Dodzsemezett a DTM-futamon, kizárták

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.08.03. 19.30

Az Audi versenyfőnöke azt mondta a rádión “lökd ki!”, a pilóta megtette – kizárás és mea culpa lett a vége.

A Német Túraautó-bajnokság a hétvégén az ausztriai Red Bull Ringen tartotta aktuális fordulóját, amelynek második, vasárnapi versenye megdöbbentően sportszerűtlen epizódot hozott.
Az Audi ügyes csapatmunkával épp megelőzött versenyzője, Timo Scheider a mercedeses Pascal Wehrleint és az előtte haladó, szintén mercis Robert Wickenst követte, amikor a rádión elhangzott a “Schieb ihn raus!”, azaz “Lökd ki!” felszólítás, amelynek Scheider a 3. kanyar bejáratánál eleget is tett, olyan “szépen” tolta meg hátulról Wickens autóját, hogy Wehrleinnal együtt csúsztak ki a kavicságyba.
Az Audi motorsportfőnöke, Wolfgang Ullrich közvetlenül a futam után cáfolta, hogy ő adta volna ki az utasítást: “Nem lehettem én, mert én nem vagyok közvetlen rádiókapcsolatban a versenyzőkkel. Én csak a csapatok vezetőivel beszélek, szóval nem én voltam.”
A 6. helyen beérő Scheidert a verseny után kizárták, majd a sportszerűtlen üzenet miatt csapatát, a Team Phoenixet is vizsgálat alá vonták. Ullrich ezután elismerte, hogy mégis ő volt a bűnös.
“Timo esete egyértelműen nem a dolgok intézésének megfelelő módja, de semmiképp sem állt szándékomban Robertet és Pascalt a kavicságyba küldeni. Sajnálom, hogy első reakciómként bekiabáltam, hogy lökd ki. A versenyek alatt nem kommunikálok a pilótákkal a rádión, nem tudtam, hogy hallja, amit mondok. Semmiképp sem utasítást adtam Timónak, a Mercedestől bocsánatot kérek a közbekotyogásért! Ez a megszólalás nem tükrözi a motorsporthoz való hozzáállásomat, egyszerűen a pillanat hevében csúszott ki a számon. Versenyző alkat vagyok, és egyszerűen dühített, ahogy elkapták Timót.” 

Kommentek

  • ZYLO

    Olyan szép finoman lökte meg, ha nem játszák be a rádióbeszélgetést, bárki elhiszi, hogy véletlen volt.

F1: Massa nem adja vissza az ajándékautót

Felipe Massa azt mondja, Forma-1-es visszatérése miatt nem fogja visszaadni a Williamsnek a visszavonulása alkalmából kapott Forma-1-es autót.

F1: Évi 100 millió dollártól búcsúzhat a Ferrari

A Forma-1 új tulajdonosa eltörölné a Ferrarinak évről évre elképesztő összegeket hozó bónuszrendszert, a bevételek elosztásának egyenlősítését tervezik.

F1: Vettel egyedül leverte a világot – videó

A Race of Champions gálaversenyen Sebastian Vettel csapattárs nélkül küzdötte végig a nemzetek kupáját, amelyen hetedszerre is Németországot tette győztessé.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

F1: Durva baleset a gálaversenyen – videó

Miamiban a hétvégén zajlik a Bajnokok tornája, a motorsport sztárjai szombaton a megküzdöttek a Bajnokok bajnoka címért. Meglepetésember nyert. Nagy balesetet is hozott a verseny.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.