Még több fényvisszaverős út Budapesten

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.06.08. 16.00

A BKK Közút 2015 elején 47 helyszínen telepített több mint 1300 fényvisszavető prizmát az útburkolatba. A telepítések folytatódnak.

A helyszínek kiválasztásának legfőbb szempontja az volt, hogy jelezzék a veszélyes, nehezen belátható útkanyarulatokat, sávelhúzások íveit, valamint hogy megerősítsék több kijelölt gyalogos-átkelőhely útburkolati jeleit.

Budapest szinte összes kerületében végeztek ilyen munkálatokat, így a II. kerületi Budakeszi út több pontján telepítettek prizmákat a gyalogátkelőhely védelme érdekében, akárcsak a XIV. kerületi Örs vezér téren, valamint a XVIII. kerületben az Üllői úton.

A gyalogátkelőhely védelmét és a veszélyes útkanyarulat jelzését együttesen szolgálják az Árpád fejedelem útja Szentlélek teret érintő szakaszánál elhelyezett prizmák, de ugyanebből az okból történt prizmás fejlesztés a XVII. kerületben a Baross utca és a Szabadság utca találkozásánál.

A veszélyes útkanyarulatok, ívek szükségessé tették a prizmák elhelyezését többek között a Fehérvári út, Kitérő út kereszteződésénél, a Budapesti út és a Thököly út találkozásánál, valamint a XVIII. kerületben a Kettős Körös út több pontján. A BKK Közút további helyszíneken folytatja a prizmák elhelyezését.

Kommentek

  • DTF

    Ez mind szep es jo, de magyar szokas szerint gany munkat vegeznek: sok helyen jo oar centit kikog, a szigetekset nem vegeztek el, ha befolyik telen a aaoadek az szeoen fel fog reoedni, stb…

  • holvagyok

    Az adott fényviszonyok mellet sokkal több értelme lett volna, ha az útburkolati jeleket festik le. Sötétben megvilágítva is fényvisszaverő, plussz nagy előnye, hogy nappal is egyértelműen látható lenne, ha lenne.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.