Szörnyű dolgot közölt a rendőrség

24-gyel több áldozat az utakon

Szerző: Vezess levél küldés  Police.hu levél küldés 
Dátum: 2015.08.19. 08.08

Július végéig a személyi sérüléssel járó közúti balesetek, valamint a balesetekben meghalt személyek száma is nőtt Magyarországon.

8945 személyi sérüléssel járó közúti balesetet okoztak hazánk közútjain 2015 január 1. és július 31. között – a rendőrség által gyűjtött előzetes statisztikai adatok szerint. Ez 2,56 százalékkal több az elmúlt év azonos időszakában történt 8722 közúti balesetnél. 
A halálos kimenetelű balesetek számában 3,40 százalékos (294-ről 304-re), a könnyű sérüléssel végződötteknél pedig 3,67 százalékos (5827-ről 6041-re) növekedés tapasztalható. Ezzel szemben az eltelt hét hónapban a súlyos kimenetelű közlekedési balesetek számában gyakorlatilag nem történt változás (a tavalyi 2601 helyett idén 2600 súlyos sérüléses balesetet regisztráltak).
A balesetben meghalt, illetve megsérült személyek száma is növekedést mutat. A halálos áldozatok számában 7,45 (322 főről 346 főre), a súlyosan sérültek számában 0,2 (2934 főről 2940 főre), a könnyen sérültek számában pedig 1,6 százalékos (8105 főről 8235 főre) növekedés tapasztalható.

A személyi sérüléssel járó közúti balesetek 30%-a aktív vagy passzív sebességtúllépés miatt következett be (2667 baleset). Elsőbbség meg nem adása miatt a balesetek 25%-a történt (2273 eset), míg a kanyarodásra vonatkozó szabályok meg nem tartása az összes eset 17%-ában (1504 esetben) állt személyi sérüléses baleset hátterében.

Kommentek

 • keeperbk

  Eközben az utak mentén folyamatosan kaszálnak a traffipaxos rendőrök. Ebből és minden másból is látszik, hogy a traffipaxoknak közük sincs a súlyos balesetek megelőzéséhez, pusztán az állami pénzbeszedés eszközeként jeleskednek. A gusztustalanul hazudozó, statisztikákat meghamisító és félremagyarázó vezetőink pedig egyre nagyobb léptekkel teszik élhetetlenné országunkat.

 • nyugg

  Ebből is látszik a traffipaxhazugság!!+!!Olcsóbb üzemanyag,többet közlekedünk több halott!!! Kb ennyi.Mikor 450 volt a benzin csökkent a halottak száma! Mivel a gyorshajtás szerintem az,mikor olyan gyorsan mész,hogy a sebesség miatt nem tudod útontartani az autót..Ha gyorsabban mész át a piros lámpán,vagy gyorsabban nem, adod meg a jobbkézszabályt ,gyorsabban kanyarodsz az egyenesen haladó elé stb.. stb…az figyelmetlenség,ostobaság..és nem gyorshajtás! Kb ennyi.A többi süket duma.A traffi csak egy új adónem…. kb..

 • nap

  Milyen az a passzív gyorshajtás?

 • doroc000

  Az a szomorú és egyben felháboritó,hogy a rend őreinek,legtöbbje,még élvezi is,ha minél több embert megbirságolhat!Ez ellen,mivel a hatalomhoz köthetőek,nem lehet lépni semmit,pedig,sokszor hallottam már,hogy csalnak,a traffipaxok!

 • gyulavit

  A traffipax csak arra jó,hogy a költségvetési kiadások egy részét fedezze!!
  + egy rendőr ücsörög órákig mögötte de mindent a gép csinál!
  Miért nem a körúton száguldozókat mérik ?!
  Vagy szintén a körúton kettős záróvonalat átlépő és megforduló fekete nagy seggű autót büntetik???
  Az ott kocsiban ülő rendőr elvtársak egyből az ellenkező irányba figyeltek!!
  Miért ?
  Azért mert akkor jegyzőkönyv stb..nagyon munkaigényes kis pénzért.

 • kovachtamas

  A rendőr és a traffi ott legyen, ahol veszélyes a közlekedés és nem ott ahol jó a búvóhely. Mondom a rendőrnek, hogy ez a tábla felesleges és rossz….hát az nem az ő dolga, neki azt kell betartatni ami ki van táblázva. Rendben, megbüntet engem meg még másokat is….és ezen felül jelzi a fenntartónak hogy változtassanak?, no ugye…

 • petros

  Igen, nemcsak csekélységem, mint mezei autós, de rendőrtiszt is mondta, hogy a “közigazgatási bírság” inkább csak pénzbehajtás, mivel a relatív gyorshajtás azaz kis sebességtúllépés miatt is megy a 30000 Ft-os csekk!De ne csak a rendőröket marasztaljuk, hanem azokat a fakezű, fafejű falábú autóstársakat is, akik versenypályának tekintik a közutat, vagy a másik véglet, ott ahol 60-al lehet menni, ott is csak 50-el, vagy még lassabban mennek, mert ugye drága a benzin!
  Nem tudom, milyen alapon kapnak az ilyenek jogosítványt (a nagyfiúk, nyilván megkenték a vizsgabiztost). Szerintem gyakrabban kellene a jogosítványt végleg bevonni, illetőleg valahogyan az után képzést is bevezeti (hasonlóan ahhoz, mint anno a KRESZ/76 volt). Az Autóklub kezdeményezhetne például ilyesmit, nemcsak a tagjainak.

 • ktoni

  Gondolom a passzív gyorshajtásnk a relatív gyorshajtást értik. Ónosesőben vagy parkolóban… Már rég működik a műholdról figyelő rendszer, így akár folyamatos traffipax lehetne minden egyes autóra.

F1: A Red Bull-ifjonc nem érti, miért pattintották le

Pierre Gasly nem érti, miért nem kapott lehetőséget a Toro Rossónál a 2017-es idényre.

Az új C3-mal ismét magára talált a Citroën

Nagyon jó kis kocsi és vérbeli Citroën született. A C4 Cactus és a C4 Picasso után az új C3-ban állt végre teljesen össze, hogyan képzeli el a Citroën a következő 5-10 év autóit.

Sztárokkal lesz tele a legendás erotikus naptár

A Pirelli 2017-es naptárja ezúttal igazán különleges lesz. Itt egy kis ízelítő.

F1: Érthetetlen, hogy ezt Alonso megúszta

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója finoman szólva sem örült annak, hogy Fernando Alonso büntetés nélkül megúszta a Felipe Massa ellen bemutatott austini manőverét.

F1: Alonso akkor is kiszállna, ha a Mercedes hívná

Fernando Alonso azt mondja, sem a világbajnoki cím, sem egy esetleges Mercedes-szerződés nem tarthatja vissza a kiszállástól, ha 2017-ben nem tetszenek neki az új autók.

Ecclestone: Lewisnál jobb bajnokunk sose volt

Bernie Ecclestone-nak ugyan semmi baja Nico Rosberggel, de kitart amellett, hogy Lewis Hamilton sikere sokkal hasznosabb lenne a Forma-1 számára.

Ez a 25 éves Audi úgy rajtol, hogy szem nem marad szárazon

Nincs is jobb, mint egy felpiszkált öthengeres fülbe hasító ropogása. Ez az Avant a pokol gyermeke, benne van minden, amiért rajongást gerjeszt egy négykarikás szerkezet.

F1: Hamilton végigrettegte a futamot

Lewis Hamilton a vasárnapi Amerikai Nagydíj 56 körét végigrettegte, attól félt, hogy megint műszaki hibán úszik el a futamgyőzelem.

Pénisznövelés után motorerőt garantálnak a kamu reklámok

A reklámbannerek legalja annyira pofátlanul igénytelen, hogy ez a szemétszerűség szinte szórakoztató faktorrá nemesedik. Ha rászánunk pár percet, és lekattintjuk a nyilvánvaló kamut, akkor egy érdekes, szürreális, vicces világba jutunk.

F1: Verstappen autója mozdíthatatlan volt

Max Verstappen az austini Amerikai Nagydíjon műszaki hibával kiesett, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy még csapattársa, Daniel Ricciardo is rosszul járt.

Ettől a videótól most ki fog rázni a hideg

A Tesla megosztott egy videót, amiben nincs semmi különleges, hacsak az nem, hogy az autóban egyetlen utas ül, akit háztól házig visz a Model S, aztán magától keres egy parkolóhelyet a környéken.

Ilyen, amikor egy műszerfal átmegy karácsonyi izzó üzemmódba

Nincs bővebb információ a körülményekről, csak egy videó az összevissza villogó műszerfalról.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.