Ha taxi, akkor Főtaxi

A taxizók többsége a minőségi szolgáltatást választja

Szerző: Promóció levél küldés 
Dátum: 2015.08.06. 00.00

A Trend piackutató 2015. júliusában felmérést végzett a legalább havi kétszer taxiszolgáltatást igénybe vevő budapesti lakosok körében. Itt vannak az eredmények!

A mintavétel célcsoportos volt, mely során az öt legnagyobb autóflottával rendelkező szolgáltató (6*6, Budapest, City, Főtaxi, Taxi 2000) 100-100 utasa került megkérdezésre egyenlő arányban. A kutatás fő célja a társaságok ismertsége, igénybevételi aránya és a velük való elégedettség felmérése volt.

Taxitársaságok ismertsége


A legismertebb taxitársaság a Főtaxi, melyet a megkérdezettek 78%-a magától említett. Második helyen a 6*6 Taxi áll, őt pedig a Budapest és City Taxi követi. A 6X6 Taxi telefonszáma a legismertebb,a társaság ismerőinek több mint kétharmada tudta felidézni. Második helyen a Főtaxi végzett, 42%-os telefonszám ismertséggel.

Taxitársaságok igénybevételi aránya


A megkérdezettek közel háromnegyede utazott már Főtaxi-val. Ezzel a Főtaxi kimagaslóan vezet a többi társaság előtt. A 6*6 Taxival 60% utazott, a City és a Budapest Taxival csak 46-47%. Az elégedettség 25 szempontból került vizsgálatra. A taxirendelet a szolgáltatások színvonalának növelésével kedvezett az utasoknak, hiszen mind az öt vizsgált társaság utasai körében magas a szolgáltatókkal való elégedettség.

Közülük a Főtaxi teljesítménye kiemelkedő, hiszen a 25 vizsgált szempontból 20 esetben a legmagasabb értékelést kapta. Szignifikánsan magasabbra értékelték utasai a diszpécser udvariasságát, bemutatkozását, a telefonközpont elérhetőségét, a kiállási időről való tájékoztatást, az időbeni érkezést, a sofőrök helyismeretét, jól öltözöttségét, a csomagok bepakolását, a preferált útvonalra való rákérdezést, az autók belső tisztaságát, a klimatizált autókat, a taxióra jól láthatóságát és az autók kellemes illatát. Emellett pozitívumként emelhető még ki a 6*6 és a Budapest taxi esetében, hogy utasaik összességében szignifikánsan elégedettebbek a járművekkel. További szignifikáns fölény nem mutatkozott.

Taxitársaságokkal való elégedettség


Az utasok nagyon pozitívan nyilatkoztak szolgáltatókról. A 6*6 ügyfelei körében volt a legalacsonyabb (73%) az elégedettség. Ugyanez, a Budapest, City és a Taxi 2000 esetében valamivel magasabb, 80-81%. A teljes mértékben elégedettek aránya a Főtaxi esetében a legmagasabb (88%).

Forrás: http://www.trendinternational.hu/wp-content/uploads/2015/08/Objektiv-felmeres-a-rendszeresen-taxival-utazok-koreben.pdf

Kommentek

Ismét csökken az üzemanyag ára

Szerdán folytatódik az üzemanyag árának csökkenése, ezúttal a gázolaj lesz olcsóbb.

Tarlós véget vet az autósok rommá bírságolásának

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén az autósok bírságolását illetően, a főpolgármester módosítást is kezdeményez az ügyben.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

Fokozatosan szorulnak ki az autók Londonból

London polgármestere hatékony lépéseket tesz a levegő minőségének javítása érdekében. Most az iskolák környékéről tiltotta ki az autókat.

F1: Alonso így izmozott Hamiltonnak

Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíj előtt még egészen jó kedvében volt.

F1: A Mercedes orrára koppintottak

A nemzetközi sportsajtó Sebastian Vettel és a Ferrari sikerétől hangos a Forma-1-es idénynyitó, a melbourne-i Ausztrál Nagydíj másnapján.

F1: A McLaren kikéri magának a mercis pletykát

A McLaren szerint szó sincs arról, hogy a csapat fontolgatná a Honda kipöckölését a versenyképesebb Mercedes-motorért cserébe.

Tanult hibájából a Mazda

A CX-5 második generációjára helyretette az elsőnél elkövetett tévedését a Mazda. És még persze sok mást is.

F1: Räikkönen nem bírja a tempót?

Kimi Räikkönen nem volt igazán versenyképes az Ausztrál Nagydíjon, a Ferrarinál többet várnak tőle, de vajon képes lesz-e hozni?

F1: Az újonc is beszólt a McLarennek

Fernando Alonso után újonc csapattársa, Stoffel Vandoorne is azt nyilatkozta, hogy a McLaren-Hondáé a leglassabb autó a mezőnyben.

Tarlós István felébredt a kómából

A magyar közlekedési szankcionálás rendszere (magyarul: a büntetések) kilenc éve romlott el teljesen, amikor még Gyurcsány kormánya kitalálta az objektív felelősség nevű baromságot. Tarlós hol volt eddig, hogy ezt csak most vette észre?

Darth Vader egyszerűen kamionná vált

Egy dizájner olyan Kamazt gondolt ki, melyre legszívesebben már most felülnénk, mert ötvözi a versenykamionokat és az űrhajókat.

F1: Hamilton nagyon ráizgult az idei szezonra

Lewis Hamilton az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy az idei szezonban a legjobbak csapnak össze a vb-címért.

F1: Vizsgálják a melbourne-i pályainváziót

Bár egyesek ünnepelték, hogy a nézők az Ausztrál Nagydíj leintése után bemehettek a pályára, a Nemzetközi Automobil Szövetség kivizsgálja az egyértelműen veszélyes esetet.

Bicikli 11 millióért, nooormális?!

A jacht után most itt a Bugatti-kétkerekű: a PG bringája műszakilag is odateszi magát, de 39 ezer dolláros ára azért így is magas.

Hemzsegnek az 50 ezres kanyarok Budapesten

Mutatjuk, hol kaphatsz súlyos büntetést Budapesten, ha egy kicsit nem figyelsz, vagy nem követed a szabályokat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.