A minőség megfizethető

Ford Petrányi Motorcraft 5+ szervizcsomag

Szerző: Promóció levél küldés 
Dátum: 2015.11.24. 12.11

Vajon feláldozzuk a márkaszerviz minőségét a független műhelyek kedvezőbb áráért cserébe, ha idősebb az autónk? Mostantól nem kell választani.

Amikor az ember megveszi vadonatúj autóját, magától értetődő, hogy a rendes karbantartásokra, felmerülő javításokra a márkaszervizt választja. Ezt nem is csak a garanciális feltételek teljesítése indokolja (sokan, sokszor megírták már, hogy elméletileg független szervizzel javíttatva is megőrizhető a garanciális jogosultság; más kérdés, hogy ennek milyen feltételei vannak), hanem az a márka- és típusspecifikus szakértelem, a legújabb technológiák pontos ismerete és a megkövetelt minőség, amelyet kizárólag a piac adott szeletére szakosodott, ahhoz tökéletesen értő márkaszervizben kaphatunk meg.

Ahogy telnek az évek, úgy adnak alább sokan az igényeikből, pedig ha belegondolunk, pont az idősebb korban sűrűbben előforduló problémák indokolnák, hogy az adott modellhez maradéktalanul értő, azok diagnosztizálásában és javításában hosszú gyakorlatot szerzett (végtére is éveken át hozzájuk hordtuk az autónkat) szakemberek ápolják azt.

Kedvező ár és kiemelkedő minőség

Egy autó 200 000 km megtétele után is működhet megbízhatóan, ha megkapja a szükséges törődést a gyár által előírt ütemben

A Ford számára azonban nem csak a vásárlástól számított első három évben fontos ügyfeleinek elégedettsége, autóinak jó egészségi állapota. Ezért kidolgozta azt a Motorcraft 5+ csomagot, amellyel az árérzékeny ügyfelek is részesülhetnek a Ford márkaszervizeinek szakértelmében: az öt évnél nem fiatalabb autók teljes körű átvizsgálása most mindössze bruttó 23 900 Ft-ba kerül. Ezért az összegért olajcserében (természetesen szűrővel együtt), levegőszűrő cserében, valamint egy mindenre kiterjedő, alapos átvizsgálásban részesül autónk.

Kíváncsiak voltunk arra, vajon ez az ár mennyire számít versenyképesnek a hazai piacon, ezért a Ford Petrányi ajánlatának ismeretében felvettük a kapcsolatot néhány véletlenszerűen kiválasztott független, fővárosi és vidéki autószervizzel. Nem gazzal benőtt udvarú, csak vezetékes telefonon elérhető kisműhelyeket kerestünk, hanem olyanokat, akikre nyugodt szívvel bíznánk rá a családi autót. Éppen ezért nem telefonáltunk, hanem e-mailt írtunk, ahogy egyébként a XXI. században egy valódi ügyfél is tenné.

Arra számítottunk, az erős piaci versenyben villámgyorsan reagálnak, és földhöz ragadt árakkal igyekeznek meggyőzni minket arról, hogy őket válasszuk. Kapóra is jött volna egy jó ajánlat, hiszen a családban valóban akadt egy éves karbantartás előtt álló, tízéves Ford

Minden szempontból alul maradtak

Számos márka indított nyomott árakkal dolgozó szervizprogramot az idősebb autók karbantartási munkálataira. Ilyen például a Motorcraft, a Szerviz 4+, a Motrio vagy a Főnix

Nos, a dolgok nem egészen így alakultak. A hat megkeresett műhelyből mindössze ketten válaszoltak, ami eleve nem különösebben bizalomgerjesztő. Egyikük  nagyon helyesen – elkérte az autó pontos műszaki adatait, mielőtt elkészítette volna a kalkulációt, a másik ezt nem tartotta szükségesnek.

Előbbi a családi Ford adatainak átküldése után fillérre pontosan kidolgozott, tételes árlistával jelentkezett: az olaj, a két szűrő, valamint az átvizsgálás mellett javasolták, hogy a pollenszűrőt is cseréljük ki. Ezt magánemberként alighanem igénybe vennénk, de a pontos összehasonlíthatóság érdekében itt eltekintünk tőle. Az anyagár, az olaj 11 028, a munkadíj 12 114 forint volt, ez összesen nettó 23 142 Ft. A 27 százalékos áfával terhelve 29 390 forintot kellett volna fizetnünk

A típusfüggő ajánlat helyett általános kalkulációt készítő műhely munkadíjnak 15 ezer forintot számolt (már ha számolt egyáltalán), az olajcserére 13 000, a levegőszűrőre 2500 forintos ajánlatot kaptunk. A 30 500 forintos számlaösszeg eleve magasabb volt, mint amire számítottunk, ám a levél végén egy kurta mondat tájékoztatott: áraink nettó árak…

Bónusz a kényelem

Idősebb autók tulajdonosait nagyon kedvező árú szervizcsomagok vonzzák a márkaszervizekbe. Márkaszervizes pecsétekkel a szervizfüzetben gyorsabban és magasabb áron adható el egy használt autó

Bevalljuk: cikkünk előkészítésekor komolyabb küzdelemre számítottunk. Fel voltunk készülve arra, hogy a Ford Motorcraft 5+ csomag épp csak annyival lesz drágább a független műhelyek nyomott árainál, amit még bőségesen képesek lesznek kompenzálni a márkaszerviz járulékos előnyei.

Mi ugyanis megnyugtatónak találjuk a gördülékeny munkafelvételt, a rendezett körülményeket, a tiszta műhelyt, a kényelmes ügyfélvárót, a legmodernebb diagnosztikai rendszerek és célszerszámok meglétét, és általában mindazt a szabványosított, kiszámítható és megbízható, igen magas minőséget, amely az Év Ford Márkakereskedőjének tavaly megválasztott Ford Petrányi három márkaszervize közül bármelyikben ránk várna.

Az azonban, hogy nem csak a minőség és a kényelem, de az ár szempontjából is verhetetlen a Motorcraft 5+ csomag és a Ford Petrányi párosa, egyszer és mindenkorra eldöntötte a kérdést, hogy a család Fordjáról ki fog gondoskodni a jövőben.

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.