Elhunyt Johanna Quandt, a BMW egyik tulajdonosa

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.08.07. 03.08

Johanna Quandt kiemelkedő szerepet töltött be a BMW történetében, 89 éves korában hunyt el.

Johanna Quandt kiemelkedő szerepet töltött be a BMW történetében, állandó támogatásáról biztosítva a vállalatcsoportot. Herbert Quandt 1982-es halálát követően gyermekei, Stefan Quandt és Susanne Klatten oldalán vitte tovább férje örökségét, és a nehéz idők ellenére is kitartóan dolgozott a BMW-ért. Ja igen, aki esetleg nem lenne képben, a Quandt család birtokolja a BMW 47%-át.
Egyes amerikai források szerint vagyona elérte a 11,5 milliárd dollárt (inkább ne váltsuk át forintba), ezzel pedig Németország nyolcadik leggazdagabb embere volt.
Johanna Quandt 1982 és 1997 között a BMW AG felügyelőbizottságának aktív tagja volt, aki 1986 és 1997 között a bizottság elnökhelyettesi feladatait is ellátta. Munkája során befolyását, megjelenéseit és erőforrásait is időről időre a társadalom szolgálatába állította. 
“Nyitottságával és meleg szívével Johanna Quandt rendre lenyűgözte a kollégáit, mindenkihez volt egy kedves szava. Egyenes ember volt. A felügyelőbizottság elnökhelyetteseként hosszú éveken át kivette a részét a BMW fejlődéséből” – fogalmazott Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelőbizottságának elnöke.
Harald Krüger, a vállalatcsoport igazgatótanácsának elnöke szintén tisztelettel adózott Johanna Quandt munkája előtt: “Johanna Quandt több mint 50 éven át dolgozott a BMW Group nevében, rajongással és szenvedéllyel. Állandó támogatásáról biztosította a vállalatot.” 
“Johanna Quandt az évek során teljes szívéből támogatta az Üzemi Tanács és a részvényesek közötti erős együttműködést. Nyitott ember és kivételesen megértő partner volt, aki az esetlegesen súrlódó érdekek ellenére is mindvégig két lábbal járt a földön, és a nehéz időkben is kedves és jószívű tudott maradni” – mondta Manfred Schoch, a BMW Üzemi Tanácsának elnöke.
Johanna Quandt  89 éves korában hunyt el.

Kommentek

Button kimondta, miből lehet nagy baj az F1-ben

Jenson Button szerint a Forma-1-nek ki kell találnia valamit annak érdekében, hogy a tévét rövid időre bekapcsoló nézőket is lekösse.

Trágyahordóból tűzoltóautó

Ha a saját tűzoltóautó nem is létszükséglet, azért egy tűzoltókészülék elfér az autóban, lakásban. Egyszer még jól jöhet

F1: A Renault nem becsüli a pilótáit?

Jolyon Palmer nem biztos benne, hogy a Renault elismeri az ő és Kevin Magnussen idei erőfeszítéseit.

Vizet pöfögő buszokat vásárolnak a tokiói olimpiára

A Toyota kínálatában a jövő évtől üzemanyagcellás autóbusz is megtalálható lesz. A dolgok mozgatórúgója természetesen a tokiói olimpia.

Kalasnyikovval indították be az autót, és ez nem vicc

Az AK-47-es gépkarabély sok mindenre jó, de arra, hogy bikakábelt helyettesítsünk vele, még soha nem gondoltunk. Szerencsére mások igen.

F1: Ricciardo texasi paraszttá változott

A Red Bull-os Daniel Ricciardo nagyon élvezi a Forma-1 texasi fordulóját, lassan igazi farmer lesz belőle.

Tíz rettentő motorhalál: így jár, aki elfelejti az olajcserét

Az elhasznált kenőanyaggal üzemelő motor minden kilométerrel közelebb kerül a kínhalálhoz. Olajcsere nélkül előbb-utóbb borítékolható egy olyan fájdalmas szervizszámla, aminek látványa talán még az olajsárba ragadt szelepvezérlésénél is szörnyűbb.

11 észvesztő autó, ami bárcsak létezne

Na, ezek biztos feldobnák a manapság annyira unalmas utcaképet.

F1: A Force India menti meg Kvjatot?

Paddockbeli pletykák szerint a Red Bulltól a Toro Rossóhoz visszaültetett, ott igen bizonytalan jövővel rendelkező Danyiil Kvjat 2017-ben esetleg a Force Indiánál kaphat újabb esélyt.

F1: Hülkenberg győzelmekre készül a Renault-val

Nico Hülkenberg bízik benne, hogy helyes döntés volt az erős középcsapat Force Indiától a gyári Renault-hoz szerződnie, ott ugyanis középtávon győzelmek várhatnak rá.

Van az a csajos-benzingőzös tartalom, amit mi sem értünk igazán

Vannak tuti receptek. Ilyen a csinos csajok, erős autók kombinációja. Mindig működik, csak meg kell tartani a recept alapjait. Legyen egyszerű, legyen céltudatos, és ne legyen erőltetett.

F1: Vettelt nem érdekli az új szerződés

Sebastian Vettel azt mondja, egyelőre nem az újabb ferraris szerződés, hanem a javulás érdekli.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.