A rendőrség üzent a magyar autósoknak

Ezt nemárt megfogadni

Szerző: Vezess levél küldés  Police levél küldés 
Dátum: 2015.12.26. 07.10

A rossz látási viszonyok és csúszós utak jelentősen nehezítik a közlekedést, nagyon fontos, hogy a járművezetők kellő körültekintéssel, felkészülten üljenek autóba.

A téli időszakban a közlekedésben a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy mindenki alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez, ugyanis a közúti balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban.
A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a sofőröktől. A téli útviszonyok között nagyobb követési távolságot kell tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására! Rossz manőverezés esetén így a hibák könnyebben korrigálhatóak.
Esős, latyakos időben, amikor a járda mellett áll vagy folyik a víz, nehéz az úttesten átkelni. A gyalogos ilyenkor jellemzően arra figyel, hogy ne lépjen a tócsába. Az autósnak számítania kell arra, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló gyalogos a következő pillanatban az úttestre, a jármű elé kerülhet. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzunk az úttest mellett haladó gyalogosokra, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén.
A rendőrség kéri az úton lévőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra!
Kíváncsi vagy mit tud a legolcsóbb és a legdrágább új Lada? Kattints a képre:

A rendőrség üzent a magyar autósoknak 1

Kommentek

 • harasztil

  Kedves autós társaim. Kedves JÁRMŰVEZETŐK. Minden kedves járművezetőnek BALESETMENTES BOLDOG ÚJÉVET KIVÁNOK. Minden járművezető – GÉPJÁRMŰVEZETŐ – vizsgázott. Egyet a sok közül figyelembe kell venni! Gépjárművünket mindenkor a látási, forgalmi és ÚTVISZONYOKNAK meg felelően KELL VEZETNI. Ezt – valamikor – IS! szigorúan MEG KÖVETELTÜK. A száguldás NEM MŰVÉSZET. A megállás IGEN. Az adott körülményeket szigorúan FIGYELEMBE KELL VENNI.

 • kovachtamas

  …..és ha elfogy a benzin/gázolaj akkor tankoljanak….ilyen hülyének nézni minket, arról nem is beszélve hogy ennek a tételes felsorolás mantrának annyi a hatékonysága mint amikor 8 táblát raknak egy csokorba.

 • gezaxy

  Én pedig azt üzenem a lesből aljas módón fényképező-mérő zsaruknak, hogy hagyjanak fel a magyar autósok sarcolásával, hiszen a kormány sarcolja eléggé öket nap mint nap ! Az üzemanyag árában bőven benne van az a bevétel amit pofátlanul beszednek. De újabban az autópálya matrica is felkerült a listára. Egy példát irok le tanulságul. Magyarországra utaztam és Székesfehérvárool visszafelé menet Hegyeshalom irányába a borzalmas forgalom miatt gondoltam kihagyom a szokott utamat és elkerülök Komárom felé, hogy az autópáylára feljussak. Előfordul sajnos, de elfelejtettem, hogy nekem csak Győr megyébe van matricám. Igy aztán cca. egy 15 km-es kerülö miatt kaptam Németországból !!! /ugyanis az autópálya kezelő valamilyen érdekes uton-módón Németországban székel/ egy 150 eurós büntit. Éppen akkoriban olvastam a neten, hogy küldözgetnek külfödröl behúzos büntetéseket és igy nyúlják le az autósokat. Gondoltam ez is az, nem fizettem határidőra. Eredmény: pár napja 300 eurós büntetéssel honorálta az emlietett német cég az engedetlenséget és most eldönthetem, hogy fizetek vagy várom mire ezzel a gyorsasággal jövő év végére halálra is itálnek. Pont. Egyáltalán azt sem értem, hogyan lehet megduplázni a büntetést és ezt meddig is tehetik ? Ha valaki vagy jogász tud nekem segiteni ezügyben nagyon kérem irjon nekem az email cimemre. gezabudai@citromail.hu. Előre is köszönöm autós társaim !

 • wb312

  Örülünk ,hogy rendőreink ennyire aggódnak értünk ,hisz nélkülünk nem volna kit sarcolni aljas módon. Sajnos napi 10-12óra munkával nem minden esetben teheti meg az ember ,hogy normális gumikkal, normális autóval járjon. Ami régebben tökéletesen működik volt ,az ma már csak éppen megfelel.
  Amúgy ők is zavaró tényező: Engem zavar az őv és be sem csatolom ,csak ha rendőrt látok. Ennek következménye, hogy pluszban rájuk is kell figyelnem.
  Üzengetés: Esetleg nem lenne több értelme pl. a hátsó ködlámpa helyes használatára felhívni a figyelmet? Az sokaknak nem sikerül és hosszú távon zavaró ,baleset-veszélyes.

 • 561

  ÉN ,pedig azt szeretném HA a kedves és hozzáértő szakembereink-vezetőink :
  -nem másra mutogatnának VÉGRE így 2016 derekán HANEM ,havat takarítanának(ha van)
  -ha már egyszer Európa második legdrágább E -út díját fizetjük AZÉRT kapnánk is valamit,talán jobb minőségű utakat,parkolókat,stb
  -talán ha nem a költségvetés feneketlen gyomrába invesztálnák a már 66-dik adó-nem,járulék,matrica.megye matrica árát…..
  -talán HA nem trafipaxxxxozgatnának (nem megkérdőjelezve szükségességét egyes helyeken) hanem maga a rendőri jelenléttel próbálnák az “elmeháborodott” közlekedőket megfogni…
  -talán ha az ellenőrzés nem büntetésről szólna hanem mint egy prevenciós és persze szankcionálási lehetőség lenne a “mindenféle ráta” teljesítése helyett…
  De sokkal könnyebb így figyelmeztetni vagy rá kenni a nyuszira…..

 • robi.87

  Kedves autós társaim! (…és a néhány barom, aki itt fröcsög a rendőrökre mindent!)
  Tudom csak azok nyilvánulnak meg szitkozódva egy ilyen felhívásra, akik képtelenek a hatályos jogszabályok betartására, akik Qrva jó sofőrnek képzelik magukat -amit nem kétlek, mert a mentalitás hibái nem feltétlen párosul a mazsola gkv-vel. Szarok rá, hogy ki milyen sebességgel, mentalitással és tudással közlekedik mindaddig, amíg e magatartásával más -normális embernek- sérülést, halált nem okoz. Én igyekszem betartani a KRESZ-t, eddig láthatóan sikeresen. Javaslom ti is inkább -a rendőrök köpködése helyett- azzal foglalkozzatok, hogy jövő karácsonykor is családotokkal lehessetek, ne egy dobozba zárva a föld alatt!
  Ezek is azt hitték, hogy tudnak vezetni ködben, hóban… >
  https://www.youtube.com/watch?v=W9fI5M6_XVk
  https://www.youtube.com/watch?v=zGd7WW38788

 • grobi74

  Vezessetek lassabban és nem lesz baj, a tahó bmw, merci, audi, és wv-esek meg hadd menjenek! Már bocsánat azoknak akik e kivételek ők úgy sem veszik magukra.:-)

 • kocogok

  A sok baromnak lehet üzenni, de felesleges! Szürke, alig átlátható ködben a sok barma képtelen felkapcsolni a tompított fényt, hogy lakotton kívül a ködlámpáról már ne is beszéljek! Ráadásul ködszürke autókkal! Mert ő lát! De téged nem látnak baszdmeg! Legalább azt lássam, kin hajtok keresztül, mondá szegény Hofi! És milyen igaza volt!

 • Danimamszy

  Én azt üzenem a KEDVES autóstársaimnak, hogy személyes problémájukat ne az utakra kivetítve éljék meg!!! 3 és fél éve egy ilyen öreg úr miatt vagyok megbélyegezve,aki a felesége halálos betegsége miatt és az itt maradott családja anyagi jólétének biztosítása miatt rám hárította a felelősséget. Meg akart halni. Mindent elkövetett azért,hogy felelőst találjon, sajnálatos módon a személyemben….. tönkretett .

 • csipke

  meg a sok szarházira akik nem szokták lecserélni a nyári gumit téligumira, mert az csak pénzlenyúlás, sürgősen cserélje le aki még nem tette meg

Milyen lesz idén az F1? A Red Bull videón mutatja meg

Egy igazi F1-rajongónak ugyan nem lesz újdonság, de megnézésre azért érdemes a Red Bull animációs videója, amelybe az autók idei változásait tekinthetjük át.

F1: “Első nap az iskolában” – videó

Videós összeállítás Valtteri Bottas első napjáról a Mercedes központjában

F1: Magnussent nem érdekli a renault-s beszólás

A Renault-tól a Haashoz igazolt Kevin Magnussen nem vette magára, hogy az előző csapata főnöke megkérdőjelezte a munkamorálját.

Ezért nincs itthon normálisan eltakarítva a hó

Egy olvasói videó kapcsán megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ugyan miért nincs normálisan letakarítva a hó az utakról. Megkaptuk a választ.

Több téren is tökéletesebb az idei Lexus IS

Az idei évre frissülő Lexus IS átgondoltabb külsővel, javított kezelőfelülettel, átfésült futóművel érkezik, és most is, mint mindig, a német konkurencia babérjaira tör.

F1: Ezért mellőzte Wehrleint a Mercedes

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azért nem Pascal Wehrleint ültette Nico Rosberg helyére, mert nem akarta tönkretenni a fiatal pilóta karrierjét.

“Feltámad a Trabant, 1,4 millióba fog kerülni!”

Muszáj írni egy olyan álhírről, ami futótűzként terjed a közösségi hálókon, és egyre több oldal hiteles állításként veszi át, pedig csak nyomokban igaz.

F1: Maldonado várta a mercis lepattanót

A korábbi Williams- és Lotus-pilóta balesetkirály, Pastor Maldonado abban reménykedett, hogy Nico Rosberg visszavonulása visszatérési lehetőséget nyit számára a Forma-1-ben.

F1: 2017-ben is a tavalyi autóval indulna a sereghajtó

Az összeomlás szélén táncoló Manor-csapat kérvényezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, hogy a tavalyi modellel vághasson neki a 2017-es idénynek.

Száznál is több autóbuszt vásárolt tavaly a BKV

Megkérdeztük a BKV-t, hogy tavaly hány darab autóbuszt sikerült vásárolniuk. A számolgatás végén mi is meglepődtünk.

F1: Bottas magával vitte a Williams-szponzort

A Williams nem csak versenyzőjét veszti el, Valtteri Bottasszal együtt régi-régi szponzora is a Mercedeshez távozik.

Keményít a rendőrség: minden sofőrnek szondát kell fújni

Mostantól nincs kivétel, minden sofőrnek meg kell fújnia az alkoholszondát. A rendőrség a finn módszerrel szeretné kiszűrni az ittas vezetőket. Nógrádban vezetik be először.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.