579 halálos áldozat a magyar utakon

Novemberei baleseti statisztika

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2015.12.13. 06.12

Nem közöl jó híreket a rendőrség baleseti statisztikája. November végéig a balesetek és az áldozatok száma is magasabb, mint tavaly ilyenkor.

Ismertté váltak a személysérüléses balesetekkel kapcsolatos 2015. novemberi adatok, melyeket a rendőrség gyűjt és tesz közzé. Ezek az adatok a balesetet követő 24 órás helyzetet tükrözik, azaz a jövőben még kis mértékben változhatnak.
 • Az elmúlt hónap közlekedési baleseteiben összesen 41 fő vesztette életét, mely 28,1%-kal kevesebb, mint a tavaly ilyenkor regisztrált 57 áldozat.

 • Az ittasan okozott balesetek száma 10,24%-os csökkenést mutat, hiszen a tavalyi 127-el szemben idén novemberben 114 személysérüléses közúti balesetet okoztak alkoholtól befolyásolt állapotban.
 • 2015. január 01. és november 30. között összesen 14 975 személysérüléssel járó balesetet regisztráltak hazánkban, 3,68%-kal többet, mint az elmúlt év azonos időszakában (akkor 14 443 volt a balesetek száma).
 • Idén november végéig 579 fő vesztette életét közúti balesetben (a tavalyi 543 fővel szemben), ezáltal a halálos áldozatok száma 36 fővel, százalékban kifejezve 6,63%-kal nőtt.
 • Az ittasan okozott közúti balesetek terén a kedvező tendencia továbbra is töretlen. Az év eddig eltelt tizenegy hónapjában 1 415 személy okozott balesetet szeszesitaltól befolyásolt állapotban, ez 3,48%-kal kevesebb, mint amit az előző évben.
 • A közúti balesetek legfőbb okai terén lényeges változás nem tapasztalható. A balesetek 30%-ának a hátterében a relatív és az abszolút gyorshajtás áll (4 433 baleset), az elsőbbségi jog megsértése miatt 3 814 baleset (részaránya 25%), a kanyarodási szabályok megszegése miatt pedig 2 533 baleset (részaránya 17%) történt.
 • A közúti balesetek túlnyomó részét, 62%-át személygépkocsi-vezetők okozták, a tehergépkocsi-vezetők a balesetek 9%-ának, az autóbusz-vezetők pedig az összes baleset 1%-ának az okozásáért voltak felelősek. A kerékpárosoknak a balesetet okozók körében betöltött aránya november végéig 12% volt.

Kommentek

 • vassmi

  Sok milliárdot öltek az új szuper trafipaxokba,baleset csökkentés címén,de még több lett.Úgy látszik csak pénzbehajtásra jók.Szerintem még veszélyesek is mert meglátva az emberek nagy része megijed,és fékez ami ráfutásos balesetet eredményezhet,még ha a megengedett sebeséggel közlekednek is,főleg autópályán.

 • tbiudrl

  Szerintem is a traffipaxok a hibásak és nem az a sok mentálisan vegetatív, aki nem képes sem betartani, sem a körülményekhez képest biztonsággal megválasztani a sebességhatárokat.

F1: Brawn visszatérhet, a Mercinél nincs harag

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem vette magára azokat a húzós kijelentéseket, amelyeket Ross Brawn tett rá és Niki Laudára új könyvében.

F1: Amerikai Nagykvíz

Este jön az Forma-1-es Amerika Nagydíj, teszteld, mennyit tudsz a korábbi futamokról!

Így segítették a lengyelek a magyarokat 1956-ban

Idén ünnepeljük az 1956-os forradalom 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból felidézzük hogyan érkeztek Magyarországra a lengyel segélyszállítmányok.

F1: Szabályt hoztak Verstappen ellen, visszaszólt

Azonnali hatállyal új szabályt vezettek be a Forma-1-ben, amely pontosítja a védekezésre vonatkozó előírásokat.

A lakat, amitől összehányja magát a tolvaj

Ha ezt elkezdi vágni a bringatolvaj, szinte azonnal meggondolja magát. Olyan ez a lakat, mint a borz.

Egy magyar autós ideges üzenete

Mi magyarok imádunk cetliken üzenni egymásnak, és szerencsére van egy Facebook-oldal, ami összegyűjti ezeket a frappáns üzeneteket.

Galaxy vagy Sharan? Melyik jobb használtan?

A kilencvenes évek elején divatba jöttek az egyterűk. A Ford és a Volkswagen közösen is gyártott egy hétüléses sorozatot, amely óriási sikereket ért el. A Galaxy és a Sharan használt autóként ma is igen népszerűek – főleg a nagycsaládosok körében.

F1: Vettel kimondta, hogy visszaesett a Ferrari

Sebastian Vettel az újabban szokásos kincstári optimizmusával értékelt az Amerikai Nagydíj időmérő edzése után.

F1: Hamilton imádta, hogy érte tomboltak

Lewis Hamilton megköszönte a közönség támogatását az Amerikai Nagydíj időmérője után. Az első három nyilatkozatai.

F1: Hamiltonnak megvan az eső austini pole

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton magabiztos előnnyel verte csapattársát, Nico Rosberget. A Mercedesek mögött a Red Bullok, a Ferrari a harmadik erő.

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: Titkos ügynökök a McLarennél?

A McLaren vicces kisfilmmel ünnepli James Hunt 1976-os bajnoki győzelmének évfordulóját.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.