Leállt a Keleti pályaudvar

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2015.11.29. 10.29

Műszaki probléma miatt szünetel a forgalom a Keleti pályaudvaron. A vonatok más pályaudvarokon fordulnak, a BKK pótlóbuszokat indított, a BKV elfogadja a vonatjegyeket.

A Mávinform közleménye szerint a pályaudvaron egy biztosítóberendezési helyiségben ismeretlen okból füstölni kezdtek a kábelek nyolc óra után. A MÁV szakemberei javítják a biztosítóberendezést.

A Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon, a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon 20-80 perces késések alakultak ki délelőtt.

Kétnapos merevedés miatt perel egy férfi

Elszabadultak az indulatok a Forma-1-ben: “Levágom a rohadt fejedet!

A vasúttársaság a helyreállításig átszervezte a pályaudvar vonatainak forgalmát:

   –    A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatok Kelenföld pályaudvarról fordulnak (Budapest-Győr-Hegyeshalom, Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak)

   –    A kelebiai vonal Keletibe közlekedő vonatai Ferencvárosba érkeznek és onnét indulnak. Kiskunlacháza és Dömsöd között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt további késések várhatók a vonalon. Már dolgoznak a berendezés javításán a szakembereink.

   –    A miskolci fővonal elővárosi vonatai Kőbánya felsőről, a gyors és InterCity vonatai Rákos állomásról fordulnak. A személyvonatok vágányzári menetrend módosítás miatt ma nem közlekednek.

   –    A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.

   –    A MÁV-START pótlóbuszokat közlekedtet Budapest-Keleti – Kőbánya felső – Rákos állomások között félóránként. A BKK a Keleti  pályaudvar és Kelenföld között az M4-es metrón, valamint Rákos-Kőbánya felső és Keleti között a BKV járatain, továbbá a Keleti és Nyugati pályaudvarok között a 73-as trolibuszon a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadja.

   –    A Budapest-Szob-Vác vonalról Berlinből a 477-es Metropol és Brnoból a 271-es számú Petrov EuroCity vonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkeznek.

Besegít a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START a Keleti lezárása miatt pótlóbuszt indított Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között, továbbá az utasforgalom nagyságától függően sűríti a pályaudvarra közlekedő járatait. Ezeken a vonalakon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket is.

A BKK a vonattal érkezőknek a Keleti pályaudvar megközelítésére az alábbi járatokat ajánlja:

  –  A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatokra fel-, illetve azokról leszállni Kelenföldön, lehet. Kelenföldről leggyorsabban az M4-es metróval érhető el a Keleti pályaudvar.

  –  A Kelebia-Budapest vasútvonalon érkező szerelvények Ferencvárosba érkeznek, illetve onnan indulnak. Onnan a Keleti pályaudvar leggyorsabban az 1-es villamossal a Puskás Ferenc Stadionig utazva, majd ott az M2-es metróra átszállva érhető el.

  –    A miskolci vonalon közlekedő gyors- és InterCity vonatok Rákos vasútállomásig közlekednek, és onnan is indulnak. Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között a vonatpótló autóbusz közlekedik. Az ezen a vonalon közlekedő elővárosi vonatok Kőbánya felsőnél fordulnak. Kőbánya felső vasútállomástól a Keleti pályaudvar leggyorsabban a 37A villamossal a Magdolna utcáig utazva, majd ott a 24-es villamosra átszállva, illetve a 37A villamossal a Blaha Lujza térig utazva, majd ott az M2-es metróra, vagy az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 178-as, a 233-as vagy a 239-es buszra átszállva közelíthető meg. Ezen felül Rákos vasútállomásnál ideiglenesen megáll a 97E és a 169E autóbusz is, amelyekkel az Örs vezér tere érhető el; onnan a Keleti pályaudvar az M2-es metróval közelíthető meg.

  –     A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.

o   Kőbánya felső vasútállomástól a Keleti pályaudvar leggyorsabban a 37A villamossal a Magdolna utcáig utazva, majd ott a 24-es villamosra átszállva, illetve a 37A villamossal a Blaha Lujza térig utazva, majd ott az M2-es metróra, vagy az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 178-as, a 233-as vagy a 239-es buszra átszállva közelíthető meg.
o   Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között ? ahogy fentebb is írtuk ? vonatpótló autóbusz közlekedik.

  –     A Berlinből a 477-es Metropol EuroNight a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkezik. A Nyugati pályaudvar és a Keleti pályaudvar között a leggyorsabb eljutást a 73-as trolibusz, továbbá az M2-es és az M3-as metróvonal biztosítja, Deák Ferenc téri átszállással.

Elfogadják a BKV-n a vonatjegyeket

A Keleti pályaudvar forgalmának újraindulásáig több BKV járaton is elfogadják a vasúti menetjegyeket, bérleteket – közölte a Mávinform az MTI-vel.

(nyitóképünk illusztráció – 24.hu)

Kommentek

A terep Porsche 918 jobban kéne, mint egy Macan

Egy észt grafikus engedett a csábításnak, és elkészítette ezt a nagyon állat, virtuális Porsche 918 Spydert.

Változnak a sebességhatárok

Lassabban autózhatunk több fontos főúton és egy autópályán, utóbbin az állapota miatt. Az illetékesek folyamatosan változtatják a megengedett tempót – ha szükséges.

F1: Hamilton új tetkót varratott magára

Lewis Hamilton új tetoválással kezdte az évet.

Bottas: Szoros lesz Hamiltonnal!

A világbajnok Nico Rosberg helyére igazolt Valtteri Bottas úgy véli, szoros lesz a verseny közte és Lewis Hamilton között, de tudnak majd együttműködni. A finn pilóta első F1-es győzelmére hajt a Mercedesnél.

F1: Fontos vizsgán felelt meg a fejvédő

Az FIA a bevezetés előtt álló fejvédő rendszerrel is szimulálta Fernando Alonso hatalmas 2016-os bukását.

Hivatalos, Massa visszatér a Forma-1-be

Dőlnek a dominók: mostantól egyértelmű, hogy Valtteri Bottas a Mercedesnél folytatja, ugyanis a Williams-csapat hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötöttek Felipe Massával 2017-re.

F1: Hivatalosan is megvan Rosberg utódja

A Williams hétfőn hivatalosan is bejelentette Felipe Massa visszatérését, ezzel az is végérvényesen eldőlt, hogy Valtteri Bottas lesz Lewis Hamilton új csapattársa.

Ime az új Citroën C3, ami nem csak feltűnő

Az utóbbi években nem volt ennél fontosabb típus a francia márkánál, az egyedi stílussal hódító C3-nak a városi kisautók népes mezőnyében kell helytállnia.

F1: Megmenekülhet a sereghajtó?

Pár napja maradt a csődbe jutott Manor-csapatnak a túlélésre, de úgy tudni, van már érdeklődő, megmenekülhet az alakulat.

Jön az elektromos Master

Nem lesz átlagon felüli a hatótávja, de azért megpróbálkozik vele a Renault az európai piacon.

F1: Rénszarvas húzta a világbajnokot

A kétszeres F1-világbajnok Mika Häkkinen a hétvégén megházasodott, a szertartás végén igen rendhagyó, de nagyon stílusos módon távozott a pár.

F1: A Ferrarival együtt jön az új McLaren

A McLaren-Honda is bejelentette 2017-es modelljének leleplezési időpontját, a Ferrarival egy napon mutatják majd be új autójukat. Régi-új szín kerülhet a járgányra?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.