A neten kinézik, gumisnál veszik az abroncsot a magyarok

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.03.09. 11.02

A magyar gumiabroncs-vásárlók több mint fele még mindig kereskedőknél vásárol abroncsot, azonban az online értékesítés térhódítása folyamatosan nő.

gumi Európában a vevők átlagosan 9,5 százaléka online vesz autójára gumiabroncsot, Magyarországon ugyanakkor ez a szám a 10 százalékot is eléri. Egyre nagyobb a szerepe az internetnek a vásárlás előtti tájékozódásban, a márka, a kereskedő, a szerviz kiválasztásában. Míg 2013-ban még mindössze a magyar vevők 25, addig tavaly már 50 százaléka tájékozódott online itthon és Európában egyaránt a vásárlás előtt – mutat rá a vásárlási trendekre a Continental számára készült legfrissebb kutatás. A vásárlók fele legfeljebb csak a nagy, népszerűbb gumiabroncs-márkaneveket ismeri és kevesebb, mint 10 százalékuk tartja magát jól informáltnak vagy naprakésznek az abroncsokkal kapcsolatban. Ennek köszönhetően a vevők 37 százaléka nagymértékben, 31 százaléka pedig részben mások tanácsaira támaszkodik a vásárláskor, 32 százaléka viszont saját maga tájékozódik és jár utána az információknak. A vásárlók egyre tudatosabbak, a vevők 55 százaléka már előre dönt a kereskedőről vagy a márkáról. Két évvel ezelőtt még csak 44 százalék tudta a vétel előtt, hogy hol fog vásárolni, illetve milyen márkát választ.  A növekedés elsősorban az internetes tájékozódás térhódításának köszönhető. A vásárlók 15 százaléka pedig a konkrét márkáról és a kereskedőről egyaránt dönt. A magyar gumiabroncs-vásárlók 55 százaléka abroncskereskedőnél, 14 százaléka független autószervizben, 11 százaléka hipermarketekben, 10 százaléka interneten, 8 százaléka márkaszervizben, míg 2 százalékuk egyéb csatornán vásárolta meg abroncsait tavaly. A szomszédos országok közül Csehországban az online arány már jóval magasabb, 32 százalék – mellyel Európában listavezető -, míg Ausztriában és Romániában nálunk valamivel alacsonyabb, körülbelül 7 százalék az internetes vásárlók aránya.

Kommentek

A csapatok nem kérnek F1-es tulajdonrészt

Úgy tűnik, a nem sikerült pénzt kihúzni a csapatok zsebéből, a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media nem tudta bevonni őket a tulajdonosi körbe.

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

F1: Jövőre Vettel, Alonso is mehet a Mercedeshez

A Mercedes csapatfőnöke nem titkolja, hogy az idén nagyon figyelik majd a pilótapiacot, lecsaphatnak valamelyik nagyágyúra is, ha Valtteri Bottas nem hozza Nico Rosberg szintjét.

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

F1: Nem mondják el az igazat Schumacherről?

A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda volt menedzsere szerint a család tartozna azzal a szurkolóknak, hogy elárulják, milyen állapotban is van Michael Schumacher.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

F1: Lassan kiszorítják Bernie Ecclestone-t

A Nemzetközi Automobil Szövetség is rábólintott a Forma-1 eladására, az amerikai Liberty Media egy újabb lépéssel közelebb került a teljhatalomhoz.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.