Rendőrök csaptak le egy BMW-s tanulóvezetőre Szegeden

Illegális bevándorlókat csempésztek?

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.07.31. 10.36

A tanulóautót három rendőrautó fogta körbe, átvizsgálás után elvitték a tanulóvezetőt és az oktatót is.

A Szentháromság utca Bokor utca kereszteződésében péntek reggel negyed 10 körül egy BMW tanulóautót állítottak meg a rendőrök. A tanulóvezető táskáját és az autó teljes belső terét zseblámpával világították át, miközben további két rendőrautó érkezett és körbeállták a fekete Egyeset.
Az átvizsgálás után a tanulóvezetőt és az oktató külön rendőrautóba ültették, majd elszállították. 
Az illetékes kapitányság megkeresésünkre az alábbi tájékoztatást adta: 
“A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs rendőrei 2015. július 31-én reggel Szegeden egy személygépkocsit állítottak meg, amelyben 5 afgán állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja miatt előállították.

Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt jelezték a rendőröknek, hogy az intézkedés helyszíne mellett elhaladó tanulóautóban ülők részére fizették ki a pénzt a szállításért. A rendőrök ezért állították meg a tanulóautót. A Szegedi Rendőrkapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatja ki, velük szemben ez idáig bűncselekmény gyanúja nem merült fel.”
Az intézkedés alatt az illegális bevándorlók azt mondták a rendőröknek, hogy a helyszín mellett elhaladó tanulóautóban ülőknek fizettek 500 eurót a szállításért. Ezért állították meg a tanulóautót. A szegedi kapitányság a tanulóautóban ülőket tanúként hallgatta ki, velük szemben bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Információink szerint az oktatót szembesítették az afgánokkal.
Lele Attila, az autósiskola vezetője azt mondta, beosztottja és a tanuló a parkolást gyakorolta a Sárkány utcában, ahol látták a rendőri intézkedés alá vont külföldieket az utcán ülni, térdelni. Valószínűleg találomra mutattak rá a kocsinkra. Ha valaki más hajt el ott, akkor arra az autóra böktek volna rá – mondta az iskola vezetője.
Elsősorban a barátomról van szó, másodsorban a beosztottamról. Nem kérdés, hogy maximálisan megbízom benne – tette hozzá Lele Attila. Az oktató nem akart nyilatkozni az ügyről.

(forrás: délmagyar.hu)

Kommentek

  • kocogok

    Persze, mertezeknek a szemét G.-nek mindent el kell hinni! Miért nem baxák ki őket az országból azonnal! Aki meg védené őket, az fogadja az otthonába az ilyeneket!

  • aranylaci

    Ahogy látom egyre többen mayarázkodni kényszerülnek-mert mindenki rosszkor volt rossz helyen ugye-szó nincsen arrol hogy a gerinctlen magyar ismét kiszagolta a pénz szagát és probál ügyeskedni-szokásához hiven.nem kell mindent elhinni a külföldinek-de a magyarnak sem-ismerve a mentalitást-illetve a kulturánkat-amit most megismerhet a bevándorló-ugyis ez volt a cél-ismerd meg a kulturánkat,és tarsd tiszteletben-a plakátok szerint

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Szégyen, ebből nagy baj lesz Vitézy szerint

Szégyen, lépkedünk vissza az időben – állítja Vitézy Dávid volt BKK-vezér egy óbudai buszsáv megszüntetéséről. Szerinte Budapest távolabbi pontjai is megérzik majd a rossz döntés következményeit egészen Kőbányáig.

Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet minden évben az I Bike nevű hatalmas bringás felvonulás, amely minden évben megbénítja útvonala mentén az autós közlekedést.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Csodaszép buszt vásárolt a BKV

Internetes hirdetés útján vásárolt 35 millió forintért ritka Ikarus 630-ast a BKV – írja a Blikk.

Arab uralkodónak öltözött Felipe Massa

Royal Family Massah – írta a családjáról készült fotó alá a brazil Forma-1-es pilóta.

Ilyen, amikor bosszút áll egy fa

Sivatag, közel-kelet, és egy útban lévő fatuskó. Utóbbit mifelénk is szokás autóval kirángatni, de mielőtt valaki neki állna a telken, nézze meg az alábbi videót.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

A hibrid összkerekes, online F1 versenyautóké a jövő

A Renault elképzelte, milyen lesz 10 év múlva a Forma-1. Merészet álmodott, de van benne ráció.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.