Repülő autót építene a Toyota?

Kiszivárgott egy szabadalmi rajz

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.09.13. 07.09

Vajon mennyire lehet komolyan venni az állítólag a Toyota által szabadalmaztatásra benyújtott terveket? Szerintünk semennyire, de azért itt vannak, dönts magad.

Az Automotive News a világ talán legkomolyabb, legmegbízhatóbb autós szakfolyóirata. Nem foglalkoznak pletykákkal, marhaságokkal, kizárólag az iparágat érintő, tényszerű dolgok érdeklik őket és olvasóikat.

Szóval ha az Automotive News azt írja, a Toyota repülő autós szabadalmat jegyeztetett be, az úgy is van.

Az USA szabadalmi hivatalában tíz nappal ezelőtt, 20150246720 sorszámon bejegyzett vázlat egyfajta alakváltó autót ír le, amelynek szárnya nem egyetlen, összefüggő felületből áll, hanem egymás fölé rendezett, keskenyebb profilokból, mint a száz évvel ezelőtti, két- vagy háromfedeles gépeken. Legalábbis azt hisszük.

Vagy ezt ábrázolja ugyanis a rajz, vagy nem tudjuk. Arról is szó van ugyanis a leírásban, hogy országúti közlekedéshez több szárnyszelvény is egymásra helyezhető, ennek pedig jelenlegi ismereteink szerint semmi értelme. Nyilván a mi képzelőerőnkkel van gond.

Egy szabadalmi bejegyzés persze még nem jelenti azt, hogy a Toyota valóban akar építeni repülő autót – éppúgy az is lehet vele a céljuk, hogy más ne tudja megépíteni azt. Majd meglátjuk.

A vezess.hu hasábjain egyébként rengetegszer foglalkoztunk már repülő autóval, írtunk balesetekről és sikeres kísérletekről, sőt, repültünk is valami hasonlóval, igaz, az autóként nem állja meg a helyét. Viszont remek móka.

Kommentek

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.