Óriási rendőri razzia indul

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.10.01. 07.10

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az ország egész területén, ám nem néhány napig, hanem egész hónapban.

Az országos rendőrfőkapitány utasítása nyomán a rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén 2015. október 1-jén 0 órától 2015. október 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre. 

Mint a rendőrség közléséből kiderül, az akció célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.


Mint a rendőrség statisztikáiból kiolvasható, az év első nyolc havában összesen 10 514 olyan balesetet okoztak hazánk közútjain, mely során legalább egy személy megsérült, s ez 2,37%-kal több, mint amit tavaly augusztus végén regisztráltak (akkor 10 271 hasonló balesethez vonultak ki a különböző hatóságok).

Az összesítés alapján többen haltak meg közúti balesetben (398 halálos áldozat a tavaly augusztus végi 385 áldozattal szemben), ha csekéllyel is, de többen szenvedtek súlyos sérülést (3502 fő a tavalyi 3487 fő helyett), s a könnyen sérültek száma is növekedést mutat (9991 fő a 9564 fővel szemben). 
Akad tehát ok a razziára.

Kommentek

 • NaPa

  Kevés az indoklás. Nekem meg nem tetszik, ha havonta egyhónapos razziák vannak egy amúgy békés országban. Ráadásul, minden esetben teljesen ki van szolgáltatva az autós akármelyik rendőrnek, TEK-esnek, most meg már katonának is. Mi készül itt, tessenek már utánajárni ! Moldova ezt úgy oldotta meg, hogy mindenki minden reggel megkapja a pofonját és utána nyugodtan mehet tovább, másnap reggelig. Esetleg így ?

 • Sokéves

  Amennyivel olcsóbb most az üzemanyag, annyival nagyobb a forgalom. Értelemszerűen több a baleset is…

 • kovachtamas

  A tarffipaxok csak félig hatékonyak: a bevételi tervet ugyan hozzák, de a baleset nem lett kevesebbb…..hát mert nem a faluvége táblánál kéne lapítani hanem a baleseti gócpontokat, no meg az értelmetlen tiltásokat kontrollálni.

 • czuppi

  Én még mindig azt mondom…nem az alkohol a nagy baj!!!!!,,,hanem az eszetlen hajtás!!!!!!!!!!!!!!!!!!…amúgy egyetértek az ellenőrzéssel!!!!

 • zamby

  A baleseteknek mi köze van a ruházathoz? A traffipaxról meg annyit, hogy nem kéne értelmetlen sebességkorlátozó táblákat kitenni, amit senki nem tud betartani!

 • lapfal

  Ok! Ellenőrzés ez is Ok! De mi köze hozzá, hogy milyen ruházatom van és milyen jogon vizsgálja át????? Éljen a demokrácia!!!!!!!Holnap meg letartótatnak, mert kék vagy barna a szemem:(((((És nem az ellenőrzésél van a gond hanem a megközelítéssel!És, ha már itt tartunk. Valaki felvilágosítana??? Járom az országot, de én még soha nem láttam tanuló kocsiban kisebbséget vezetni.Ellenben egyre több kocsit látok amelyben kisebbségi vezet:((((És megint semmi hátsó gondolat!!!

 • Pistabátyám

  Az ellenőrzés helyes! De! Egy hónap túl hosszú idő! 30 év rendőri szolgálat – ebből 26 év vezetői gyakorlat után tudom, és ezt jelenleg “szolgáló” kollegáim is tudhatnák – hogy néhány nap után a kezdeti lendület alábbhagy, sőt le is áll, vagy kényszer-tevékenységbe torkollik akkor aztán jöhet mindenféle jogellenes cselekedet is, ha a vezetők fejükre állnak, akkor is.
  A kényszerintézkedések szabályait pedig semmilyen szintű vezető nem írhatja felül. Azt törvények szabályozzák. Azt pedig csak az országgyűlés változtathatja meg, kellő többséggel.

 • szabojgy

  Hogy mi köze? A második bekezdésben világosan leírják hogy közbiztonsági ellenőrzések lesznek és nem közlekedésiek. feltehetően a kószáló migránsok kiszűrésére illetve az embercsempészek kiiktatása miatt is.

 • szekmeli

  A ruházatot én sem értem! Mire gondolnak? Megnézik, hogy nadrágot vettem e fel avagy szoknyát? Ha szoknya akkor bünti? Vagy mire gondolnak? A másik olvasom, hogy nem kellene értelmetlen sebességkorlátozó táblákat kitenni! Igen, de ha nem teszik azt ki, akkor ki a francot büntetnek meg nap mint nap! Itt nem a megelőzés a lényeg, hanem a pénz beszedés! Külföldön táblákkal jelzik, hogy trafi van kiállítva! Az emberek általában tudják hol szokott állni! Az alkohol pedig nagy probléma mert annak elfogyasztása után válnak főleg a fiatalok, nagyon bátorrá!

 • majom

  Khmm… A figyelmes olvasás,csodákra képes. :-)

 • Pistabátyám

  Szabojgy! A 3-4 bekezdés pedig kizárólag a közlekedésről! A közlekedés-biztonság pedig a közbiztonság része!!!
  A cikkben a közlekedésről esik több szó!!! Baleseti statisztikákat idéz. Bűnügyi statisztikákat nem.
  Lehet, hogy a rendőrség akcióterve nem is arról szól, amiről a firkász ír???

 • kocogok

  Tőlem nyugodtan. Engem nem zavar, pedig autóval közlekedek.

 • DTF

  Sokszor visszaél a rendőrség azzal, hogy kvázi esélytelen vagy ellenük, ha egyedül ülsz az autóban, ők pedig ketten vannak. Szinte bármit rád foghatnak, ha éppen olyan kedvük van és nincs meg a napi bónusz-bünti…
  Ahhoz h megszűnjenek az értelmetlen sebességkorlátozások és direkt-tábla-kinnfeljetések, kell egy társadalmi összefogás, különben marad minden így, csak és kizárólag bevételszerzések miatti fals ellenőrzések.
  Már nem is tudom hol, de itt pesten volt eg yépítkezénske nem mondhgató útfelújítás, persze 30-as táblával egy fára kitéve. már rég nincs ott semmi, a tábal meg még mindig kinn. nem hiszem h ez véletlen lenne, ha elvsizenk midnen cuccot, miért pont általában ezeket hagyják ott?

 • olomana

  Szeretem, mikor 1-2%-os ingadozásokat, amik a statisztikus folyamatok természetes velejárója fölfújnak, és jelentős változásnak tüntetnek fel. Ezek a számok leginkább azt mutatják, hogy nincs igazi változás a baleseti statisztikákban. Ürügynek persze jó.
  Szerintem ez a lesből trafizás egy kicsit túl van lihegve. Mondom ezt úgy, hogy én a másik oldalon állok. Ha értelmesen megy gyorsan az ember, és lelassít ott, ahol a józan ész is azt diktálná, szinte mindig elkerülhető a bukta.

 • tarantella1

  Van még olyan naív autós aki elhiszi, hogy a közlekedésrendészetet egy cseppet is izgatja a személyek egészsége? Az egész felhajtás c sak a pénzbeszedésről szól. De minek ehez a ruházat étvizsgálása? REDŐRÁLLAM!

 • imi001

  kocogok – majd akkor is ezt mond ha 10 km en belül háromszor megállítanak ellenőrzés címén.

 • tomsimpson

  Igen, akad ok!
  Pl a megszálló csapatok elleni lakossági felfegyverkezés. Főként délen, általános jelenség, mert szükséges.
  Remek bírságolási lehetőség!!!

 • rumpundli

  A következőkben talán már a testüreg motozás is elrendelhető lessz?

  “‘az akció célja’A RENDŐRSÉG CÉLJA a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása.”
  Hisz ezért tartjuk őket, de a fizetésüket nem akciósan adjuk!
  A munkájukat hatékonyan, szervezetten, jogszerűen, ha lehet a lakosság minél kevesebb zaklatásával végezzék! Ha nem ilyenek akkor minek tartjuk őket?

 • wb312

  Mint a rendőrség közléséből kiderül, az akció célja a gusztustalan pénzbeszedés fenntartása, a bűncselekmények nem számítanak,de a szabálysértések bevételi összegének növelése, a jogellenesnek vélt,(de nem biztos, hogy az) cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök zaklathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át, hatalmukkal visszaélhetnek, lehet nagy pofájuk és kiélhetik kisebbség-érzeteiket.

F1: Rosberg visszavágott, Hamilton csak a 3.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj második szabadedzésén a bajnoki éllovas Nico Rosberg lett a leggyorsabb, a címvédő Lewis Hamilton csak a 3. a Red Bull-os Daniel Ricciardo mögött.

F1: Vettel a tükörbe kapaszkodott

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj első szabadedzésén a Mercedesek óriási fölénnyel zártak az élen, Hamiltonék külön kategóriában Austinban. Sebastian Vettel a törött tükrét tartva vezetett.

Button kimondta, miből lehet nagy baj az F1-ben

Jenson Button szerint a Forma-1-nek ki kell találnia valamit annak érdekében, hogy a tévét rövid időre bekapcsoló nézőket is lekösse, például rövidebb futamokra lenne szükség.

Trágyahordóból tűzoltóautó

Ha a saját tűzoltóautó nem is létszükséglet, azért egy tűzoltókészülék elfér az autóban, lakásban. Egyszer még jól jöhet.

F1: A Renault nem becsüli a pilótáit?

Jolyon Palmer nem biztos benne, hogy a Renault elismeri az ő és Kevin Magnussen idei erőfeszítéseit.

Vizet pöfögő buszokat vásárolnak a tokiói olimpiára

A Toyota kínálatában a jövő évtől üzemanyagcellás autóbusz is megtalálható lesz. A dolgok mozgatórúgója természetesen a tokiói olimpia.

Kalasnyikovval indították be az autót, és ez nem vicc

Az AK-47-es gépkarabély sok mindenre jó, de arra, hogy bikakábelt helyettesítsünk vele, még soha nem gondoltunk. Szerencsére mások igen.

F1: Ricciardo texasi paraszttá változott

A Red Bull-os Daniel Ricciardo nagyon élvezi a Forma-1 texasi fordulóját, lassan igazi farmer lesz belőle.

Tíz rettentő motorhalál: így jár, aki elfelejti az olajcserét

Az elhasznált kenőanyaggal üzemelő motor minden kilométerrel közelebb kerül a kínhalálhoz. Olajcsere nélkül előbb-utóbb borítékolható egy olyan fájdalmas szervizszámla, aminek látványa talán még az olajsárba ragadt szelepvezérlésénél is szörnyűbb.

11 észvesztő autó, ami bárcsak létezne

Na, ezek biztos feldobnák a manapság annyira unalmas utcaképet.

F1: A Force India menti meg Kvjatot?

Paddockbeli pletykák szerint a Red Bulltól a Toro Rossóhoz visszaültetett, ott igen bizonytalan jövővel rendelkező Danyiil Kvjat 2017-ben esetleg a Force Indiánál kaphat újabb esélyt.

F1: Hülkenberg győzelmekre készül a Renault-val

Nico Hülkenberg bízik benne, hogy helyes döntés volt az erős középcsapat Force Indiától a gyári Renault-hoz szerződnie, ott ugyanis középtávon győzelmek várhatnak rá.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.