15 millióra büntettek egy magyar autókereskedést

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2016.01.22. 12.01

A Gazdasági Versenyhivatal 15 millió forintra bírságolta az Autocentrum AAA Auto Kft.-t tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Az indoklás szerint a cég 2014 májusától bizonyítatlan piacelsőségi állításokat jelenített meg az autókereskedésről, valamint megtévesztő szlogennel reklámozta hétnapos cserelehetőségét.

A GVH szerint megalapozatlanul használta az AAA Auto a “Magyarországon és Közép-Kelet-Európában a legnagyobb használtautó-kereskedés, amelynél az érdeklődő egy helyen a legtöbb autó közül választhat” állítást. A hatóság szerint a kereskedő megtévesztette a fogyasztókat azzal, hogy a hétnapos cserejogot általánosan, valamennyi gépjármű esetében biztosítja, mivel a jog gyakorlásának számos feltétele volt.

A bírság kiszabásakor a hatóság a jogsértéssel érintett kommunikáció költségeire alapozott. Súlyosbító körülményként értékelte, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat időben elhúzódott, és jelentős számú fogyasztót ért el. Enyhítő körülményként vette figyelembe a GVH, hogy a vállalkozás elismerte mulasztását a cserejoggal kapcsolatos kommunikációjával összefüggésben, és az elvárt együttműködési kötelezettséget meghaladóan segítette a GVH Versenytanácsának munkáját.

A hivatal nem fogadta el a piacelsőségi állítások alátámasztására benyújtott tanulmányt bizonyítékként, mert az sem tartalmában, sem formájában nem felelt meg a vizsgált állításoknál elvárt igazolási kötelezettségnek. A felmérés ideje, módszertana ismeretlen, hipotézisei nem feleltek meg a kereskedelmi gyakorlatnak, és a tanulmány nem az Autocentrum AAA AUTO Kft.-re, hanem egyes európai országok használtautó-piaci viszonyaira vonatkozik – fejtette ki a GVH a közleményben.

Kommentek

 • aopasc

  A 3A az egyik legjobban szidott, utált cég a különféle netes értékéseken, mégis mindig tele van használt autóval, és vevőkkel a telepük Fóton…

 • Atyatok

  Ez egy csaló cég ! Minden frissen megjelenő eladó gépjármű tulajdonosának amit a használtautóra vagy a jofogásra meghirdetnek küldenek SMS-t azzal a szöveggel hogy gépjárműjét piaci áron vagy kp. re azonnal felvásárolják vigyék be a telepükre és mikor odaviszed akkor kg ra vennék be !!! vas árában !!! Miközben ők utána ugyan azt a kocsit egy külső mosás után csillagászati áron kínálják a sok szerencsétlen átvert becsapott embereknek . ennyit erről a rabló csaló bandáról félek hogy a 15 millió semmiség lesz nekik és tovább rabolják a szegény népet. Csaló banda .

 • apu0062

  Ritka mocsok egy alakulat. Még hazai viszonylatban is, pedig itthon nem gyenge a mezőny.

 • BTO

  Kb 8 eve bementunk a budaorsi volt telephelyukre,de a hirdetesben szereplo allapotnak semmi koze nem volt a helyszinen megtekintett autonak,es igy mar tul is volt arazva.
  Ha jol tudom 1 idore ki is vonultak magyarorszagrol.

  Csoda hogy igy mejelent a nevuk.Hazug csalo banda.

 • bozso

  Nagy értékű autót árultam előttem leírtakhoz csatlakoznék telefonos hívások,sms-ek, én már úgy fogadom őket ez nem a ti járművetek hozzatok magatoknak kintről azt értékesítsétek azt!!! Nekem is ígértek LÁTATLANBA:hét milla helyet hatot ugye nem is sokat alkudtak! pofátlan banda!

 • bozso

  Ja 15 milla büntetés????????
  NEVETSÉGES!!!!

 • BanTheGoose

  Ez egy teljesen tudatos üzleti stratégia, ebben a műfajban egész jól adják elő.

  Mivel van olyan vásárló réteg, akinek a minőség/állapot másodlagos, azok találnak olcsó (-nak tűnő) megoldást ennél a bandánál.

  A sok lószar – sok veréb kombináció pedig a mellékelt ábra szerint profitábilis…

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.