Megzsarolta, lebuzizta az autóst a jenki rendőr

Jótékony rendezvényre árult jegyeket

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.08.27. 06.00

Talán csak jó fej akart lenni, de rosszul fogott hozzá: pácban van egy amerikai rendőr, aki gyakorlatilag megzsarolt, majd lebuzizott egy szabálytalan autóst.

A rendőr szolgál és véd, nem pedig büntet, legalábbis így képzeljük el álmaink demokráciájában. Alighanem ez járt annak a philadelphiai (Pennsylvania állam, USA) rendőrnek is a fejében, aki kibúvót ajánlott egy szabálytalanul közlekedő autósnak – eddig rendben is volna, csakhogy rettentő rosszul sült el a dolog.

Matthew Zagursky rendőrtiszt kiszúrt egy lejárt forgalmival közlekedő autót, megállította, ám ahelyett, hogy a törvényi előírások szerint trélert hívott volna hozzá, előhúzott a zsebéből két jegyet, amelyek egy jótékonysági rendezvényre szóltak.

“Választhatnak: vagy megveszik a jegyeket, vagy lefoglalom az autójukat. Darabja tíz dollár” – mondta a sofőrnek és utasának. Azok kapva kaptak a lehetőségen, és összekotorták a pénzt. Eddigre azonban előkerült egy harmadik jegy is, így a rendőr már harminc dollárt követelt rajtuk. “Nincs bírság, már fizettek, támogatták a hozzám hasonló rendőröket” – tette hozzá.

“Na, és kivel megy a gálára?” – kérdezte ezután kedélyesen a rendőr a sofőrtől, aki hasonlóan vidám hangnemben válaszolt, utasára mutatva: “Inkább a barátnőmmel, mint ezzel a sráccal itt.”

“Jól teszi, még buzinak néznék magukat” – mondta erre a rendőr, majd a kocsi rózsaszín ablaktörlőjére mutatott: “Mi ez a buzeráns marhaság?”

Ezt már nem találta viccesnek a sofőr: “Mellrák, ember, a nagymamám miatt tettem ki.”

“Aha, küzdelem a mellrák ellen. Rendben van, de valahogy máshogy kellene, ez iszonyú buzis” – válaszolta erre a rendőr, majd útjára engedte az autósokat.

A beszélgetést rögzítő videofelvétel felkerült az internetre, majd onnan a helyi rendőrfőnök  irodájába, aki mélységesen elítélte beosztottja viselkedését. “Tíz éve szervezzük ezt a jótékonysági gálát, évente 55 ezer látogatónk van, de most először fordult elő, hogy valaki kényszer hatására vett volna rá jegyet.”

Kommentek

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

F1: Ilyen lehet a narancsszínű McLaren

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Ron Dennis eltávolítása után a McLaren régi-új színt ad az autójának, visszatér a narancs. Egy grafikus már meg is álmodta, milyen lehet Alonso új autója.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy-két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

F1: Hondára vált a Sauber?

Német sajtóértesülés szerint a Sauber-csapat 2018-ra a Honda erőforrásaira válthat.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

F1: Alonso nem fél a szuperújonctól

A McLarennél idén bemutatkozik a GP2-t 2015-ben sosem látott fölénnyel megnyerő Stoffel Vandoorne. Fernando Alonso elismeri a képességeit, de nem tart az ifjonctól.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

Rábólintottak a Forma-1 megvételére

A Forma-1 kereskedelmi jogainak felvásárlására készülő amerikai Liberty Media részvényesei kedden jóváhagyták az üzletet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.