Botrányos parkolás Békéscsabán, amely nem is volt az

Szerző: Vezess.hu levél küldés  Beol.hu levél küldés 
Dátum: 2015.12.22. 10.20

Nagy volt a felháborodás, amikor egy autós úgy parkolt le Békéscsaba belvárosában, hogy nem fért el tőle a bekanyarodó busz. De nem volt szabálytalan.

Nem órákra, de percekre megbénult a forgalom a közelmúltban a békéscsabai Szabadság téren, mert egy autó úgy parkolt le az U alakú fordítóban, hogy nem bírt tőle bekanyarodni egy busz. Az eset nagy felháborodást váltott ki, az autós viszont a Facebookon azt írta, hogy nem tiltotta semmi, hogy ott tegye le az autót, szabályosan járt el.

A KRESZ szerint tilos megállni egyebek mellett ott, ahol azt tábla jelzi – ilyen viszont nincs kitéve a Szabadság tér vonatkozó részén -, illetve a buszmegállót jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, ez viszont megvolt. Összességében tehát valóban szabályosan állt meg a sofőr, ezt a rendőrségnél is megerősítették a Beol.hu-nak.

A rendőrség szerint a Szabadság téren forgalomtechnikai változtatás tehetné egyértelművé a jelenlegi helyzetet, ezért az esetet követően eljuttatták javaslataikat Békéscsaba önkormányzatához. Megállni tilos tábla kihelyezése lehet a megoldás.

Kommentek

 • Binturong

  Gondolom,nem csak ezen a megyeszékhelyen fordulnak elő,ilyen s ehhez hasonló,dilettantizmussal párosuló közlekedéstechnikai anomáliák.Viszont itt,Békéscsabán hatványozottan,mintha ezért valakit fizetnének,.. immár több évtizede!Ezt mint hivatásos gépjármű vezető mondom,aki NAPI szinten szembesül a gondokkal.Ráadásul,az időnkét a hivatalos szervektől felhívásra kerülő úgymond “rendezési javaslatra,észrevételre” kérik a lakosság véleménynyilvánítását,amit jómagam is több alkalommal meg is tettem,s a helyszíni válasz teljes egészében el és beismerő volt,ennek ellenére SEMMI SEM VÁLTOZOTT! Függetlenül,hogy milyen pártállású polgármester vagy városvezetés volt éppen.Szomorú,de azt hiszem tükörképe a mai magyar valóságnak! :(

 • soma53

  Talán, ha nem másfél méterre az út szélétől álldogálna, hanem balra húzódva, ne adj Isten picit ráhajtva a betonszegélyre….. Meg kellene próbálni :-)

 • Plicsko

  Bizony. A képen látható, hogy az út jobb szélére van húzódva az A6-os, a mellette álldogáló bácsik segítenek a viszonyításban.
  A busz eléggé az út közepén posztol és fogadhatnánk arra, hogy el tudott volna menni mellette.
  A régi sofőrök csak vállat rándítanának és kikerülték volna.
  De a maiak? Beáll a busszal középre, látja, hogy egy Audi, gondolja na akkor csináljunk egy kis cirkuszt, égessük be. Az említett ronokom, aki még nem ebből az irigy generációból való, legfeljebb azért szállt ki ilyen esetekben, hogy jól megnézze az autót, beszélgessen róla a tulajdonosával, hogy megy, mennyit megy. Volt ilyen.
  Elfogadom, van olyan is, amikor tényleg például beáll valaki a buszmegálló közepére, mostanában volt ilyen, az mindnen szempontból megmagyarázhatatlan. De ma már nem csak panaszról szólnak az ilyen történetek, hanem a cirkuszról.
  Nem akarok önjelölt becsületőre lenni ennek a sofőrnek, de amit és ahogy a beol-on, facebookon írtak erre az önjelölt értelmi és erkölcsi hatalmasságok, akkor inkább már magukban tarthatták volna a mondanivalójukat.
  Most már biztosan lesz ott tiltó tábla.
  Mit szóljanak akkor a budapestiek? Budapesten mennyi olyan utca van, ahol az út mindkét odalán sorban parkolnak az autók és a busz csak úgy fér el, hogy mindkét odalon fél méter, vagy még annyi helye sincs?

 • Onassis

  Nem tudom minek tökölni ennyit, a busz elfért volna, egy kis festék legfeljebb ráragadt volna.

Megbuktatták a Forma-1 urát, távozik Bernie Ecclestone

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media elmozdította pozíciójából az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t, ezt maga az angol üzletember jelentette be hétfő este.

F1: Vettel már úgy beszél, mint Räikkönen

Sebastian Vettel hamar kiesett a Bajnokok Tornája egyéni versenyében még szombaton.

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

F1: Verstappen nem akar a legfiatalabb bajnok lenni

Max Verstappent nem különösebben érdekli, hogy akár ő is lehet az F1 történetének legfiatalabb bajnoka, ez a rekord nem motiválja.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

Töröljék el a kék zászlókat az F1-ben!

A felügyelőként dolgozó expilóta, Derek Warwick szerint egy az egyben el kellene törölni a kék zászlókat a Forma-1-ben.

Ki nem találnád, mivel jár mától Schwarzenegger

Egy osztrák autóipari vállalkozás megépítette azt az autót, ami egyszerre felel meg a bennünk élő ösztönlénynek, és környezettudatos öko-egónknak. Arnold kapott is belőle egy példányt.

F1: Rosberg ijesztő hobbit választott

A Forma-1-ből tavaly év végén világbajnokként visszavonult Nico Rosberg örül, hogy végre szabadon síelhet. Nem tanult Michael Schumacher esetéből?

Már szupersportkocsikat is érint a légzsákbotrány

Ferrarikat és McLareneket is találunk a hibás Takata légzsákok miatt indított visszahívás-sorozat legújabb ütemében.

F1: Körmenetekkel riogat a Pirelli

A Pirelli motorsportfőnöke nem biztos abban, hogy az új szabályok feldobják majd a Forma-1-es versenyzést.

Mindig is imádtad a 007-est? Akkor ez tetszeni fog.

Ez a patent kis infografika összeszedte James Bond kedvenc autóit, és néhány tudnivalót róluk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.