A német miniszter elégedett a Volkswagennel

Szerző: Vezess levél küldés  MTI levél küldés 
Dátum: 2015.12.01. 09.12

A német közlekedési miniszter megfelelőnek tartja a Volkswagen motorátalakítási programját.

Megelégedésének adott hangot a német szövetségi közlekedési miniszter a Volkswagen által benyújtott dízelmotor-átalakítási tervekkel kapcsolatban, amellyel a megkövetelt határérték alá szorítják le a motorok tényleges károsanyag-kibocsátását.
“A beterjesztett átalakítási koncepció pozitív benyomást tett ránk” – jelentette ki Alexander Dobrindt közlekedési miniszter.
    
A német szövetségi közlekedési felügyelet, a KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) az 1,6 és 2,0 literes dízelmotorok átalakítását már írásban engedélyezte. A Volkswagen benyújtotta a hivatalhoz az 1,2 literes dízelmotorok átalakításának terveit is. A 2,0 literes motoroknál az emissziós értékek beállításának problémáját egy szoftvercsere is meg tudja oldani. Hasonlóképpen a benyújtott terv szerint az 1,2-es dízelmotornál is elegendő lesz a vezérlő szoftver frissítése. Az 1,6 literes dízelmotornál viszont némi technikai beavatkozásra, egy szűrő beépítésére is szükség lesz. 
    
A Németországban 2,46 millió, Európában 8,5 millió, világszerte pedig 11 millió, azaz összességében a Volkswagen éves termelését meghaladó számú autót érintő visszahívási akció januárban indul. 
    
A német közlekedési miniszternek a Volkswagen átalakítási koncepcióját méltató kijelentését követően a konszern részvényének árfolyama emelkedett, majd több mint hat százalék nyereséggel zárt Frankfurtban.

Kommentek

  • hova

    A nagyon olcsó migráns munkaerő piac segít a mélypont leküzdésében- mondják a németek. Igaz lehet, mert ki is számolták.Nekünk is kiszámolták.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.