Még egy év, és kipusztul a Viper

2017-ben utoljára vedlik a mérges hüllő

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.10.14. 03.10

A gyártó és a szakszervezetek közötti megállapodás értelmében két éven belül eltűnik az FCA ikonikus sportautója, írja a cégcsoport bennfentes hírportálja.

Bezárják azt az üzemet, amely a kezdetektől a Dodge Viper fészkéül szolgált, és a jelek szerint sehová nem költözik át a hatalmas sportautó manufakturális gyártósora, derült ki az Allpar.com jelentéséből.

A detroiti Conner Avenue-n lévő üzemben a cégcsoport kisszériás, különleges járművei készültek immár csaknem 20 éve: 1996-ban indult be itt a Viper gyártása, majd egy évvel később a szomorúan rövid életű Chrysler (később Plymouth) Prowler is itt látta meg a napvilágot.

A Dodge Viper SRT10 és annak 600 lóerős, V10-es motorja kézi erővel készül az üzemben; a többi alkotóelemet máshonnan szállították ide.

A gyárba csak a legkiválóbb munkásokat vették fel, azok is több hónapos extra kiképzést kaptak az itt folyó munkára. Az üzemben nem a hagyományos módon folyik a gyártás: a 200 méteres összeszerelő soron 26 ponton áll meg a szalag, akár háromnegyed órára, amíg elvégzik az aktuális feladatot. Amit azonban megcsináltak, az meg van csinálva, a későbbi korrekciók elhagyhatók.

A legszebb a történetben, hogy a Vipernek, amely technológiai kísérleti járműként kezdte pályafutását, már rég meg ki volna halnia: alkotói soha nem gondolták, hogy a félelmetes szörny két évtizeden át tartja izgalomban az autós világot.

Kommentek

  • Guevara

    Kár érte, de a Viper legenda lett, még ha nem is olyan hosszú életű, mint a Corvette vagy a Mustang.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.