Sokkal több lopott autót talál meg a rendőrség

Működik az új stratégia

Szerző: Vezess.hu levél küldés  Police.hu levél küldés  Zsaru Magazin levél küldés 
Dátum: 2015.11.12. 08.15

A rendőrség szerint jelentősen nőtt a gépjárműlopások felderítésének eredményessége, amióta a nyomozók elsősorban a háttérszervezetek felszámolására koncentrálnak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon 2014 áprilisában nyomozócsoportot állítottak fel a gépjárműtolvajok ellen. A nagyobb felderítési eredményesség érdekében az lett a fő cél, hogy a lopásokhoz hátteret adó okmány- és azonosítójel-hamisítókat, illegális autóbontókat felszámolják, az orgazdákat elfogják. A csoport két fő koordinátora Némedi Gábor ezredes és Rosta Tibor alezredes lett.

“Volt olyan eset, hogy egy műhelyben nyolc lopott gépkocsit találtunk, a műhelyhez kapcsolható váci pihentetőhelyen pedig további tizennyolcat és két munkagépet” – mondta Némedi ezredes a Zsaru Magazinnak. “Április 15-én az ország tizenhat megyéjében összehangolt akció keretében vevőszolgálati matricák, alvázszám-hamisítók, autótolvajok és orgazdák elfogása után összesen 174 lopott gépjárművet foglaltunk le, és nyolc gyanúsított ellen indult eljárás.”

Sokkal több lopott autót talál meg a rendőrség 1
A nyomozócsoport idén szeptember elsejével osztállyá alakult a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályán belül. Azt a tevékenységet folytatják országosan, amelyet tavaly tavasszal elkezdtek: az autólopások hátterét számolják fel. A tolvajok tettenérése ugyanis önmagában nem elég bizonyíték a gépjárműlopásra, a lopási szándékot a rendőrségnek kell bizonyítania, amely a szervezettség miatt nem mindig egyszerű.

A nyomozók sikereit alátámasztják az adatok: míg 2010 első tíz hónapjában az országban 3852 személyautót köröztek, idén október 31-ig 1947-et. A nyomozási eredményesség 2010-ben 6,2 százalék volt, míg 2015 első tíz hónapjában 15,2 százalék.

Sokkal több lopott autót talál meg a rendőrség 2
Idén október 31-ig 435 lopás miatt körözött autót találtak meg. 145 gyanúsított ellen indult eljárás, közülük 14-en előzetes letartóztatásba kerültek, ketten házi őrizetben vannak, kettővel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság. A 435 darabos adat csak a sértetlenül megtalált járművekre vonatkozik, az illegális bontókban ennek többszörösét találták meg, bár volt, hogy egy autóból már csak a légzsákját foglalhatták le. 

Kommentek

  • wb312

    Ezek a marhák csak akkor fognak lopott autót ,ha valaki az orruknál fogva oda vezeti őket. Vagy még akkor sem.
    Amikor az én autómat ellopták kamera elől, a fő-segfej rendőr megtagadta a felvétel kikérését. Még a saját beosztottja is szídta. Az autómat saját magam találtam meg.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

F1: Durva baleset a gálaversenyen – videó

Miamiban a hétvégén zajlik a Bajnokok tornája, a motorsport sztárjai szombaton a megküzdöttek a Bajnokok bajnoka címért. Meglepetésember nyert. Nagy balesetet is hozott a verseny.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

Nem a fáradtság okozhatta a magyar buszbalesetet

Magyar sofőrök vezették azt az autóbuszt, mely neki hajtott egy felüljàró tartóoszlopànak Olaszorszàgban.

Megszületett a Forma-1-es sztárbébi

Világra jött a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner és az egykori Spice Girls-tag Geri Halliwell közös gyermeke.

A magyar srác, aki visszaszerezte első autójat

A nap legmeghatóbb története Attiláé, aki visszavásárolta a család egykori BMW-jét.

Ha villámgyorsan elugranál síelni, akkor ez a te autód!

Jon Olsson profi síelő megválik szeretett kompresszoros Lamborghinijétől, mert egy négyüléses autóra van szüksége.

Ma megveheted a botrányos bokszoló Bugattiját

Floyd Mayweather fehér Bugatti Veyronja új gazdát keres ma egy aukción. A híres bokszoló 2700 kilométerrel az órájában ad túl a szupersportautón.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.