Kártérítési pert indítottak az Aston Martin ellen

Henrik Fisker visszavág

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2016.01.05. 11.01

Miután a brit márka kétszer is megfenyegette egykori formatervezőjét, most utóbbin volt a sor: Henrik Fisker 100 millió dollárra perli az Aston Martint.

Amikor Henrik Fisker, az egykori rendkívül sikeres formatervező, aki a saját nevét viselő luxusmárka bedőlését követően visszatért a prémium sportautó-tervezés világába, idén tavasszal bemutatta Thunderbolt névre keresztelt Aston Martin-átépítését, a brit márka perrel fenyegette meg egykori alkalmazottját. Az ügyet akkor békésen megoldották (már amennyire békésnek tekinthető, hogy a megbízó, a Fiskerrel már más projekteken is együttműködő Galpin lemondott a limitált példányszámú luxus-GT gyártásáról), ám a jelek szerint mindkét félben maradt tüske.

Most ugyanis az Aston Martin ismételten felszólította Henrik Fiskert, hogy vonja vissza egy tanulmányautóját: ezúttal a Detroitban bemutatandó Force 1 koncepcióban (nyitóképünkön) véltek hasonlóságot felfedezni a DB10-zel. Csakhogy anélkül kezdtek el vagdalkozni, hogy látták volna a végleges prototípust, ez pedig elég volt Fisker ügyvédeinek ahhoz, hogy masszív kártérítési pert akasszanak az Aston Martin nyakába.

A perirathoz csatolt vázlat, amely Fisker szerint kétségtelenül bizonyítja, hogy a Force 1 teljesen más, mint a DB10.

Henrik Fisker képviselői az ügy kapcsán a következőket mondták: “Az Aston Martinnak egyetlen átütő újdonsága sem volt, amióta Fisker úr távozott a vállalattól. A cég saját alkalmatlanságát próbálja leplezni azzal, hogy Fisker urat fenyegeti. Ezzel azonban nem érnek célt: azért indítottuk a pert, hogy megmutassuk: nem félünk tőlük.”

A vitát kiváltó Force 1-ről egyébként eddig szinte semmit nem lehet tudni azon kívül, hogy “a világ egyik legerősebb szívómotorja” teljesít majd benne szolgálatot, valamint hogy mindössze 50 példányban készül majd, egyenként mintegy 90 millió forintnak megfelelő áron.

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.