Óriási rendőri razzia indul

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.10.01. 07.30

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az ország egész területén, ám nem néhány napig, hanem egész hónapban.

Az országos rendőrfőkapitány utasítása nyomán a rendőrség Magyarország teljes közigazgatási területén 2015. október 1-jén 0 órától 2015. október 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést hajt végre. 

Mint a rendőrség közléséből kiderül, az akció célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.


Mint a rendőrség statisztikáiból kiolvasható, az év első nyolc havában összesen 10 514 olyan balesetet okoztak hazánk közútjain, mely során legalább egy személy megsérült, s ez 2,37%-kal több, mint amit tavaly augusztus végén regisztráltak (akkor 10 271 hasonló balesethez vonultak ki a különböző hatóságok).

Az összesítés alapján többen haltak meg közúti balesetben (398 halálos áldozat a tavaly augusztus végi 385 áldozattal szemben), ha csekéllyel is, de többen szenvedtek súlyos sérülést (3502 fő a tavalyi 3487 fő helyett), s a könnyen sérültek száma is növekedést mutat (9991 fő a 9564 fővel szemben). 
Akad tehát ok a razziára.

Kommentek

 • NaPa

  Kevés az indoklás. Nekem meg nem tetszik, ha havonta egyhónapos razziák vannak egy amúgy békés országban. Ráadásul, minden esetben teljesen ki van szolgáltatva az autós akármelyik rendőrnek, TEK-esnek, most meg már katonának is. Mi készül itt, tessenek már utánajárni ! Moldova ezt úgy oldotta meg, hogy mindenki minden reggel megkapja a pofonját és utána nyugodtan mehet tovább, másnap reggelig. Esetleg így ?

 • Sokéves

  Amennyivel olcsóbb most az üzemanyag, annyival nagyobb a forgalom. Értelemszerűen több a baleset is…

 • kovachtamas

  A tarffipaxok csak félig hatékonyak: a bevételi tervet ugyan hozzák, de a baleset nem lett kevesebbb…..hát mert nem a faluvége táblánál kéne lapítani hanem a baleseti gócpontokat, no meg az értelmetlen tiltásokat kontrollálni.

 • czuppi

  Én még mindig azt mondom…nem az alkohol a nagy baj!!!!!,,,hanem az eszetlen hajtás!!!!!!!!!!!!!!!!!!…amúgy egyetértek az ellenőrzéssel!!!!

 • zamby

  A baleseteknek mi köze van a ruházathoz? A traffipaxról meg annyit, hogy nem kéne értelmetlen sebességkorlátozó táblákat kitenni, amit senki nem tud betartani!

 • lapfal

  Ok! Ellenőrzés ez is Ok! De mi köze hozzá, hogy milyen ruházatom van és milyen jogon vizsgálja át????? Éljen a demokrácia!!!!!!!Holnap meg letartótatnak, mert kék vagy barna a szemem:(((((És nem az ellenőrzésél van a gond hanem a megközelítéssel!És, ha már itt tartunk. Valaki felvilágosítana??? Járom az országot, de én még soha nem láttam tanuló kocsiban kisebbséget vezetni.Ellenben egyre több kocsit látok amelyben kisebbségi vezet:((((És megint semmi hátsó gondolat!!!

 • Pistabátyám

  Az ellenőrzés helyes! De! Egy hónap túl hosszú idő! 30 év rendőri szolgálat – ebből 26 év vezetői gyakorlat után tudom, és ezt jelenleg “szolgáló” kollegáim is tudhatnák – hogy néhány nap után a kezdeti lendület alábbhagy, sőt le is áll, vagy kényszer-tevékenységbe torkollik akkor aztán jöhet mindenféle jogellenes cselekedet is, ha a vezetők fejükre állnak, akkor is.
  A kényszerintézkedések szabályait pedig semmilyen szintű vezető nem írhatja felül. Azt törvények szabályozzák. Azt pedig csak az országgyűlés változtathatja meg, kellő többséggel.

 • szabojgy

  Hogy mi köze? A második bekezdésben világosan leírják hogy közbiztonsági ellenőrzések lesznek és nem közlekedésiek. feltehetően a kószáló migránsok kiszűrésére illetve az embercsempészek kiiktatása miatt is.

 • szekmeli

  A ruházatot én sem értem! Mire gondolnak? Megnézik, hogy nadrágot vettem e fel avagy szoknyát? Ha szoknya akkor bünti? Vagy mire gondolnak? A másik olvasom, hogy nem kellene értelmetlen sebességkorlátozó táblákat kitenni! Igen, de ha nem teszik azt ki, akkor ki a francot büntetnek meg nap mint nap! Itt nem a megelőzés a lényeg, hanem a pénz beszedés! Külföldön táblákkal jelzik, hogy trafi van kiállítva! Az emberek általában tudják hol szokott állni! Az alkohol pedig nagy probléma mert annak elfogyasztása után válnak főleg a fiatalok, nagyon bátorrá!

 • majom

  Khmm… A figyelmes olvasás,csodákra képes. :-)

 • Pistabátyám

  Szabojgy! A 3-4 bekezdés pedig kizárólag a közlekedésről! A közlekedés-biztonság pedig a közbiztonság része!!!
  A cikkben a közlekedésről esik több szó!!! Baleseti statisztikákat idéz. Bűnügyi statisztikákat nem.
  Lehet, hogy a rendőrség akcióterve nem is arról szól, amiről a firkász ír???

 • kocogok

  Tőlem nyugodtan. Engem nem zavar, pedig autóval közlekedek.

 • DTF

  Sokszor visszaél a rendőrség azzal, hogy kvázi esélytelen vagy ellenük, ha egyedül ülsz az autóban, ők pedig ketten vannak. Szinte bármit rád foghatnak, ha éppen olyan kedvük van és nincs meg a napi bónusz-bünti…
  Ahhoz h megszűnjenek az értelmetlen sebességkorlátozások és direkt-tábla-kinnfeljetések, kell egy társadalmi összefogás, különben marad minden így, csak és kizárólag bevételszerzések miatti fals ellenőrzések.
  Már nem is tudom hol, de itt pesten volt eg yépítkezénske nem mondhgató útfelújítás, persze 30-as táblával egy fára kitéve. már rég nincs ott semmi, a tábal meg még mindig kinn. nem hiszem h ez véletlen lenne, ha elvsizenk midnen cuccot, miért pont általában ezeket hagyják ott?

 • olomana

  Szeretem, mikor 1-2%-os ingadozásokat, amik a statisztikus folyamatok természetes velejárója fölfújnak, és jelentős változásnak tüntetnek fel. Ezek a számok leginkább azt mutatják, hogy nincs igazi változás a baleseti statisztikákban. Ürügynek persze jó.
  Szerintem ez a lesből trafizás egy kicsit túl van lihegve. Mondom ezt úgy, hogy én a másik oldalon állok. Ha értelmesen megy gyorsan az ember, és lelassít ott, ahol a józan ész is azt diktálná, szinte mindig elkerülhető a bukta.

 • tarantella1

  Van még olyan naív autós aki elhiszi, hogy a közlekedésrendészetet egy cseppet is izgatja a személyek egészsége? Az egész felhajtás c sak a pénzbeszedésről szól. De minek ehez a ruházat étvizsgálása? REDŐRÁLLAM!

 • imi001

  kocogok – majd akkor is ezt mond ha 10 km en belül háromszor megállítanak ellenőrzés címén.

 • tomsimpson

  Igen, akad ok!
  Pl a megszálló csapatok elleni lakossági felfegyverkezés. Főként délen, általános jelenség, mert szükséges.
  Remek bírságolási lehetőség!!!

 • rumpundli

  A következőkben talán már a testüreg motozás is elrendelhető lessz?

  “‘az akció célja’A RENDŐRSÉG CÉLJA a közrend és a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása.”
  Hisz ezért tartjuk őket, de a fizetésüket nem akciósan adjuk!
  A munkájukat hatékonyan, szervezetten, jogszerűen, ha lehet a lakosság minél kevesebb zaklatásával végezzék! Ha nem ilyenek akkor minek tartjuk őket?

 • wb312

  Mint a rendőrség közléséből kiderül, az akció célja a gusztustalan pénzbeszedés fenntartása, a bűncselekmények nem számítanak,de a szabálysértések bevételi összegének növelése, a jogellenesnek vélt,(de nem biztos, hogy az) cselekmények megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrök zaklathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át, hatalmukkal visszaélhetnek, lehet nagy pofájuk és kiélhetik kisebbség-érzeteiket.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás az nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik a Mazda MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

F1: Alonso nem fél a szuperújonctól

A McLarennél idén bemutatkozik a GP2-t 2015-ben sosem látott fölénnyel megnyerő Stoffel Vandoorne. Fernando Alonso elismeri a képességeit, de nem tart az ifjonctól.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

Rábólintottak a Forma-1 megvételére

A Forma-1 kereskedelmi jogainak felvásárlására készülő amerikai Liberty Media részvényesei kedden jóváhagyták az üzletet.

F1: Na ki jelentkezett be Bottas üléséért?

A Mercedeshez igazolt Valtteri Bottas felszabadult williamses helye is vonzó volt: a pilóta honfitársa, Heikki Kovalainen négy év távollét után is szívesen visszatért volna az F1-be a kedvéért.

Meglepő autót fotóztak az M5-ösön

Vajon ki vesz amerikai piacra gyártott Passatot itthon, mikor állítólag futóműve rosszabb konstrukció, mint az európaié? Ennyivel olcsóbb lenne?

Idén még nem parkoltak bunkóbb módon Budapesten

Egy diplomata-rendszámos Audit hanyagul a buszmegállóban hagyott gazdája. Mert miért ne? Úgysem vár senki a buszra.

Rosberg: Bottas nagyszerű megoldás

A visszavonult világbajnok Nico Rosberg szerint a Mercedes jól választott utódot Valtteri Bottas személyében, azonban nem lesz könnyű dolga a finnek.

Használt autók 1,5 millió forint körül

Kétmillió forint alatt erős a kereslet a használt autók iránt. Mi ebben a kategóriában, de inkább 1,5 millió Ft körüli áron ajánlunk használt autókat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.