Eladnád a céges autót? Ezt a hibát ne kövesd el!

Életveszélyes fenyegetések, polgári per

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.12.14. 06.45

Tönkretette egy amerikai vízvezeték-szerelő életét, hogy sem ő, sem az autókereskedő nem járt el körültekintően, amikor értékesítették a vállalkozás régi autóját.

Egymillió dollárra perli helyi Ford-márkakereskedőjét az az amerikai vízvezeték-szerelő, akinek a kisteherautója az ISIS kötelékében folytatja pályafutását – az eredeti matricázással együtt.

Mark Oberholtzer pontosan egy évvel ezelőtt riasztó telefonhívást kapott: riporterek keresték, akik tudni szerették volna, hogy miért támogatja az iszlám állam szélsőségeseit. Mint kiderült, autója felbukkant az ISIS egyik felvételen: légelhárító üteget szereltek rá, ajtaján pedig ott virított nem csak a cég neve, de a telefonszáma is.

Az autót 2013 decemberében számíttatták be egy új generációs Ford F-150-be egy houstoni márkakereskedésben. Megkérdezték a kereskedőt, hogy lekaparják-e a fóliázást, ám az azt mondta, azzal csak megsértenék a fényezést, majd ő elintézi. A jelek szerint ez elmaradt, viszont a kocsit megvette egy törökországi ügyfél, így került végül az iszlám hadsereg kezébe.

Oberholtzer azóta több ezer fenyegető levelet, telefonhívást kapott, az FBI azt tanácsolta neki, hogy próbálja megvédeni saját magát. Azóta éjjel-nappal fegyvert hord magánál. A vállalkozása is megérezte az ügyet, régi ügyfelei ugyan nem pártoltak el tőle, de azóta igen nehezen kap új megbízásokat.

Az 53 éves szakember múlt szerdán egymillió dollárra perelte a Ford márkakereskedést.

“Nemrég összefutottam egy volt kollégámmal. Azt kérdezte, mostanában adtam-e el autót Szíriába. Azt hitte, vicces, pedig nagyon nem az” – mondta a kétségbeesett férfi.

Kommentek

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Megbuktatták a Forma-1 urát, távozik Bernie Ecclestone

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media elmozdította pozíciójából az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t, ezt maga az angol üzletember jelentette be hétfő este.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.