Az Opel is csalt az emissziós teszten?

Bizonyíték nélküli vádaskodás

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.01.20. 15.00

Vajon tényleg vaj van az Opel füle mögött, vagy csak egy szenzációhajhász csatorna puffogtat egy kis lőport?

Egy belga televíziós csatorna szerint az Opel Zafira nem tisztességes módszerekkel teljesítette a károsanyag-kibocsátási előírásokat.

A VRT nevű belga televíziós csatorna egyik riportja azt állította, hogy a dízelmotoros Zafirák nitrogén-oxid-kibocsátása kilencszer magasabb, mint az uniós határérték, továbbá, hogy az Opel ezzel tisztában volt.

Állításuk alátámasztására elmondták: rejtett kamerákat helyeztek el egy autóban, amelynél az emissziós vizsgálatokat követően előírt szoftverfrissítést hajtották végre. Miközben zajlott a folyamat, a háttérben a szerelők jól érthetően arról beszélgettek, hogy az éppen frissítendő szoftver eredeti célja éppen a hiányosságok tudatos elkendőzése volt.

Az Opel szerint mindkét állítás légből kapott. A problémás autón, állítják, elromlott egy szenzor, így tévesen aktiválódott a hibajelenségre figyelmeztető fényjelzés. A hibajelenség egyébként Belgiumban mindössze 390 autót érintett.

Szerelők fecsegésére alapozva bizonyára nem fognak még csak nyomozást sem elrendelni az Opel ellen, ám a Renault példája is jól mutatja, hogy már egy alaptalan vádaskodás is mennyi kárt okozhat az autógyártónak.

Kommentek

  • norbi50

    Súlyos vádak ezek és nem lennék meglepődve, ha az Opel hitelrontásért és jó hírnév megsértéséért pert indítana, hiszen egy ilyen alaptalan mende-monda anyagi károkat is képez okozni egy gyártónak. Nem kis kártérítést kell fizetnie ennek a belga médiumnak, ha nem tudja igazolni vádjának alapját és bizonyítékokat sem tud felsorolni.

A csapatok nem kérnek F1-es tulajdonrészt

Úgy tűnik, a nem sikerült pénzt kihúzni a csapatok zsebéből, a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media nem tudta bevonni őket a tulajdonosi körbe.

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

F1: Jövőre Vettel, Alonso is mehet a Mercedeshez

A Mercedes csapatfőnöke nem titkolja, hogy az idén nagyon figyelik majd a pilótapiacot, lecsaphatnak valamelyik nagyágyúra is, ha Valtteri Bottas nem hozza Nico Rosberg szintjét.

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

F1: Nem mondják el az igazat Schumacherről?

A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda volt menedzsere szerint a család tartozna azzal a szurkolóknak, hogy elárulják, milyen állapotban is van Michael Schumacher.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

F1: Lassan kiszorítják Bernie Ecclestone-t

A Nemzetközi Automobil Szövetség is rábólintott a Forma-1 eladására, az amerikai Liberty Media egy újabb lépéssel közelebb került a teljhatalomhoz.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.