Botrányos parkolás Békéscsabán, amely nem is volt az

Szerző: Vezess.hu levél küldés  Beol.hu levél küldés 
Dátum: 2015.12.22. 10.12

Nagy volt a felháborodás, amikor egy autós úgy parkolt le Békéscsaba belvárosában, hogy nem fért el tőle a bekanyarodó busz. De nem volt szabálytalan.

Nem órákra, de percekre megbénult a forgalom a közelmúltban a békéscsabai Szabadság téren, mert egy autó úgy parkolt le az U alakú fordítóban, hogy nem bírt tőle bekanyarodni egy busz. Az eset nagy felháborodást váltott ki, az autós viszont a Facebookon azt írta, hogy nem tiltotta semmi, hogy ott tegye le az autót, szabályosan járt el.

A KRESZ szerint tilos megállni egyebek mellett ott, ahol azt tábla jelzi – ilyen viszont nincs kitéve a Szabadság tér vonatkozó részén -, illetve a buszmegállót jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, ez viszont megvolt. Összességében tehát valóban szabályosan állt meg a sofőr, ezt a rendőrségnél is megerősítették a Beol.hu-nak.

A rendőrség szerint a Szabadság téren forgalomtechnikai változtatás tehetné egyértelművé a jelenlegi helyzetet, ezért az esetet követően eljuttatták javaslataikat Békéscsaba önkormányzatához. Megállni tilos tábla kihelyezése lehet a megoldás.

Kommentek

 • Binturong

  Gondolom,nem csak ezen a megyeszékhelyen fordulnak elő,ilyen s ehhez hasonló,dilettantizmussal párosuló közlekedéstechnikai anomáliák.Viszont itt,Békéscsabán hatványozottan,mintha ezért valakit fizetnének,.. immár több évtizede!Ezt mint hivatásos gépjármű vezető mondom,aki NAPI szinten szembesül a gondokkal.Ráadásul,az időnkét a hivatalos szervektől felhívásra kerülő úgymond “rendezési javaslatra,észrevételre” kérik a lakosság véleménynyilvánítását,amit jómagam is több alkalommal meg is tettem,s a helyszíni válasz teljes egészében el és beismerő volt,ennek ellenére SEMMI SEM VÁLTOZOTT! Függetlenül,hogy milyen pártállású polgármester vagy városvezetés volt éppen.Szomorú,de azt hiszem tükörképe a mai magyar valóságnak! :(

 • soma53

  Talán, ha nem másfél méterre az út szélétől álldogálna, hanem balra húzódva, ne adj Isten picit ráhajtva a betonszegélyre….. Meg kellene próbálni :-)

 • Plicsko

  Bizony. A képen látható, hogy az út jobb szélére van húzódva az A6-os, a mellette álldogáló bácsik segítenek a viszonyításban.
  A busz eléggé az út közepén posztol és fogadhatnánk arra, hogy el tudott volna menni mellette.
  A régi sofőrök csak vállat rándítanának és kikerülték volna.
  De a maiak? Beáll a busszal középre, látja, hogy egy Audi, gondolja na akkor csináljunk egy kis cirkuszt, égessük be. Az említett ronokom, aki még nem ebből az irigy generációból való, legfeljebb azért szállt ki ilyen esetekben, hogy jól megnézze az autót, beszélgessen róla a tulajdonosával, hogy megy, mennyit megy. Volt ilyen.
  Elfogadom, van olyan is, amikor tényleg például beáll valaki a buszmegálló közepére, mostanában volt ilyen, az mindnen szempontból megmagyarázhatatlan. De ma már nem csak panaszról szólnak az ilyen történetek, hanem a cirkuszról.
  Nem akarok önjelölt becsületőre lenni ennek a sofőrnek, de amit és ahogy a beol-on, facebookon írtak erre az önjelölt értelmi és erkölcsi hatalmasságok, akkor inkább már magukban tarthatták volna a mondanivalójukat.
  Most már biztosan lesz ott tiltó tábla.
  Mit szóljanak akkor a budapestiek? Budapesten mennyi olyan utca van, ahol az út mindkét odalán sorban parkolnak az autók és a busz csak úgy fér el, hogy mindkét odalon fél méter, vagy még annyi helye sincs?

 • Onassis

  Nem tudom minek tökölni ennyit, a busz elfért volna, egy kis festék legfeljebb ráragadt volna.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.