20 tonnás dömperrel menekült a rendőrök elől

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.02.06. 14.10

14 hónap börtön kapott a férfi, aki tavaly egy 20 tonnás dömperrel randalírozott Nagy-Britanniában.

Hat rendőrautó és helikopter üldözte 2015 júliusában Nichola Churchillt. Nagyjából 60 kilométeren át tartott az üldözés Norfolkon és Sufforkon át, miközben a három rendőrautó is súlyosan megrongálódott. A rendőrök elmondták, hogy megpróbálták szöges útakadállyal is megállítani, de az hatástalan volt a munkagép hatalmas abroncsaira.

A Vezess.hu oldalain már korábban is megénekelt ügyben bíróság most meghozott döntésében 14 hónap börtönre ítélte a gépet vezető munkást, akit két évre a vezetéstől is eltiltotta. A 40 éves Churchill a korábbi tárgyaláson bűnösnek vallotta magát veszélyes vezetés, jármű jogtalan használata és drog használata miatt.

Mint kiderült a férfi azt követően borult ki, hogy többször jelentette, hogy nem működik a légkondicionáló a dömperben, de nem javították meg, neki pedig tovább kellett dolgoznia a kőbányában. A vizsgálat azonban kimutatta, hogy július 20-án, amikor az eset történt, 13 fok volt az a helyszínen. A munkás által érzett forróságot valószínűleg az általa fogyasztott amfetaminok okozták.

Az egyik rendőr így fogalmazott a jelentésében: “Azt hittem meg fogok halni, megdöbbentem, soha nem éreztem korábban ilyet a pályafutásom alatt. Arra gondoltam, hogy ez a jármű olyan nagy és nehéz, hogy át tud hajtani a rendőrautónkon”. A rendőrautókban 10 milliós kár keletkezett.

Kommentek

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

F1: Évi 100 millió dollártól búcsúzhat a Ferrari

A Forma-1 új tulajdonosa eltörölné a Ferrarinak évről évre elképesztő összegeket hozó bónuszrendszert, a bevételek elosztásának egyenlősítését tervezik.

F1: Vettel egyedül leverte a világot – videó

A Race of Champions gálaversenyen Sebastian Vettel csapattárs nélkül küzdötte végig a nemzetek kupáját, amelyen hetedszerre is Németországot tette győztessé.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

F1: Durva baleset a gálaversenyen – videó

Miamiban a hétvégén zajlik a Bajnokok tornája, a motorsport sztárjai szombaton a megküzdöttek a Bajnokok bajnoka címért. Meglepetésember nyert. Nagy balesetet is hozott a verseny.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.