A német miniszter elégedett a Volkswagennel

Szerző: Vezess levél küldés  MTI levél küldés 
Dátum: 2015.12.01. 09.00

A német közlekedési miniszter megfelelőnek tartja a Volkswagen motorátalakítási programját.

Megelégedésének adott hangot a német szövetségi közlekedési miniszter a Volkswagen által benyújtott dízelmotor-átalakítási tervekkel kapcsolatban, amellyel a megkövetelt határérték alá szorítják le a motorok tényleges károsanyag-kibocsátását.
“A beterjesztett átalakítási koncepció pozitív benyomást tett ránk” – jelentette ki Alexander Dobrindt közlekedési miniszter.
    
A német szövetségi közlekedési felügyelet, a KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) az 1,6 és 2,0 literes dízelmotorok átalakítását már írásban engedélyezte. A Volkswagen benyújtotta a hivatalhoz az 1,2 literes dízelmotorok átalakításának terveit is. A 2,0 literes motoroknál az emissziós értékek beállításának problémáját egy szoftvercsere is meg tudja oldani. Hasonlóképpen a benyújtott terv szerint az 1,2-es dízelmotornál is elegendő lesz a vezérlő szoftver frissítése. Az 1,6 literes dízelmotornál viszont némi technikai beavatkozásra, egy szűrő beépítésére is szükség lesz. 
    
A Németországban 2,46 millió, Európában 8,5 millió, világszerte pedig 11 millió, azaz összességében a Volkswagen éves termelését meghaladó számú autót érintő visszahívási akció januárban indul. 
    
A német közlekedési miniszternek a Volkswagen átalakítási koncepcióját méltató kijelentését követően a konszern részvényének árfolyama emelkedett, majd több mint hat százalék nyereséggel zárt Frankfurtban.

Kommentek

  • hova

    A nagyon olcsó migráns munkaerő piac segít a mélypont leküzdésében- mondják a németek. Igaz lehet, mert ki is számolták.Nekünk is kiszámolták.

Ismét csökken az üzemanyag ára

Szerdán folytatódik az üzemanyag árának csökkenése, ezúttal a gázolaj lesz olcsóbb.

Tarlós véget vet az autósok rommá bírságolásának

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását illetően, a főpolgármester módosítást is kezdeményez az ügyben.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

Fokozatosan szorulnak ki az autók Londonból

London polgármestere hatékony lépéseket tesz a levegő minőségének javítása érdekében. Most az iskolák környékéről tiltotta ki az autókat.

Darth Vader egyszerűen kamionná vált

Egy dizájner olyan Kamazt gondolt ki, melyre legszívesebben már most felülnénk, mert ötvözi a versenykamionokat és az űrhajókat.

F1: Hamilton nagyon ráizgult az idei szezonra

Lewis Hamilton az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy az idei szezonban a legjobbak csapnak össze a vb-címért.

F1: Vizsgálják a melbourne-i pályainváziót

Bár egyesek ünnepelték, hogy a nézők az Ausztrál Nagydíj leintése után bemehettek a pályára, a Nemzetközi Automobil Szövetség kivizsgálja az egyértelműen veszélyes esetet.

Bicikli 11 millióért, nooormális?!

A jacht után most itt a Bugatti-kétkerekű: a PG bringája műszakilag is odateszi magát, de 39 ezer dolláros ára azért így is magas.

Hemzsegnek az 50 ezres kanyarok Budapesten

Mutatjuk, hol kaphatsz súlyos büntetést Budapesten, ha egy kicsit nem figyelsz, vagy nem követed a szabályokat.

Munkagéppel mennek a tüntetők ellen a rendőrök

A szomszédos Szlovákiában fejlesztik a jövő rendőrségi oszlatójárművét. A Božena Riot az építőipari és mezőgazdasági munkagépek ketrecharcos unokatestvére.

Ez minden idők legmagabiztosabb parkolóból történő kiállása

Hogy tudott innen így kiállni? Oda egy hajszál nem fért volna! Hozzáért vagy nem ért hozzá? Megannyi kínzó kérdés!

F1: 2017-re kicsinálták az előzéseket

A versenyzők elmondása alapján beigazolódtak az előzetes félelmek, a 2017-es Forma-1-es autókkal igen nehéz, ha nem lehetetlen előzni. Idén körmenetek jöhetnek.

Egy apró csavar élete az F1-ben

Egy aprócska alkatrész, ami hatalmas utat tesz meg, mire behelyezik egy Forma-1-es autóba. Most végignézheted a folyamatot.

Idén is lazajlott a hazai legnagyobb autós és tuningszeánsz

Idén is megrendezték a legnagyobb, legszínesebb benzingőzös hazai bulit, az AMTS-t, és mi idén is kimentünk egy fényképezőgéppel, hogy lőjünk pár fotót.

Hogyan hajtogassunk Suzuki Ignist?

Az origami az egyik legrégebbi japán szabadidős tevékenység, ami ma is töretlenül népszerű, az új Suzuki Ignis pedig kellően dekoratív ahhoz, hogy ihletet adjon egy elszánt hajtogatónak.

Na ilyen fotókat sem láttunk még magyar használtautó-hirdetésnél

Sok cifra hirdetéssel találkoztunk már, de ilyet még soha nem láttunk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.