroncsokkal jár egy helyi járatú busz Egerben

Olvasónk szerint az egyik egri helyi járatú busz életveszélyes gumiabroncsokkal szállít utasokat, nap mint nap.

Mosni indult a Ladás srác, de totálkár lett a vége

Nagy tempóban hajtott a mosó előtt, ahol az árnyékban fagyos aszfalt eldobta a Lada farát, és sikerült pont elkapni a mosó épületének sarkát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.