579 halálos áldozat a magyar utakon

Novemberei baleseti statisztika

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2015.12.13. 06.30

Nem közöl jó híreket a rendőrség baleseti statisztikája. November végéig a balesetek és az áldozatok száma is magasabb, mint tavaly ilyenkor.

Ismertté váltak a személysérüléses balesetekkel kapcsolatos 2015. novemberi adatok, melyeket a rendőrség gyűjt és tesz közzé. Ezek az adatok a balesetet követő 24 órás helyzetet tükrözik, azaz a jövőben még kis mértékben változhatnak.
 • Az elmúlt hónap közlekedési baleseteiben összesen 41 fő vesztette életét, mely 28,1%-kal kevesebb, mint a tavaly ilyenkor regisztrált 57 áldozat.

 • Az ittasan okozott balesetek száma 10,24%-os csökkenést mutat, hiszen a tavalyi 127-el szemben idén novemberben 114 személysérüléses közúti balesetet okoztak alkoholtól befolyásolt állapotban.
 • 2015. január 01. és november 30. között összesen 14 975 személysérüléssel járó balesetet regisztráltak hazánkban, 3,68%-kal többet, mint az elmúlt év azonos időszakában (akkor 14 443 volt a balesetek száma).
 • Idén november végéig 579 fő vesztette életét közúti balesetben (a tavalyi 543 fővel szemben), ezáltal a halálos áldozatok száma 36 fővel, százalékban kifejezve 6,63%-kal nőtt.
 • Az ittasan okozott közúti balesetek terén a kedvező tendencia továbbra is töretlen. Az év eddig eltelt tizenegy hónapjában 1 415 személy okozott balesetet szeszesitaltól befolyásolt állapotban, ez 3,48%-kal kevesebb, mint amit az előző évben.
 • A közúti balesetek legfőbb okai terén lényeges változás nem tapasztalható. A balesetek 30%-ának a hátterében a relatív és az abszolút gyorshajtás áll (4 433 baleset), az elsőbbségi jog megsértése miatt 3 814 baleset (részaránya 25%), a kanyarodási szabályok megszegése miatt pedig 2 533 baleset (részaránya 17%) történt.
 • A közúti balesetek túlnyomó részét, 62%-át személygépkocsi-vezetők okozták, a tehergépkocsi-vezetők a balesetek 9%-ának, az autóbusz-vezetők pedig az összes baleset 1%-ának az okozásáért voltak felelősek. A kerékpárosoknak a balesetet okozók körében betöltött aránya november végéig 12% volt.

Kommentek

 • vassmi

  Sok milliárdot öltek az új szuper trafipaxokba,baleset csökkentés címén,de még több lett.Úgy látszik csak pénzbehajtásra jók.Szerintem még veszélyesek is mert meglátva az emberek nagy része megijed,és fékez ami ráfutásos balesetet eredményezhet,még ha a megengedett sebeséggel közlekednek is,főleg autópályán.

 • tbiudrl

  Szerintem is a traffipaxok a hibásak és nem az a sok mentálisan vegetatív, aki nem képes sem betartani, sem a körülményekhez képest biztonsággal megválasztani a sebességhatárokat.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

F1: Ilyen lehet a narancsszínű McLaren

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ron Dennis eltávolítása után a McLaren régi-új színt ad az autójának, visszatér a narancs. Egy grafikus már meg is álmodta, milyen lehet Alonso új autója.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy-két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

F1: Alonso nem fél a szuperújonctól

A McLarennél idén bemutatkozik a GP2-t 2015-ben sosem látott fölénnyel megnyerő Stoffel Vandoorne. Fernando Alonso elismeri a képességeit, de nem tart az ifjonctól.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

Rábólintottak a Forma-1 megvételére

A Forma-1 kereskedelmi jogainak felvásárlására készülő amerikai Liberty Media részvényesei kedden jóváhagyták az üzletet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.