Lezárult a palotaforradalom a VW-nél

Winterkorn maradhat a VW nagyfőnöke

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.09.02. 14.00

A Volkswagen-csoport igazgatótanácsa minden bizonnyal újabb három évre bizalmat szavaz Martin Winterkorn elnök-vezérigazgatónak.

Fél éve még hajszálon függött a sorsa, most pedig erősebb, mint valaha: Martin Winterkorn, aki a világon alighanem elsőként aratott győzelmet Ferdinand Piech felett, most bebiztosítani látszik pozícióját a világ (éppen most) legnagyobb autógyártójánál.

Mint emlékezetes, Piech, a VW igazgatótanácsának akkori elnökeként tavasszal megpróbált megszabadulni Winterkorntól, akiből szerinte hiányzott a tűz ahhoz, hogy valamikor az utódja lehessen. A bizottság azonban nem támogatta az addig teljhatalmúnak tekintett vezért, aki ezért le is mondott minden tisztségéről.

Winterkorn most biztos lehet abban, hogy amikor szeptember 25-én összeül a húsztagú igazgatótanács, hogy további sorsáról döntsenek, további 36 hónapra meghosszabbítják 2016 elején lejáró mandátumát.

Ráfér a stabilitás a VW-re: a 2015 első féléves adatai szerint a Toyotánál is nagyobb (igaz, épp csak) autógyártó konszernen belül megkezdődött az újraszervezés, az eddig homogén csoport négy jól elkülönülő klikkre bomlik, és megkezdődik a belső konkurencia.

Továbbra sincs ugyanakkor utódja Piechnek: helyén ideiglenesen Berthold Huber, a szakszervezetek egykori vezetője ül, ám megbízatása csupán átmeneti.

Kommentek

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Megbuktatták a Forma-1 urát, távozik Bernie Ecclestone

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media elmozdította pozíciójából az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t, ezt maga az angol üzletember jelentette be hétfő este.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

F1: Vettel már úgy beszél, mint Räikkönen

Sebastian Vettel hamar kiesett a Bajnokok Tornája egyéni versenyében még szombaton.

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.