Nagyot csökken az üzemanyagok ára

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.12.09. 12.20

Ahogyan arra az előrejelzések alapján számítani lehetett, péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak.

A benzin ára hat forinttal csökken literenként, míg a gázolaj öt forinttal lesz olcsóbb – írta a Holtankoljak.hu.

A módosítás után rég nem látott átlagárakat tapasztalhatunk majd a kutakon. A benzin és a gázolaj ára is 329 forintra csökken, ezen a szinten utoljára az év elején járt a benzin ára. A gázolaj ennyire olcsó még nem volt az idén.

Kommentek

 • öreg fószer

  Nem értem, vagyis értem, de elég felháborító, mikor 100 dollár volt a kőolaj hordónkénti ára, mi fizettünk a benzin literjéért 400, vagy 420 Ft-ot. Most 40 dollár alatt van és 300 Ft feletti árat fizetünk. Retek egy bagázs ez. Rohadék kapitalista gecik!

 • nilsholgersson

  Mikor 40Ft volt a krumpli ára, mennyit fizettél a vendéglőben a rántott sajt mellé a sült krumpliért? Most, hogy 130Ft, mennyit fizetsz a köretért? Az se zavar, hogy az alapanyag ára csak egy kis tétel, ahogy a kőolajat se lehet az autóba önteni, úgy se se szívesen rágcsálnál földes nyers krumplit, vagy tévedek? A műfelháborodásod meg inkább a hir24.hu-ra való, ott van ennek az igazi közönsége.

 • crazykid83

  öreg fószer
  Gondolom a neved tükrözi a korodat. Minden tiszteletem az öregeké, kivéve a véres szályú komcsiké. Mivel kapitalistázól, gondolom Marxismusból meg Leninizmusból “doktoráltál”. Nyílván képben vagy, hogy ezek a dolgok hogyan is működnek. Tudod itt nem tervgazdaság van, miket beszélek, hiánygazdaság!!!

  Csak hogy értsd picit. A benzin árának több mint a fele adó. Ebből a jövedéki fix összegű, mindegy mennyi a benzin, akkor is annyi. Ha jól tudom ez 120Ft a benzinen és 110 a gázolajon, de lehet +-10 Ft. Erre jön a 27% áfa, a készletezési járulék a kisker haszna, a nagyker haszna, és akkor kb eljutottunk a benzin árához…

 • subtotal

  Azt csendben jegyezzük meg, hogy a fityisz 100 dolláros olajárnál jajjveszékelt nemzethalált vízionálva a 300Ft feletti benzinár miatt, most 40 dollárnál nincs 300Ft alatt és persze most az az óriási eredmény, hogy nem 450Ft.
  Ebben a dollár erősödése mellett nagy jelentősége van a fityisz jövedéki adó és áfa emelésének, különadójának. Szóval akkor higgyél politikusnak, ha ló legel a sírján.
  Külön kiemelendő Hernádi úr megértő bólogatása a különadó kapcsán anno 2010-ben.

 • Kempelen.

  Subtotal, a politikai kommunikáció és a 10 évvel ezelőtti állapotok idemosása komoly dilettantizmusra vall.

  Maradjunk annyiban, hogy ellenzékből papolni is más és Az emelések pl, alapját képezik a MOL ÁFA és TAO fizetésének is. Szóval inkább annak örülj, hogy 100 Ft-tal olcsóbb az üzemanyag, mint 3 éve. Minden kesergésed ellenére.

 • subtotal

  Rettenetesen örülök, hogy így a MOL több ÁFA-t fizethet, sőőőőőt TAO-t a faláábúaknak meg a templomaikra is jut. Te ezt tényleg komolyan gondolod, hogy ez kompenzálja a fityisz hazudozásait? Vajon miért is nem az EUs minimumon tartják a jövedéki adó nagyságát? Ha jobban teljesítünk, miért kell még mindig különadót fizetni az energetikai cégeknek?
  Magadtól vagy ennyire idióta? Remélem fizetnek érte.

 • Kempelen.

  Subtiotal, csíp a pisi, nem tettek tisztába? Viselkedj már normális ember módjára, nem úgy, mint egy orángután.
  Azért nincs minimumon a jövedéki adó, mert a jövedéki adó alá tartozó termékek nem létszükségletet kielégítő termékek. Semmi nem indokolja, hogy ne essenek a legmagasabban adóztatott termékek közé, ahogy előállítóik is ide tartoznak.
  Szerinted a kenyérgyárakat, tejgyárakat, általában az élelmiszeripart miért nem sújtja jövedéki adó?

  Igen, örülj annak, hogy a MOL sok adót fizet. Egyfelől eltart több, mint 50 ezer magyar családot, akikről ellenkező esetben a te befizetéseidből (ha vannak ilyenek) kellene gondoskodni, másrészt az általa fizetett adóból világít a házad előtt a lámpa, van aszfalt, rendel az orvos és tanítják a kölyködet, aki remélem többre jut, mint neked sikerült.

  Autózni nem kötelező.

 • subtotal

  Akkor normális stílusban, hátha így is tudjuk folytatni:
  “Azért nincs minimumon a jövedéki adó, mert a jövedéki adó alá tartozó termékek nem létszükségletet kielégítő termékek.”
  Ez rendben van, mindaddig míg nem ígérjük meg pontosan az ellenkezőjét annak, amit aztán csinálunk kormányon. Akkor nem lenne rájuk olvasva sem – én csak tartom magam ahhoz, hogy ez nem lehet egy következmények nélküli ország.

  “Egyfelől eltart több, mint 50 ezer magyar családot” – ez tök jó, tényleg.

  “az általa fizetett adóból világít a házad előtt a lámpa, van aszfalt, rendel az orvos és tanítják a kölyködet” – ez nem igaz és te is tudod

  “a kölyködet, aki remélem többre jut, mint neked sikerült” – én is így remélem, bár nem vagyok elégedetlen, ahogy magas lóról folyamatosan mindenkit kioktató ellenszenves figura

 • subtotal

  …sem vagyok mint itt egyesek

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

F1: Verstappen nem akar a legfiatalabb bajnok lenni

Max Verstappent nem különösebben érdekli, hogy akár ő is lehet az F1 történetének legfiatalabb bajnoka, ez a rekord nem motiválja.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

Töröljék el a kék zászlókat az F1-ben!

A felügyelőként dolgozó expilóta, Derek Warwick szerint egy az egyben el kellene törölni a kék zászlókat a Forma-1-ben.

F1: Rosberg ijesztő hobbit választott

A Forma-1-ből tavaly év végén világbajnokként visszavonult Nico Rosberg örül, hogy végre szabadon síelhet. Nem tanult Michael Schumacher esetéből?

F1: Körmenetekkel riogat a Pirelli

A Pirelli motorsportfőnöke nem biztos abban, hogy az új szabályok feldobják majd a Forma-1-es versenyzést.

Mindig is imádtad a 007-est? Akkor ez tetszeni fog.

Ez a patent kis infografika összeszedte James Bond kedvenc autóit, és néhány tudnivalót róluk.

Ezek a legjobb használt dízelek

A brit Diesel Car magazin kielemezte a piacot, és összeállította kedvenc használt autóinak listáját. Szerintük ma ezeket érdemes megvenni Európában másodkézből.

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

Vidéken is tiltják az autóhasználatot

A levegő minőségének romlása miatt hétfő reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.

F1: Évi 100 millió dollártól búcsúzhat a Ferrari

A Forma-1 új tulajdonosa eltörölné a Ferrarinak évről évre elképesztő összegeket hozó bónuszrendszert, a bevételek elosztásának egyenlősítését tervezik.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.