Bírság a sztráda középső sávjában tötymörgőknek!

Anglia megcsinálta, amire mindig is vágytál

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.06.22. 15.00

Téged is halálba idegesítenek azok, akik még nem jöttek rá, hogy háromsávos az M7-es? Angliában már súlyos bírságot fizetnek a hozzájuk hasonló autósok.

Ujjongjunk együtt: Nagy-Britanniában 940 font (407 000 Ft) bírságot róttak ki egy kishaszonjármű vezetőjére, miután egy autópályán nem volt hajlandó kisorolni a külső sávba.

A Citroën Berlingo vezetője hosszú kilométereken át haladt 95-100 km/óra sebességgel a középső sávban, és bár bizonyíthatóan többször is alkalma lett volna kisorolni a külső sávba, azt nem tette meg, így a mögötte jövő autósokat fékezésre, sávváltásra kényszerítette.

Nagy-Britanniában 2013 óta tilos folyamatosan a középső sávban haladni, ám a bíróságok most először hoztak elmarasztaló ítéletet ilyen kihágás miatt. Helyszíni bírságból egyébként akadt bőven: az elmúlt két év alatt több mint tízezren fizettek 100 fontot (43 ezer Ft) azért, mert figyelmetlenül vezettek.

Kommentek

 • nemkalapos

  A büntetés, ok. DE !! Mennyi is a fizetésük ? FONTBAN !!!Ugye nem Forintban vásárolnak !!! A kezét,agyát törném,az állandó valuta átfordítóknak !!

 • vbela64

  Szerintem nem kis összeg ez ott sem.
  Cirka a havi átlag egyharmada, fele…
  Ez olyan mintha az M7-en 80-100 eFt-ot fizetnél egy indokolatlan középső sávért.

  Üzemanyagra ha átszámolod: 780 liter ami 15 tankolás a Berlingoval…
  De azt hiszem kellenének a magyar autósoknak ez a brutális büntetés. Vagy betartanák a szabályokat, vagy letennék az autót, mert nem tudnának tankolni.

 • Iceman.

  Bárcsak itthon is lenne ilyen. Az M7-esen befelé, betartva a sebességhatárt 26 autó a rekordom, ami mellett elmentem a külső sávban úgy, hogy nem kellett sávot váltanom. Egyszerűen nem értem miért jó bent utazgatni.

 • Obsitos

  Jó reggelt!
  Én már annak is örülnék, ha a teherautókkal betartatnák a KRESZ-t!
  Pl.: sebességhatár, előzési tilalom, stb.

 • zoldfulu2000

  Ennyi marhaságot. A németeknél régóta komolyan követik az ilyet, rámászása (nötigung) és középen autókázásra legalább annyi energiát szánnak mint a gyorshajtásra. Megjegyzem, nehezebb tetten érni, ritkább és kisebbek a büntetések. De van ahol a rendőrség munkáját nem forintbevétel / munkaórában mérik…

  Viszont csak halkan jegyzem meg, személy szerint tökmindegy, ha az autós középen vagy jobb sávban közlekedik, ha a másik sávot szabadon hagyja. Van aki tart az oldalról beszaladó állatoktól pl (ez spec a magyar pályákon ritka, ebből a szempontból szerintem elég jól vannak megépítve).

 • DTF

  Mivel itthon a jobbra tartást nem nézik, és ha nem így cselekszel, akkor sincs következménye, így a vezetők nem is tudják h jobbra kéne tratani + leszarják.
  Tegnap volt szerencsém délután az m0ás keleti szektoán végig menni. kb 10-ból 8 autús nem is nézi a tükröt, simán kijön eléd a beslőbe, sőt, le sem húzodik utána, előzheted jobbról… Ha itthon a rendőságnek enne esze, telekamerázná az m0-ás és dőlne a pénz a jobbr atartst be nrm tartók, iletve a belső sávban másokat feltarók miatt…

 • nilsholgersson

  “”Ujjongjunk együtt..”” — miért is ujjongjon bárki is? Azért, mert egy angol sofőrt megbüntettek? Mi hasznom származik nekem az ő büntetéséből? Hiába Svékus, hozod a formádat…. Egyébként hol lehet venni 432 ft-ért angol fontot???

 • HakapesziM

  Végre feltalálták a meleg vizet. Nem hiszek a büntetésekben, de ez jogos. Sokszor én is megyek – a tök üres – külső sávban, és elhaladok a középen egerészők mellett. Volt már olyan is, hogy még ő mutogat, miért előzök jobbról? Az eset Németországban történt, akármennyire is meglepő ez a középen tötymörgés külhonban is divat.

 • zoldfulu2000

  Rendszeresen látom a német TV-ben, hogy bemutatják amint ilyen tévelygőket fgyelmeztetnek / kisebb összegre lebüntetnek. Náluk nem a győzike show-ról szól a TV…

 • geotrinus

  Add meg Uram, hogy nálunk is mielőbb megbasszák 400 kilóra a középső sávos parasztokat!
  Általánosítani, nem akarok de a tipikus középső sávban szarakodó sofőr a vasárnapi hölgyvezető, aki mellett ott ül apa bepiálva: “Itt maradj középen, ne menj sehova!”

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.