Ha taxi, akkor Főtaxi

A taxizók többsége a minőségi szolgáltatást választja

Szerző: Promóció levél küldés 
Dátum: 2015.08.06. 12.08

A Trend piackutató 2015. júliusában felmérést végzett a legalább havi kétszer taxiszolgáltatást igénybe vevő budapesti lakosok körében. Itt vannak az eredmények!

A mintavétel célcsoportos volt, mely során az öt legnagyobb autóflottával rendelkező szolgáltató (6*6, Budapest, City, Főtaxi, Taxi 2000) 100-100 utasa került megkérdezésre egyenlő arányban. A kutatás fő célja a társaságok ismertsége, igénybevételi aránya és a velük való elégedettség felmérése volt.

Taxitársaságok ismertsége


A legismertebb taxitársaság a Főtaxi, melyet a megkérdezettek 78%-a magától említett. Második helyen a 6*6 Taxi áll, őt pedig a Budapest és City Taxi követi. A 6X6 Taxi telefonszáma a legismertebb,a társaság ismerőinek több mint kétharmada tudta felidézni. Második helyen a Főtaxi végzett, 42%-os telefonszám ismertséggel.

Taxitársaságok igénybevételi aránya


A megkérdezettek közel háromnegyede utazott már Főtaxi-val. Ezzel a Főtaxi kimagaslóan vezet a többi társaság előtt. A 6*6 Taxival 60% utazott, a City és a Budapest Taxival csak 46-47%. Az elégedettség 25 szempontból került vizsgálatra. A taxirendelet a szolgáltatások színvonalának növelésével kedvezett az utasoknak, hiszen mind az öt vizsgált társaság utasai körében magas a szolgáltatókkal való elégedettség.

Közülük a Főtaxi teljesítménye kiemelkedő, hiszen a 25 vizsgált szempontból 20 esetben a legmagasabb értékelést kapta. Szignifikánsan magasabbra értékelték utasai a diszpécser udvariasságát, bemutatkozását, a telefonközpont elérhetőségét, a kiállási időről való tájékoztatást, az időbeni érkezést, a sofőrök helyismeretét, jól öltözöttségét, a csomagok bepakolását, a preferált útvonalra való rákérdezést, az autók belső tisztaságát, a klimatizált autókat, a taxióra jól láthatóságát és az autók kellemes illatát. Emellett pozitívumként emelhető még ki a 6*6 és a Budapest taxi esetében, hogy utasaik összességében szignifikánsan elégedettebbek a járművekkel. További szignifikáns fölény nem mutatkozott.

Taxitársaságokkal való elégedettség


Az utasok nagyon pozitívan nyilatkoztak szolgáltatókról. A 6*6 ügyfelei körében volt a legalacsonyabb (73%) az elégedettség. Ugyanez, a Budapest, City és a Taxi 2000 esetében valamivel magasabb, 80-81%. A teljes mértékben elégedettek aránya a Főtaxi esetében a legmagasabb (88%).

Forrás: http://www.trendinternational.hu/wp-content/uploads/2015/08/Objektiv-felmeres-a-rendszeresen-taxival-utazok-koreben.pdf

Kommentek

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-ot gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Verstappen: A Merciben Hamiltont is verném

Max Verstappen leginkább Lewis Hamiltonnal tud azonosulni a mezőnyből, a bajnokságban is őt látja esélyesnek, de ha a csapattársa lenne, őt is megverné.

Hatmillió autót hív vissza a Toyota

Európa-szerte 1,47 millió autóját hívja vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája miatt.

F1: Massa szerint Alonsónak protekciója van

Felipe Massa úgy véli, Fernando Alonso azért úszta meg büntetés nélkül az austini kilökős előzését, mert jó viszonyban van a versenybírókkal.

F1: Kinézték Ron Dennis utódját?

Brit források érdekes nevet dobtak be Ron Dennis lehetséges utódjaként. Az már biztosnak tűnik, hogy új üzemanyagpartner érkezik a McLarenhez.

Hamilton: Még minden lehetséges

Lewis Hamiltonnak az austini futamgyőzelem reményt és hitet adott, nem adja fel a bajnoki küzdelmet.

Ha még nem láttál irtó ciki átverést, most fogsz

Emberünk egy Lamborghinivel próbál meg csajokat felszedni, és közben Lewis Hamitonnak adja ki magát. Igen, jól érzed, ez ciki lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.